agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Sürüngenler ve Diğerleri
(https)

Beğeni Düzeni14Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2007, 23:20   #1
KeReM

barracuda's Avatar

Giriş Tarihi: 07-02-2007
Benim favorim ''geko''

Geko diğer kertenkele türlerinden bir özelliğiyle ayrılır. Geko tavanda, düz bir yolda yürüyormuşçasına rahat hareket edebilir ya da cilalı bir zeminde baş aşağı bir konumda koşturabilir, tek ayağı ile tutunup, vücudunu aşağı bırakarak asılı durabilir. Hayvanın ayak parmakları, "setae" adı verilen yüz binlerce kıl benzeri uzantılarla kaplıdır. Fotoğrafta görülen beyaz plaklar, bu kıllardan oluşuyor elin toplam genişliği 5 mm dir Bir elde bu kıllardan 2 milyonun üzerinde sayıda mevcuttur. Bu staeler yüzlerce uca ayrılmaktadır. Her bir ucun kalınlığı milimetrenin beş binde biri kadardır Geko adım atarken, ayak tabanını yüzeye bastırır ve hafifçe geriye çekerek, kılların zemine maksimum düzeyde temas etmesini sağlar. Bu esnada ayak ile yüzey arasında, moleküler düzeyde güçlü bir çekim kuvveti oluşur.

barracuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2007, 12:48   #2
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Benim favorim ise dendrobates türü kurbağalar. Gerçekten mükemmel renkleri ve görünüşleri var. Tek olumsuz yanı zehirli olmaları. Yerlilerin okların ucuna sürdükleri zehirler bu kurbağalardan elde edilir.
Bunlardan besleyen arkadaşlar var mıdır acaba?

Düzenleyen saydemir : 06-03-2007 saat 16:09
saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2007, 18:10   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir Mesajı Göster
Benim favorim ise dendrobates türü kurbağalar. Gerçekten mükemmel renkleri ve görünüşleri var. Tek olumsuz yanı zehirli olmaları. Yerlilerin okların ucuna sürdükleri zehirler bu kurbağalardan elde edilir.
Bunlardan besleyen arkadaşlar var mıdır acaba?
Benim ileride gerçekleştirmek istediğim projelerden biri..neden bilmiyorum ama kurbağa ve cırcır böceğinin sesi beni rahatlatıyor...

Beni tek düşündüren zehir değil bu kurbağaların canlı yem ihtiyaçları bu sorunu halletsem hemen bir terraryum kurup bu işe gireceğim...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025