![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Çıtır Tavuk
Ellie Krieger'dan uyarladığım bir tarif bu. aynı "kentucky fried chicken" gibi ama ızgarada olanı ve sağlıklısı ![]() Malzemeler: kemiksiz tavuk pirzola süt kreması acı sos (isteğe bağlı) Cips (baharatlı ya da sade) pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik (baharatlar isteğe bağlı) Tavuk işe kemiksiz tavuk pirzola alarak başlıyoruz (göğüs eti ile de yapmayı denedim, bana çok yavan geldi) tavukları 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesiyoruz (gerçi parmaklarınızın kalınlığına bağlı, ama sonuçta kesilen dilimler ne çok büyük ne de çok küçük olmalı) kestiğimiz tavuk parçalarını kremada bekletiyoruz (30 dk diyelim) (bazıları sütte bekletiyor, ben kremada olanı seviyorum) isteğe bağlı olarak acısos dökebilirsiniz içine (biz acıyı sevdiğimiz için olmazsa olmaz) KAPLAMASI Bir buzdolabi poşetinin içine göz kararı kornfleks koyun (tavukları bu karışımla kaplayacağınızı düşünerek) Ben kornfleks ile çerezzanın baharatlı olanını karıştırıyorum (adı muhabbet) Ama siz isteğe gore başka cipsle karıştırabilir ya da sade bırakabilirsiniz. (bir keresinde kaplama olarak bir kaçı için galete unu denedim, beğenmedim) torba içindeki bu karışımın ağzını kapatıp bir merdane yardımıyla ufalıyorum (iyice toz haline getirmenize gerek yok, bazı parçalar büyük kalabilir) İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz Benim tercihim: pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik PİŞİRİM Kremada dinlenmiş tavuk parçalarını alıyoruz Hazırladığımız kornfleks kaplamasına iyice bulayıp, yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz Ben derecesini 175-180’e ayarlıyorum. Genelde 30-35 dakikada hazır hale geliyor. Ama her fırının pişirme şekli bence farklı olduğu için, ilk seferde kontrollü yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
|
|