![]() |
nilüfer havuzumu kurbağalar bastı
sevgili bahçeseverler,
geçen yıl yaptığım nilüfer havuzumu kurbağalar bastı...komşular kurbağa korosundan şikateçiler. durum felaket..yardım lütfen, göletimi ve komşularımla aramı bozmak istemiyorum. ne yapabilirim? emine |
Önce kurbaları temizleyin ağ veya ağ kepce ile yakalayıp uzaklaştırın sonra göletin etrafına nalburlardan alacağınız rabis teli veya kum eleği **** sineklik gibi tel örgü ile etrafını çevirin tekrar baskına gelmesinler.
Veya bir yılan edinin. Kolay gelsin. |
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. "Yeni gelen arkadaşlar kendinizi tanıtınız" başlığında kendinizi tanıtırsanız. Sanırım paylaşımlara daha kolay katılabileceksiniz.
Sorununuz konusunda size bu başlığın faydası olacağını sanıyorum. Kolay gelsin. |
tekin bey merhaba....
üzerine ağ kapattık, inanmayacaksınız küçücük deklilkerden girdiler..sanırım su yılanı en iyi çözüm eğer karaya çıkmıyorsa..çıkıyor mu bir bilginiz var mı? başka bir arkadaş bakırsülfat(göztaşı ) önermişti..ancak kurbağaların ölümüne neden olmak istemiyorum..bakır sülfat nilüferlere zarar verir mi acaba?? su yılanı konusunu araştıracağım. teşekkürler.. buket hanım size de teşşkür ediyorum.ilgili sayfaya en kısa zamanda bakacağım. sevgiler, emine |
Bağırma durumları yanılmıyorsam türlerine bağlı. Bendekilerin kara kurbağası olduğunu öğrendim, yumurtaları serdikten 2-3 gün sonra yetişkinler kayboldular. Larvaların da büyüyünce gideceklerini tahmin ediyorum. Resimlerini çekip bilen arkadaşlarımıza sorabilirsiniz.
|
kurbağlar
*** uzun zmandır kurbağ arıyorum ama bulamıorum bahçemizdeki havuz içinde balık ve kaplunbag etişdirioruz ve bir kaç kurbag komak istioruz eger bana bu konuda ardımcı olursanzı sevinri üçret istersenide ödeebilrim
|
Bu nasıl Türkçe Allah aşkına...
|
Çevrenizde tatlı subalık avcılığı yapan biri varsa konusun, size canlı halde yayın balıgı **** turna balığı getirsin. Atın havuza. Ama yayın büyüdükçe ileride sadece kurbağaları değil ördeklerinizi de yiyecektir. Kurbağalar bitince arada tavuk etiyle besleyin:=)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025