agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2008, 12:58   #31
Ağaç Dostu
 
günsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
Bu lezzetli makarnaların altına bende bizim Burdurumuzun cevizli makarnasını eklemeden edemedim umarım severek yersiniz

Daha çok ev makarnasından yapıyoruz, kış hazırlıklarımızın arasında makarnada keseriz, çorbalığı tatarı ayrı.

Malzemeler

-1 paket Makarna(ev makarnası olursa daha güzel olur)
-1 su bardağı hafif iri dövülmüş ceviz
-1 subardağı rendelenmiş peynir
-doğranmış maydonoz
-tereyağı

Yapılışı

Makarnamızı haşladıktan sonra malzemelerimizi karıştırıp tereyağımızı ocakta kızdırdıktan sonra hazır bulunduruyoruz, borcamımızın tabanına karışımımızdan serpiyoruz üzerine biraz makarna koyuyoruz üzerine tekrar cevizli karışım ve tereyağı gezdiriyoruz bu şekilde toplam üç kat yapıyoruz.Yani en alt orta ve en son üstünü süslüyoruz.

afiyet olsun

Ayrıca biz peynirimizi evde salamura yaptığımız için sert oluyor, sert peynir tercih ederseniz malzemeyi karıştırırken çamurlaşma olmaz

günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025