![]() |
Farklı kaynaklardan azar azar tohum alalım.
Tohum bayat olabilir. Tohumu Hindistan, Tayland veya 3 cü dünya ülkelerinden almak GDO ve kimyasal kullanımı yönünden daha emniyetli. Bununla ilgileneyim ben... Saygılar. |
Çimlendirme konusunda biraz araştırma yapılsa erken ekim yapıldığı gözlemlenebilir. İzmir koşularında bu zamanlarda ekimin sıfır çekmesi normal benim kudzunun çeliklerinde olduğu gibi sanırım eksik bilgi var... Saygılar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben başarılı olamadıysam,bir başkasıda olaçak anlamı çıkmaz. Belkide benim tohum hatalı idi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilgiler tamamlanırsa memnun oluruz. |
Alıntı:
Bunun sebebini Prof.lar havaların sıcak olması olarak açıkladı. Bitki aynı zamanda sirken olan bir tarlaya ekilirse yandığınızın resmidir bunu söylemek isterim sirkenler ile karışık qinoa bakıyorum. 25 kök civar bitki var ayırt etmek sanırım imkansıza yakın. Ben bu mevsimde (3-4 denemenin sonucu) tohumlarınızı heba etmenizi tavsiye etmem. Bitki serin zamanda çimlenip sıcakta büyüyor. Saygılar |
Üzülmeye değmez, vakti zamanında Goji için çok uğraştık durduk, "çimlendi"
"büyüdü" gözünün içine baktık:D Atmaya kıyamadığım 1 metre boyunda Goj dalını toprağa sapladım, köklendi ;) 1 metre... Bu bildiğimiz ot aslında, kızılderililer tarım aracı kullanmadan elde etmiş... Ama her şey mevsiminde olmalı. Doğa kanunlarını kaale almazsak Doğa bizi hiç kaale almaz;) Bahara inşallah;) |
Olgunlaşması uzun süreceği için, en mantıklı ekim zamanının, buğdayların ekildiği zaman ekim yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum.
|
Alıntı:
karşısında bir dursakda sonra faydalarından (zararlarından bahseden yok) bahsedip yazsak derim. Saygılar. |
Saksıdaki fotoğrafları elimde yok ama bitkilerin yanına gidersem resimlerim. Hastalık zararlı derseniz bu bitkiye sirken gözüyle bakın yapraklarından ayırt edilemiyor latince olarak adları da aynı yani çok sorun yapacak bir bitki değil sorunları tohum dökmesi ve ekim zamanı sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
Almışken kırmızısını alayım dedim.
Eklenti 312324 Ürün kargo dahil fiyatı 6.5$ 100 tohum. Tohumları iki part'a ayırıp birini sonbaharda , birini de baharda ekeceğim ;) 3-4 tanesini de bekletmeksizin ekmeyi düşünüyorum. Eklenti 312322 Sirken otunun bir alt çeşidi, neden yetişmiyor anlam veremedim... Renk farkı olunca ayırtetmek kolay olur;) Siyahı da var. |
Sirkenin de farklı renklerde olanları var onu pas geçmeyelim ;)
|
Benim tarlam yok, steril karışıma saksıya ekeceğim.
Karışması mümkün değil. 12.31 T.L. tuttu. ;) |
Güle güle kolaylıkla büyüsünler sevgili Jezabel,
Benim tohumlarda çimlenmedi. Muhtemelen sorun tohumlarda. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sanirim burada yazacagim bilgiler deneme yapanlara yardimci olacak.
