![]() |
10 yıllık olmaz. 5 yıl ideal süre. Ama biz 7 yıllık iken söktük ve 2 yıldır arpa ve buğday ile dinlendiriyoruz. 7 yıllık iken verim oldukça düşmüştü.
Saygılar. |
Teşekkür ederim. Bir sulama başkanı, arazilerden bahsederken (KAYSERİ İLİ) , burdaki çiftçilerin yoncaları 10 senelik dedi. Bende 5 yıl bildiğimden sormak zorunda kaldım. Tohumluk falan da olmaz sanırım değil mi?
|
Rica ederim. Biz 7. Yılda tohuma bıraktık. Hatta bırakmak zorunda kaldık. Yaşlandı ğı için. Tohumun yaşlı yonca da daha verimli ve kaliteli olduğunu düşünüyorum. Tabi bu benim görüşüm yanlışta bilgilendirmek istemiyorum bu konuda.
|
Dekara verimi ne kadar, bir de devlet desteği ne kadar. mazot tohum vs toplamda yani
|
merhaba arkadaşlar
konu eski gibi fakat ben sermaye için 9 dönümlük arazime 2 yıl için yonca ekmey düşünmekteyim. antalyanın az daha iç kısmında kalan korkuteli civarında ekeceğim. fakat konu hakkında hiç bilgim yok 1 kere ekip 2 yıl boyunca hasat edebileceğim gibi geldi bana anladığım kadarıyla yılda 4-8 arası biçeceğim için damlama değil yağmur yöntemiyle sulamak gerekiyor. ekerken gübre olarak neleri kullanmak gerek dekara kaç kg gübre gerek? yılda 1 keremi ekiyoruz yoksa 1 kere ekip yıllarca biçiyormuyuz? ne kadar derine ekmek gerek ne kadar süreyle sulamak gerek? yardımcı olurmusunuz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025