![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Mısır
1 dönüm tarlada Sofralık, haşlamalık mısır tarımı yapmak istiyorum, KKTC de ekim tarihi ve çeşit seçimi hakkında bilgiye ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, İkinci sefer mısır yetiştiriyorum. İlk ektiklerim rüzgarlardan dolayı yıkılmışlardı. Daha önce hiç mısır yetiştirmediğim için bir bilgim ve tecrübem yok. Şimdi bir adet mısır 3 metre civarında boylandı ve en tepede püskül çıkardı. Ama gövdede mısır oluşumu yok. Daha erken mi yoksa bundan sonra meyve vermez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Bu baslik bu sitede nasil boyle issiz kalmis ki? Ben de ilk defa misir ektim ve ilk defa misir bitkisi goruyorum. Bir meyve var uzerinde. Bir bitkide kac meyve oluyor un cevabini hicbir yerde bilamadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dört fotoğrafla da olsa başlığı şenlendirip, kendi tecrübelerimi aktarayım. 27 Temmuz 2014' den Tohum ekiminden 80 gün sonra gerçekleşen, koçan oluşumu (haşlamalık çeşit) ![]() 7 Mayıs' ta tohumu ekilen cin mısırları ![]() Aynı gün ekilen, aynı çeşidin, daha az gübreli yerdeki gelişimi ![]() Kavunla iyi arkadaş olduğu.. Kabak ve fasulye ile zaten kız kardeşler ![]() Naçizane gözlemlerimiz; Güneşi, suyu, çapayı, gübreyi (bilhassa azot) çok sevdiği, topraktan azot başta olmak üzere yüklüce besin maddesi sömürdüğü, sık dikilince (30 cm aralıkla) daha iyi tozlaşıp koçan tutumunu artırdığı, süt-olum devresindeki koçanların kuşların saldırısına uğrayacağının unutulmaması... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Hic boyle cimlenen bitki gormemistim. 6 gunluk golden bantam'lar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2015
|
mısır hakkında annemden yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum, mısır kabukları sararmadan yani taneler tamamen sertleşmeden koçanlar toplanıp kurutulursa yumuşacık ve taze mısır gibi bir tat elde edebilirsiniz haşladığınızda, herkese bereketli bir yıl diliyorum tekrar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Sn. izmocee paylaştığınız bilgiyi deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Mısır'ın en uygun ekme ve çimletme zamanı nedir acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
En uygun ekim Mayıs ayının ilk haftası (Hıdrellez) direk toprağa yapılır. Ilıman bölgelerde, toprak yeterince ısınmışsa, geç ilkbahar don riski ortadan kalkınca daha erken ekim yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
İyi günler, mısır için melezlenme oranı ne orandadır. 2-3 çeşit mısırı aynı bölgeye ekmeyi düşünüyorum çünkü. Ayrıca Kayseri iklimi açısından Mayıs ayından önce ekim riskli midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kayseri'de 23 Nisandan sonra ekim yapılabilirse de 10 gün erkencilik sağlamak için risk almaya gerek yok bence... En iyisi Mayıs başını beklemek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim. İstanbul ılıman bölge sayılır mı? Bir de teras da mısır ekmeyi düşünüyorum ancak ne kadar toprak gerekir mısır için çözemedim. 5 lt veya 10lt bir damacana toprakla doldurup buna ekmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur/olur mu? Bir de ekim esnasında tohum ne kadar derine ekilmeli (malum baya uzun olduğundan, sapın ağırlığı kaldıramayıp kırılmasından endişe ediyorum ve derine ekmeyi düşünüyorum (20 cm) ama bu sefer de çıkabilir mi bilemedim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Terasta saksıda yetiştirmeyi düşünüyorsanız, Nisan başında ufak saksılara tek tohum ekip sonrasında donlu günler olursa saksıları taşıyıp korumaya alabilirsiniz. Mayıs başında da asıl yetişeceği yere toprak kalıbını dağıtmadan şaşırtma yaparsınız. Saksıda pek verimli olmayacaktır. illa ki yetiştireceğim diyorsanız, 35-40 cm derinliğinde 20 litrelik saksı, damacana vs. uygun olur. Etrafına 3 adet de bodur fasulye dikebilirsiniz. Ekim derinliği en fazla 5 cm olmalı, destek için gerekirse gövde kalınlaşmaya başlayınca sonradan toprak ilave ederek boğaz doldurması yaparsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
mısır |
|
|