agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen EAkpınar
  • 2 Gönderen EAkpınar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-03-2010, 10:33   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Çıtır Tavuk

Ellie Krieger'dan uyarladığım bir tarif bu.
aynı "kentucky fried chicken" gibi ama ızgarada olanı ve sağlıklısı

Malzemeler:

kemiksiz tavuk pirzola
süt kreması
acı sos (isteğe bağlı)
Cips (baharatlı ya da sade)
pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik (baharatlar isteğe bağlı)

Tavuk

işe kemiksiz tavuk pirzola alarak başlıyoruz
(göğüs eti ile de yapmayı denedim, bana çok yavan geldi)

tavukları 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesiyoruz
(gerçi parmaklarınızın kalınlığına bağlı, ama sonuçta kesilen dilimler ne çok büyük ne de çok küçük olmalı)

kestiğimiz tavuk parçalarını kremada bekletiyoruz (30 dk diyelim)
(bazıları sütte bekletiyor, ben kremada olanı seviyorum)
isteğe bağlı olarak acısos dökebilirsiniz içine
(biz acıyı sevdiğimiz için olmazsa olmaz)

KAPLAMASI

Bir buzdolabi poşetinin içine göz kararı kornfleks koyun
(tavukları bu karışımla kaplayacağınızı düşünerek)

Ben kornfleks ile çerezzanın baharatlı olanını karıştırıyorum (adı muhabbet)
Ama siz isteğe gore başka cipsle karıştırabilir ya da sade bırakabilirsiniz.
(bir keresinde kaplama olarak bir kaçı için galete unu denedim, beğenmedim)

torba içindeki bu karışımın ağzını kapatıp bir merdane yardımıyla ufalıyorum
(iyice toz haline getirmenize gerek yok, bazı parçalar büyük kalabilir)

İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz
Benim tercihim: pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik

PİŞİRİM

Kremada dinlenmiş tavuk parçalarını alıyoruz
Hazırladığımız kornfleks kaplamasına iyice bulayıp, yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz
Ben derecesini 175-180’e ayarlıyorum.
Genelde 30-35 dakikada hazır hale geliyor.
Ama her fırının pişirme şekli bence farklı olduğu için, ilk seferde kontrollü yapın
Afiyet olsun

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025