![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Aydın'da askerlik yaparken, kışlada arkadaşlar bukalemun yakalamışlardı. Yanlış hatırlamıyorsam, 2000 ya da 2001 yılllarıydı. Yani aydında da bukalemun yaşıyor. Aydın'da yaşıyorsa tüm Akdeniz ve Ege sahilinde de yaşıyor olmalı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
Mersin bölgesinde bolca yetişiyorlar demek ki. Benim bukelemunda Anamur'dan. Daha önce kısa süreli bakma imkanım olmuştu, büyükçe bir kuş kafesine ağaç dalları ve kum koyarak ortam yaratmaya çalışmıştım ama kısa süre sonra bıraktım. Yem olsun diye bolca çekirge kovaladım ben de ![]() Bu yaz bahçemizde yakaladığım bir tanesi ama bunu hemen doğaya geri saldım bakamayacağımı düşünerek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ben Aydın Sökede yaşıyorum Büyük oğlumun sürüngenlere karşı büyük bir ilgisi var Evelsi yıl eşimin hastası olan bukalemun avcılığı yapan bey bize küçük ve çok güzel bir bukelamun getirdi Oğlum İstanbulda yaşıyor o gelene kadar adını BUKİ koyduğumuz bukalemuna bakmak bana düştü. Onun için bir kuş kafesi hazırladım Doğadan bulduğum ağaç dallarıyla ,büyük yapraklarla kafesi süsledim İnternette canlı yem dediği için bukiye bahçede ne kadar böcek varsa topladım Ama buki bu bir hafta boyunca ne yem yedi nede su içti Oğlum gelince benim kuş sulaklarına koyduğum suları kaldırıp bukiye yaprakların üstüne su püskürttü ve buki büyük bir iştahla suyu içti Oğlumun bahçeden topladığı çekirgeleride dilini hızla çıkarıp afiyetle yedi Harika bir hayvandı nereye konulursa oranın rengini alıyordu En ilginç özelliği gözlerini 360 derece döndürebilmesiydi Kıyamadık BUKİ ye devamlı canlı yem bulamayız endişesiyle tabiata bıraktık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2009
|
Pisliği biraz garip, çok bulaşıcı değil. Hemen kuruyor ve alıyorsun. Ama şimdi o sorun da çözüldü. Odamın bir bölümünü ormana çevirdim. O da da zamanının %90'ını ağaçların üstünde geçiriyor. Böylece pisliğinin düştüğü yer de orman tabanı gibi bir yer. Odamın o köşesinde resmen azot, oksijen ve karbon döngüsü yaratıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|