agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tarla Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/)
-   -   Karabuğday (https://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/32930.htm)

pria 23-11-2014 18:21

İki yerden aldığım karabuğdayları evde daha ılıman olan kapalı balkonda bir saksıya ektim sayın MeyveliTepe..
Umarım içlerinden çimlenenler olur..
Aslında çimlenmezlerse benim de aklımdan siz geçiyordunuz.. :)
Adeta içimden geçenleri okumuşçasına beni sevindirdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum..
Sağolun.

pria 15-12-2014 20:21

Aradan 20 günden fazla geçti..Saksıya iki yerden aldığım karabuğday tohumlarından hiç cücüklenen yok..Çürümüşler hamur gibi..
Sanırım bunların hepsi işlem görmüş tohumlar.

uyap 07-01-2015 18:56

Markette karabuğday paketlerini incelerken hangi marka hatırlamıyorum ama kavrulmuş diye üzerinde yazıyordu. Paketli ürünlerden ekerseniz çimlenmez bu durumda.

pria 08-04-2015 22:57

1 Eklenti(ler)
Köyden yeni döndüm..
Geçen gidişimde, yani mart başında sayın MeyveliTepe'nin gönderdiği karabuğday tohumlarının bir kısmını erken sayılsa da, deneme amaçlı olarak fidanlığıma ekmiştim..Çıkmışlar..
Bu gidişimde de bir kısmını daha ektim..Üstüne de güzel bir yağmur yağdı; sanırım hiç fire vermeden çıkar onlar da..

pria 26-05-2015 16:44

2 Eklenti(ler)
Köyde mart başında ektiğim karabuğday tohumlarının çoğunluğu çimlenmişti fakat bu gidişimde gördümki, nisan başlarında ektiklerimin hiçbiri çıkmamış..
Ayrıca, çıkan karabuğdaylar nedense gelişmemiş, güdük kalmış ve o halleriyle çiçeklenmiş.. Sanırım, deniz kenarında olan ve oldukça fakir olan benim fidanlık toprağını pek sevmemişler..

Yine, nisan başında İstanbul'da saksılarıma da birkaç tohum ekmiştim..Onlar da boylanamıyor pek..15 santim boyunda çiçek açmaya başladılar.. (Alttaki foto)

Kerem Örenç 15-02-2018 20:57

Karabuğday yetiştiriciliğ

KARABUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ
KARABUĞDAY TARIMI

Karabuğday iklim istkleri bakımından hassas bir bitkidir. Nemli ve serin iklim şartlarını sevmekle beraber dona da duyarlı bir bitkidir. 60 ile 100 gün arasında yetişmektedir. Çiçeklenme döneminde görülecek yüksek sıcaklıklar ve soğuklardan da etkilenmektedir.

Dona hassas olduğundan ilkbahar donlarından sonra ekilmelidir. Bir yılda iki defa ekilebilir. İlk ekinm Nisan ayında, ikinci ekim ise temmuz ayının ortasında yapılabilir.

Toprak seçiciliği yoktur. Her türlü toprak yapısında tarımı yapılabilir. Yatmaya hassas olduğu için verimli topraklarda yatmaktadır. Killi topraklarda çimlenmesi zayıf olmaktadır. Yabancı ot mücadelesi için, ekim zamanı, yabancı otların çıkış sonrasına denk getirilmelidir. Dekara ortalama 5 kg tohum kullanılır, serpme ekimlerde ortalama 10 kg tohum kullanılır ve çimlenme bir haftada gerçekleşir. Ekim derinliği 2-3 cm olmalıdır. Yabancı otlarla mücadele yeteneği iyidir.

Fazla bir gübre isteği yoktur. Hatta toprakta bulunan fazla azot verim kaybına neden olabilmektedir. Çok az bir fosforlu ve potasyumlu gübre yeterlidir.

Bir ay içinde çiçeklenmeye başlar. Çiçeklenme ile tohum verme beraber devam eder. Hasat zamanına kadar da çiçeklenme devam edebilir.

Hasadı biçerdöverle yapılabilir. Bunun için yapraklarının iyice kuruması beklenir. Verimi 60 ile 230 kg arası değişmektedir. Ülkemizde ortalama verim 100 - 140 kg arasıdır. Sulu şartlarda verim 200 kg civarındadır

hakanhamsa 02-03-2020 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1209041)
Kara buğday (Fagopyrum esculentum, cultivated buckwheat)
bitkisine giden arılarda zehirlenme görülmektedir.

http://www.veterinerx.com/dosyalar/z...kiler%2012.pdf

bende de aynı soru celb etti? Lütfen kaynak veriniz.

kaknus 24-06-2020 09:58

1 Eklenti(ler)
[ATTACH]
710860
[/ATTACH]
Bu yıl karabuğday tohumu ekip bir avuç kadar ürün elde ettim. Tohumların dışında sert bir kabuk var. Yemek için acaba bu kabuğu çıkartmak gerekiyor mu?Eğer gerekiyorsa kabukları nasıl çıkartacağım?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025