![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Oğuz Bey; Şeftali fidanlarında "şeftali yaprak kıvırcıklığı" ve armut fidanlarının filizlerinde siyah böcekler var. Ürününüzün bunlara etkisi olur mu? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Değerli ağaç dostları; Bu şeftali yaprak kıvırcıklığı geçen sene yoktu bahçemde bu sene 3 ağacımın 3 ünede geldi ve bütün komşu bahçelerde var bu derdin adı şeftali yaprak kıvırcıklığımı yoksa yaprakların altındaki bitlerden mi kaynaklanıyor bionem kullanmadan önceki attığım ilaçlar da doz aşımı yaptım herhalde yapraklar döküldü , yarından sonra bionem kullanacağım ilk defa bakalım ne olacak ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Güneyerer; Forumda yazdıklarınız ve Bionemi titizlikle uygulamanız bitkilerinizdeki etkilerini hiçbir çıkarınız olmadan bizlerle paylaştığınız benimsediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sözlerinize kesinlikle katılıyorum. Bahsetmiş olduğunuz bahçıvanlardan forumda da var. Onlar ancak Kükürtlü ilaçlardan , Kumulus tan , Quadristen , Shavitten , oberondan , agremec ten anlarlar . Bionem karşılarına çıktığında aman kekik bu derler . İşte bu at gözlüğü takmış olan tüm insanlara cavap olarak Tarım Bakanlığımızdan aldığımız Tescil Belgemizi eklemek istiyorum. Tescil Belgesini incelediklerinde Bakterinin adı ve sayısını göreceklerdir.Ama bunların onu görmeside yetmez. Sözün kısası bu Ülkede Seralara 3 güne 1 zehir atılmaya teşvik edildiği müddetçe Millet olarak hiçbir yere varamayız. Ben göğsümü gere gere agaçlar net de 3 ülkede tescil almış ürünümü sizlere test ettiriyorum. İsteyen darılsın , isteyen kızsın çıkarlarına da dokunsa Bionem tek başına Fungusit - İnsektisit - Akarisit ve Nematisit görevini organik olarak gerçekleştirmektedir. Bunun haricinde Hümik asitler , köklendiriciler dahil tümünü raftan indiren bir üründür. Sevgili Güneyerer siz resimde ekleseniz yine bir çamur bulacaklardır. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Oğuz Bey, hızlı cevabınız için teşekkürler ![]() Kaç litrelik ambalajlarınız var ve fiyatları nedir? Diye sorsam buradan cevap verebilir misiniz? Hatta eğer uygunsa ilk sayfaya ekleyin diye de bir ukalalık yapsam Ben bakındım ama göremedim, sadece 1 litreliğin fiyatını görebildim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ve Sn.BalıkçıSerdar ; Ticari yetiştiricilik yapan üreticilerimize koli bazında alım yaptıkları taktirde 1Lt fiyatı 25 TL veriyoruz. 1 kolide 20 adet 1lt mevcuttur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.malina ;Kesinlikle haklısınız.Benim için satış bölümünde bir sayfa açabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben fidanları Geçtiğimiz Kasım ayında diktiğim için, geçen sene var mıydı- yok muydu bilemeyeceğim Ama Bionemi deneyeceğim bakalım. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bionem ile hazırladığınız karışımı çok iyi çalkalayarak bitki yapraklarınızın altına , üstüne ve gövdesine güzelce püskürtünüz bu uygulamayı 3 gün ara ile tekrar ettikten sonra 7günde 1 yaprak uygulamasına devam edebilirsiniz. Beyaz Sineklerin yok olduğunu göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paylaşımlarınız ve titiz uygulamalarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben, henüz elime geçmedi çünkü ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Böyle yazıp, sonra memnun kalanlar, bahçeye Oğuz Beyin heykelini dikmek zorunda kalıyor. Bionem kutusunun üzerinde yazan kullanıcı talimatlarının 2.maddesi... Belirtiyim ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizim tatlı kaşığı dediğimiz kaşığa, İngilizler çay kaşığı diyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn denizakvaryumu ben de sizin bionem den memnun olup olmadığınızı merak ediyorum.. Bir kere enekjektörle ölçüp belli bir kaşığı ölçüp yapmak bana daha pratik geldi. Bu sene güllerim küllenmedi.. Beyaz sinek görüyorum hemen bionemi o bölgeye sık olarak yapmaya başlıyorum. Geçen yıl bir başlayıp terasın tümünü saran bit böcek salgınıyla uğraşmıştım. Şükür şimdilik öyle bir durumla karşılaşmadım. Gövdesini mantar sarmış bir taflanım var şimdi ona uyguluyorum bakalım nasıl olacak.. Yaz sonunda sanırım tecrübelerimizi daha somut olarak paylaşacağız.. