agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tarla Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni98Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-11-2014, 01:32   #28
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Kısa vegetasyon süresi sebebiyle soğuk ülkelerde yüzlerce yıl çok önemli besin kaynağı olmuş bir bitki.

Rastladığınız bilgi büyük ihtimal yapraklarıyla ilgiliydi. Karabuğdayın yaprakları tüketilirse güneşe maruz kalan deride aşırı hassasiyet yaratarak fototoksik bir etki yapıyormuş. Yani yaprakları ve yeşil aksamı yenmemelidir. Bir çok bitkide böyle etkiler var. Söz gelimi rhubarb (yabanisine ışgın deniyor sanırım), pembe sapları yeniyor ama yaprakları toksik.

Satın aldığınız paketi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gluten içermediği için gluten allerjisi olanlar için bulunmaz nimet. Pilav vs. gibi kullanım şekillerine bir ilave de ben söyliyeyim, Yayla çorbası gibi pişirildiğinde (pirinç yerine kullanılacak) çok güzel oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025