agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen malina
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Resulgur
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen dongyul
  • 1 Gönderen Ozlem A

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-02-2017, 14:20   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Fırında beşamel soslu tavuk

Eminim ki pek çok arkadaşımız bunu değişik şekilde yapıyordur. Ben de bu gün bunu yapmak istedim, yaparken de sizlere kendi tarifimi vereyim diye düşündüm.

Kasaptan veya marketten hazır paket halinde kemiksiz kalça tavuk alıyoruz.
Bunları kuşbaşı doğrayıp bir kaseye alıyoruz.

2-3 adet patatesi halka halka doğrayıp payreks bir kaba koyuyoruz, biraz tuz, karabiber ve çok az zeytin yağı ilave ederek şöyle bir karıştırıp. 190-200 derece ısıtılmış fırına sürerek 15-20 dakika pişiriyoruz.

Bu arada tavaya yine az miktarda zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığımız bir adet soğanı pembeleştirip, kuş başı doğradığımız tavukları ilave ederek 10 dakika kadar yani tavukların rengi hafifçe beyazlaşana kadar pişiriyoruz.

Daha sonra tavadaki tavukların üzerine küçük küçük doğranmış birkaç adet yeşil biber ile bir tane kırmızı salçalık biber ve 2-3 diş ince kıyılmış sarımsakları ilave ettikten sonra bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek biraz pişiriyoruz. 10-15 dakika kadar.

Bunlar pişerken bir miktar beşamel sos hazırlıyoruz ve biraz karabiber-tuz ilave ediyoruz. (hemen hemen her bölümde karabiber ve tuz ilavesi yaptığımız için miktarları az tutun, gerçi en alttaki patates tuz miktarını ayarlayacaktır)

Fırından aldığımız patateslerin üzerine önce tavadaki sebzeli tavukları, daha sonra da beşamel sosu ilave ediyoruz.

Yine 200 derece ısıtılmış fırına sürmeden evvel bir miktar rendelenmiş taze kaşar peynir ilavesini de unutmayın.

Halka patatesler fırına sürülecek, soğan pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilecek.

Name:  IMG_0074 (600 x 450).jpg
Views: 370
Size:  63.6 KB

Name:  IMG_0075 (600 x 450).jpg
Views: 648
Size:  35.9 KB

Name:  IMG_0077 (600 x 450).jpg
Views: 394
Size:  41.9 KB


Düzenleyen Güler : 08-02-2021 saat 19:09
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025