agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-11-2008, 14:29   #35
Yeni Üye
 
pixelturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2005
Şehir: Izmir
Mesajlar: 17
Galeri: 12
Reyhanlı makarna..

pencemizin önündeki reyhandan ne yapabiliriz diye internette arama yaparken karşılaştığımız bir tarifdi.. Fesleğenimiz olmadığı için denemedim ama fesleğende aynı şekilde yapılabilir sanırım.. olanlar deneyip haberdar ederse seviniriz

Reyhan yapraklarını toplayıp tozunu atması için biraz suda beklettikten sonra eliniz ile (bıçağın tadı etkilediği söyleniyor) ufak parçalar halinde bir havana toplayın.. biraz tuz ve 2 diş sarmısak ile uzunca bir süre dövün..

rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine zeytinyağı, dövdüğünüz yaprak sarımsak karışımını ve makarnanın henüz kaynamakta olan suyundan biraz ilave ederek peynir eriyene kadar karıştırın. makarnayı süzdükten sonra sosu üzerine dökün ve bir süre karıştırın..

sıcak makarna suyu ile karıştırırken çıkacak güzel kokuya dikkat edin derim..

afiyet olsun

pixelturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025