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tüm enerjimi ve vaktimi beyaz topraklara verdiğimden bionem evde kuzu kuzu yatıyor.Bu nedenle bir yorumda bulunamıyorum ![]() Ama haziran sonu itibarıyla atağa geçerim ve evde ne varsa bahçeye dikip bioneme başlarım(kırmızı örümcek-yaprak biti-yaprak kıvrılması-yaprak delinmesi gibi tatlı belalar var). Oğuz Beyin bahçede heykel yeri hazır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan benimde damacana suyu kullandığım oldu ne yalan söyleyeyim. Pet büyük damacanalardan bir adet doldurdum bekletiyorum onu kullanırken ikinci damacanayı doldurup bekletiyorum. Birkaç gün bekleyen su konusunda artık sıkışmıyorum.. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
klor,ayrıca kök uygulaması içinde geniş ağızlı varile su koydum 5 günde geçmiştir diyorum ama yanılıyorsam uyarın lütfen(eskiden akvaryum için ağzı kapalı kovada 3 günde beklettim balıklara bişi olmadı ama bioneme olurmu bilemem oğuz beyin yorumlarını bekliyoruz) gerçi hep aynı mevzular konuşulduğu için bayıyo olabiliriz ama ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Arkadaşlar Bugün buraya yazdığım mesajları ve resimleri ben göremiyorum.yoksa yanlış bir işlem mi yaptım.574 nmaralı mesaj haric. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Oğuz bey, Yetiştirileçek mahsül Karpuz. 5 dönüm (5000m2) açık alan, Sulama biçimi damlama, İlaçlama tankı 100 litre. Muhtemel zaralı kırmızı örümçek, külleme. Kullanılmış toprak altı gübre DAP. Fidan aşamasından olgunluk aşamasına kadar uygulacak gübreleme takvimini belirler misiniz? Bir litre bionem ile fidan aşamasında olgunluk olgunluk aşamasına kadar, kaç Domates fidanı yaparaktan gübreleme yapılabilir. Yukarıdaki işlemler sürerken, kırmızı örümçek ve külleme ortaya çıkarsa gübreleme takvimi ve gübreleme sayısı değişeçekmi? Ayrıca, 4 dönüm salatalık, 1 dönüm kabak, 1 dönüm domates (sırık değil), Gübreleme takvimi nasıl olaçaktır. Bu 3 mahsul aynı anda aynı noktadan damlama ile gübrelenebilir mi? Teşekürler |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Bey; Karpuz : Dikim yapılıp can suları verildikten sonra damlamadan dönüme 2 lt Bionem kısa su programı ile ( 10dk da emdirilecek ) 1. kök uygulaması yapılır. 1 hafta sonra ikinci kök uygulaması ve son olarak 2.kök uygulamasından 15 gün sonra 3.kök uygulaması yapılır ve kök uygulamamız sona erer. Yaprak uygulaması 1.kök uygulaması yapıldığında başlanacak 100Lt suya 1/2 lt Bionem yaprakların altına üstüne püskürtülerek uygulanır bu uygulama hasat zamanına kadar 1 er hafta ara ile devam edilir. Salatalık , domates ve kabak ta da aynı uygulama geçerlidir.Aynı anda aynı dozajları uygulayabilirsiniz. Yaprak uygulaması su harcama miktarı sizin ilacı atış şeklinize göre değişir. İlk dikimlerde fidanlarınız ufak olduğundan çok su harcamassınız , fidanlar geliştikçe su miktarıda artar. Yukarıda bahsettiğim uygulamaların arasına npk ve izelement vermeyi ihmal etmeyiniz. Nematod , kök çürüklüğü , köklendirici , beyaz sinek , kırmızı örümcek ve külleme ilaçları kullanmanıza gerek yoktur. Uygulama esnasında kırmızı örümcek veya külleme görüldüğünde uygulama periyodumuzu değiştirmeden devam ediniz.Zararlılar zarar eşiğinin altında kalacaklardır. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Oğuz bey, verdiğiniz bilgiler için teşekürler. |
|