agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-08-2009, 22:51   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Güveçde Tavuk

Ramazan ayında iftara gideriz, iftara misafir davet ederiz.
Oruçluyken yemek hazırlamak zaman zaman da zor gelir, tuzunu ayarlayamayız veya tadını kontrol edemeyiz.
Bazı yemekleri daha önceden hazırlayarak son anda fırına sürmek en kolay iş gelir bana.
El oyalayıcı şeyler de yapmayı severim yeter ki damak tadının yanında sunumu da göze hoş gelsin.

Bu hafta gün aşırı iftar davetim oldu, bu akşam da altı kişi misafirim olacak.
Onlara sunacağım Güveçde Tavuğu sizlerle paylaşmak istedim.
Güveçleri birgün önceden de hazırlayarak son anda fırına verebilirsiniz.

Tavuğu, bol soğanlı yahni şeklinde pişirin.
Küp küp kesilmiş patatesleri ve ufak ufak doğranmış havuçları kızgın sıvı yağda kızartın.
Halka halka kesilmiş domates, ince ince doğranmış dereotu ile haşlanmış veya ufak kutu bezelye konservesi ile biraz kekiğe ihtiyacımız var.

Önce porsiyonluk güveçlerin içlerini yağlayın.
Yağlanan güveçe önce bir domates, daha sonra kızarttığınız patates ve havuçlardan, bezelye, dereotu koyun.
İrice parçaladığınız (Baş parmak kadar) tavuk etlerinden doldurun ve üzerine kekik serpin.
Yahninin soğan ve domatesli sosundan da üç-dört çorba kaşığı ilâve edin.

Hazırladığınız güveç sayısı kadar milföy hamuruna ihtiyacınız olacak.
Herbir kare milföy hamurunu hafifçe açın.
Açtığınız bu hamurlarının üzerine ufak bir tabak kapatarak yuvarlak şekilde kesin.
Yuvarlak kesilen bu hamuru güveçlerin üstüne kapatın. Kapatırken hamurun biraz taşmasını sağlayın (güvecin yarısına kadar gelmeli)

Üzerine yumurta sarısı sürerek, fırına sürün. (Ben yumurta sarılarına bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklerim, daha parlak olur)

Hamurların pişmeleri ve kabarmaları kontrol edilir.

Hamurlar pişince fırından çıkartılan güvecin üzerine düz tabak kapatarak ters çevirin ve ince bir bıçağın yardımı ile koparmadan hamuru yavaşça güveçten ayırarak çıkartın.

Hamurdan bir kase görüntüsünün içindeki tavuk malzemeleri ile beraber hoş bir görüntü sergileyecektir.

Güveçler ve malzemeler...

Name:  P8261938 (600 x 450).jpg
Views: 2050
Size:  51.4 KB

Name:  P8261941 (600 x 450).jpg
Views: 1943
Size:  65.4 KB

Name:  P8261942 (600 x 450).jpg
Views: 1963
Size:  66.0 KB

Name:  P8261940 (600 x 450).jpg
Views: 1905
Size:  40.3 KB

Name:  P8261943 (600 x 450).jpg
Views: 1953
Size:  57.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025