agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-02-2009, 17:11   #6
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Hemen bildiğim tarifi yazayım Sayın Malina


Malzemeler;
Kuşbaşı et,nohut,soğan, zeytinyağı (**** margarin tercihe bağlı), salça, firik, bulgur, tuz...

Yapılışı;

Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve et su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada soğanları ince ince doğrayıp kızgın yağda sararıncaya kadar kavururuz. Soğanların içine bir kaşık salça katıp biraz ateşte çevirdikten sonra pişirdiğimiz nohutlu et suyuna ilave ederiz. Bir 10-15 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra, içine firiği ve bulguru katarız ve pilav gibi kısık ateşte pişmeye bırakırız. Suyunu çekip pilav gibi olunca ateşten alınır. Üzerine çok olmadan biraz daha yağ kızdırıp döküyoruz. İsteğe göre, üzerine kavrulmuş kuşbaşı et konulabilir.


Kusura bakmayın ölçü veremiyorum, çünkü biz de her pilav gibi firik pilavıda ölçü kullanılmadan yapılır

Ayrıca bir de fotoğraf ekliyorum, netten ama kendimiz yaptığımız da da inşallah fotoğrafını eklerim.

Afiyet olsun


Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025