![]() |
Evet, kecilerde de durum ayni. Ciftlikteki uygulamalardan goruyorum.
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada sütü kanalizasyona dökmeyin, kediler köpekler içsinler, yazık olmasın. |
Keçilerde son durum
2 Eklenti(ler)
Güllümüz iyileşti :D
Yavrular hızla büyüyor, Pamuk annesine kafa tutmaya başladı! 2 aydır yağış yok, bahçede ot da kalmadı, biz de yonca samanı ile idare ediyoruz... |
En yeni elemanlar
3 Eklenti(ler)
İngiliz komşumuz memleketine döndü...
Ördek ve hindilerini de bize yadigar bıraktı. Ördekler de hindiler de kapalı yerde durmaya alışmamış, serbest serbest takılıyorlar...Hindiler akşam bizim taşlığa geliyor , orada köpeklerle kendilerini güvende hissediyorlar herhalde. Onlara zarar verebilecek hayvanlardan korunmaları işi bizim fındıkla daddy ye düşüyor. Hiç ördek ve hindi bakmamıştık. Hayırlısı bakalım... Hindiler yaşlı epey, baba hindiyi frankeştayna benzetiyoruz:) Kafasını okşayabilirsiniz, gayet uysal, kendini sevdiriyor kerata. |
Alıntı:
|
Küçük yaramazlar
2 Eklenti(ler)
Çok azıyorlar çook ; Ya oyun ya uyku
...bu yaramazları doyurmak da çok zor. Koca bebekler hala süt emiyorlar:p |
Alıntı:
|
Daddy ile horoz bir kez daha takıştı :( Horozun hali harap...
Bu sefer tamamen yedi zannettik; her yerde tüyler vardı. Sonra akşam vakti garibim baktık, saklandığı yerden çıkmış, kümese doğru geliyor... Daddy yi geri vermekle vermemek arasında gidip geldik yine. Bir köpek karabinayı nasıl açar? Hiçbir esnetme yıpratma yok. Açmış çözmüş kendini. Firar. Daddy köpeklerin Houdini si galiba. Bu kuş cinslerine olan merakı! bizi çok endişelendiriyor. |
Koruması gerekenleri yemeye çalışması ciddi sorun.
|
1 Eklenti(ler)
Horozu yeseydi Daddy yi geri götürecektik ama horoz da çok saldırgandı !
Bize bile zaman zaman saldırıyordu. Daddy kendini korumuş da olabilir dedik ve bu seferlik de affettik. ( dı diyorum çünkü acı çekmemesi için horozu kestik...) Sabah ü-ürüüü lerimizi maalesef bir süreliğine çok özleyeceğiz. |
Ortaya karışık
4 Eklenti(ler)
Akşam yumurtası - horoz gittiğinden beri kafaları karışık özgür tavuklar... nedense folluğa değil de arkaya yumurtlanmış !
Ördekler : hallerinden memnun vak vakalar...bir de havuzlarını büyütebilirsek.. Sulama - yaz sulamayla geçiyor - 2 aydır yağmur yok , bu sene çok zorladı... |
Zeytinler
1 Eklenti(ler)
Zeytinliğe uzaktan bir bakış...Zeytinlerin durumu iyidir.
Bazılarında 3-5 zeytin bile var. Bu sene halkalı leke hastalığına daha erken tedbir alınacak. |
Bademde hastalık
3 Eklenti(ler)
Çok canımız sıkıldı:(
Umarım tedavisini bulabiliriz. |
Oya Ağacı ve keçiler
2 Eklenti(ler)
Elbette ikisinin birbiriyle pek ilgisi yok :D
Kavurucu sıcaklarda azmedip açan oya ağacı belki keçilerin yanında olsa bir güzel budanırdı. