agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tarla Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni101Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-09-2016, 09:23   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sn. birnefestoprak, sitede fidan, fide ve bitki üretim kısmında Bağrıbütün kavun adıyla bir konu açılmış 17.04.2009 tarihinde. İlk mesajda yer alan iki fotoğraftan ikinci fotoğraftaki kavunlar Bağrıbütün ise bendekiler de Bağrıbütün. Hiç fark yok aralarında. Ancak ilk fotoğraftaki kavunlar ile ikinci mesajdaki küçük fotodaki kavun Bağrıbütünse o zaman bendekiler başka kavun...
Orayı bulup okuyun lütfen, neden Bağrıbütün dediğimi de oraya yazmışım.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 18:40   #2
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Baktım şimdi. Dikkat ederseniz, sizin kavununuz muskmelon (ağ örgülü). Bahsettiğiniz mesajdaki kavunun yüzeyiyse ağ örgülü değil ve benekli. Bağrıbütün olarak bana gelen bir kavunun tohumunu geçen mevsim ektim. Bitkiyi kaybettim dolayısıyla olgunlaşmış hali için birşey söyleyemeyeceğim ama tutan meyvenin yüzeyi bende de benekliydi.

Bir de diğer mesajdaki tohum göbeğine bakın, yekpare duruyor ve tohumların yapıştığı göbek, etli ve sert gözüküyor. Bu ayrıca bence Bağrıbütün Kavunu'nun su oranının görece düşük olduğuna da işaret ediyor.

Sizinki odur diyemem ama bence de Ananas Kavunu'na benziyor. Farklı çeşit bir ağ örgülü kavun da olabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sn. birnefestoprak, sitede fidan, fide ve bitki üretim kısmında Bağrıbütün kavun adıyla bir konu açılmış 17.04.2009 tarihinde. İlk mesajda yer alan iki fotoğraftan ikinci fotoğraftaki kavunlar Bağrıbütün ise bendekiler de Bağrıbütün. Hiç fark yok aralarında. Ancak ilk fotoğraftaki kavunlar ile ikinci mesajdaki küçük fotodaki kavun Bağrıbütünse o zaman bendekiler başka kavun...
Orayı bulup okuyun lütfen, neden Bağrıbütün dediğimi de oraya yazmışım.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025