agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-05-2009, 18:05   #25
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Çocukluğumdan hatırlıyorum, buğday başakları sararmaya başlarken hasat yapılıyor.
Başaklar közlenerek buğday taneleri ayrıştırılıyordu.
Taneler sanki sütlü gibiyken yapılan bu işlemi sorduğumda, büyüklerim çok yararlı diyorlardı.
Bilimsel olarak firik'in yararı nedir bilmiyorum ama buğday'ın B1+B6+B12 vitamini ile vucudumuza sağladığı yarar başka bir gıda ile mukayese edilemez, hatta zaman içinde kullanılan vitamin tabletleri ile de...

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025