![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 713
|
bende marketten arpacık soganı aldım , 1 haftadır file içinde duruyorlardı zaman bulamadım ekmeye , o arada yarısı tavuk yemeginde kullanılarak lezzet kattılar, kalanları topraga ekmeyi düşünüyorum artık, sayfamda resmini paylastıgım 18x18x60cm lik bahce topragıyla doldurdugum ahsap saksıma dikicem , Şimdi Soracaklarım ; 1- ne kadar aralıkla dikmeliyim? 2- nasıl bir sulama yolu izlemeliyim? 3- arpacık soganının neresi yüzeye bakmalı ? 4- dikmeden önce topraga herhangi bir ilaclama yapmak gerekir mi? 5- güneş -gölge - rüzgar - yagmur etkileri nedir?nasıl bir yerde durmalıdır, benim balkon ogleden sonra güneş almakta... Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 - Toprak kurudukça toprağı nemlendirecek kadar. 3 - Göbek kısmı altta kalacak şekilde dikin. (Göbek kısmını anlamak için soğanın bir tanesini kesin. Cücük genişten inceye doğru gidiyorsa anlarsınız. Cücüğün geniş kısmı altta olacak. )4 - Toprak konusunda pek seçici değil. Ama toprakta mantar şüpheniz varsa fırında 50-60 derecede bir süre toprağı pişirebilirsiniz. 5 - Güneşte yeşillikleri koyu olur. Aşırı rüzgar dallarını kırar. Yağmur sorun olmaz. Eğer hiç güneş görmeyen bir hayli gölge de yetiştirirseniz yaprakları sarı renge kaçar ki onun da ayrı bir tadı var. Böyle kıtır kıtır olur Tıpkı gömme pırasa tadı verir ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|