bu bitki bu topraklarda yetisiyor fakat bizim tum uretim aliskanliklarimiz bugdaya gore dizayn edildigi icin makine kullanma sansimiz ortadan kalkiyor. onerim amatorler icin insan gucuyle sinirli uretim icindir. oncelikle bunu bahar aylarinda ornegin mart sonunda nisan ortalarina kadaki surede ekmek gerekiyor.tipki misir eker gibi 70 santim sira aralarina 7cm araliklarla ekmek gerekiyor.bu arada bu tohum icin uygun delikli havali bir mibzer bulma sansiniz olmadigi icin bunu elle basarmak zorundasiniz.tohumlar topraga 0.5-2 cm derinlige kadar inmeli mutlaka ekim sonuda yagmuru beklemelisiniz.uygulamayi mibzer degil elle yaptigim icin internetten hava durumunu takip edip tohumlari siralara elle serptim sansima tohumlari siralara attigimda yagmur yagdi.dolayisiyla o az yagmur tohumlarin uzerine gerekli topregi tasidi.yaklasin 2 veya 3 gun icinde cimlenme saglandi.yaklasik 3 haftada boylari 15 santimi buldu daha sonra toprak fazla gecirgen oldugu icinde 2 haftada bir suladim.uygulama750 m2 bir alanda yapildi urunler elle toplandi ve simdide tohumlarin ayiklanmasi icin uflemeli tohum makinasi gerekiyor.fakat oradada bir sorun tohumlar yaygin diger tohumlara gore hafif olduklari icin ufleme en dusuk seviyede bile fazla gelip tohumlari cope gonderiyor. bu ulkede bu urun yetistirilecekse oncelikletarim makineleri uretim ve tasarincilarindan yardim almak gerekiyor **** bu aletleri peruden ithal etmek gerekiyor(deneme balikesirde 2011 yilinda yapilmistir.)2010 yilindaki denememde tarlaya ektigim tohumlari tumden kaybetmis karagun stogu olarak ayirdigim bir avuc tohumdan 2011 yilinda ekecegim tohumlari elde etmistim.birde adanadaki calismalarin konusu bildigim kadariyla bir avrupa birligi projesi olup daha ziyade tuz orani artan topraklarda alternatif urunler konulu bir projedir. |
bu arada bana gelen bir 2013 yili bm tarafinda quinoa yili ilan edilecegi yonundedir.(bu bilgiyi henuz dogrulatma sansim olmadi)dogrulamaya gerekde yok bu urunun bilinirligi ve tuketimi her gecen gun arttigini yakin cevremizde gozluyebiliyorum.
|
Alıntı:
Vatana millete hayırlı olsun Sn gambet. Bana taze tohum gerekli,bulabilirmiyiz? Madem bu iş bu şekle dönüşdü.Bunu mutlaka yetiştirelim. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Gambet, susam tohumlarıda hafiftir. Bizimkiler eskiden ekerdi. Adanada hala ekiliyor. O makinalarda denenebilir diye düşünüyorum.
Bir Şili afişinde de ...Geleceğin gıdası diyor. Eklenti 321646 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=agozce;1003099]Sayın Gambet, susam tohumlarıda hafiftir. Bizimkiler eskiden ekerdi. Adanada hala ekiliyor. O makinalarda denenebilir diye düşünüyorum.
sayin agozce balikesirde tohum uretimi yapan sirketler var onlarla yaptigim gorusmede yapamiyacaklarini belirttiler.sirket sirrimidir tam olarak anliyamadim fakat ****** bunada bir cozum bulunacak |
quinoa icerigi
---- ---- Ca 0,19 P 0,47 Mg 0,26 K 0,87 Na 115 Fe 205 Cu 67 Mn 128 Zn 50 |
bu arada 250 ile 500 arasi uyeye sahip colyak hastalari istanbulda bir dernek catisi altinda birlesmisler genelde karabugday unundan yapilan gidalari tuketiyorlar eger bunu uretmeyi ve yayginlastirmayi basarirsak onlarada daha lezzetli bir alternatif saglanmis olacaktir.
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı Quinoa tohumum geldi, Mete Arkadaşımızın da verdiği beyaz Quinoa tohumları da elimde.
Eklenti 322179 Artık sonbaharda ekime hazırım. Bunlar hep güzel şeyler de bu Quinoa' nın lezzeti konusunda bilgisi olan var mı. Bazen çok faydalı olarak tanıtılan gıdaların tadları pek içaçıcı olmuyor da... Saygılar. |
quinoa sonucta bir tahildir oyle aman aman bir damak tadi aramayin.hashas tanelerinin kiyir kiyir haline benzer bir tadi var.cnbe-e bir dizide dizinin kahramani bunu kumlu olarak tanimlamisti.yalniz bunun yaygin kullanilani red quinoa degildir.
|
Kinoa lezzetli birşey değil kesinlikle. Besleyici, o kadar.
Çölyak hastaları saf çavdar unundan ekmek-çörek yapabilirler. Karabuğdaydan sadece bulgur pilavı gibi birşey oluyor ama ekmeği olmuyor. Ama çavdar ekmeği mümkün ve ayrıca lezzetli de. |
Alıntı:
Zaten yaygın olarak kullanılanlarla pek alakamız yok;) |
blogta okudugum kadariyla sayin nil bu bitkiyi yetistirmek istemis ama sanirim basarili olamamis.bir gercege daha parmak basiyor.metro marketde bu urun varsa (nereden ithal edildigi onemli) bu urunle ilgili rekabet maliyetleri yakalanabilirmi . nil hanimin blog baslarinda yazdigi tavsiyeleri onemsiyorum.sinirli bir alanda amatorce denenebilir.bunun bir adi olacaksada bence naturel koskos yakistirmasi bana en uygun olani gibi geliyor.
|
"Naturel koskos " iyi bir tanım;)
Tutar umarım. |
Metro markette var bu ürün almak için özellikle gittim,2010 tarihli idi ben tadına bakmak birazınıda tohum olarak kullanmak için alacaktım.Paketleme tarihinde 2010 yazınca bayatlamış olacağı düşüncesi ile almadım..
|
Alıntı:
|
Kinoa daneleri işlenmeden yenmiyor. Bunun için defalarca kaynar sudan geçiriliyorlar, ilk postamda yazmıştım. Dolayısıyla, yenmek üzere paketlenen danelerden tohumluk olarak bir değer beklememek lazım değil mi?
Not: Ben kinoa yetiştirmeyi hiç denemedim. Meraklı bir vatandaş olarak hakkında biraz okudum, biraz da buraya yazdım, o kadar. |
Alıntı:
|
Benim kinoa ile ilgilenmem besin değeri ve çölyaklılar için önemli bir alternatif besin olmasından ötürü idi. Ama artık biliyorum ki besin değeri bakımından alternatif birçok tarım ürünü zaten yetiştiriyoruz ve günlük diyetimizde de var.
Ayrıca ekmek olarak da çavdar ekmeği seçeneği var çölyaklıların. Çavdar ekmeği derken çavdarlı ekmeği kasdetmiyorum. %100 çavdardan yapılan ekmekten bahsediyorum. Bugün tükettiğimiz buğday GDO'ludur sadece GDO diye bir kavramın bilinmediği yıllarda laboratuvarda değil tarlada değişltirilmiştir buğdayın genetiği -bkz Şubat Bilim Teknik. Bu yüzden çölyak gibi buğday alerjisi belirtilerine neden oluyor yediğimiz buğday. Ama çavdarın verimini artırmaya kimse zahmet etmedi. Bu sayede korundu çavdar. Sağlıklı olmak istiyorsanız çavdar ekmeği yiyin. Sevgiler |
Kinoa taneleri paketlenirken kaynatılmıyor nitekim Ege üniversitesinde deneme yapılan ürünlerden bir tanesi yenmek üzere hazırlanan bir üründü. Yurt dışından getirilmiş yiyecek ürünü olduğu içinde havaalanında fazla sorun çıkmamıştı yani tohumlar canlı oluyor bilgilerinize.
|
Tabii kaynatılmıyor kinoa taneleri!? Ben kaynar suda yıkanıyor demiştim.
Artık ondan sonra tohumlar canlı mıdır değil midir; biz burada ne desek spekülasyondan öteye gitmez. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025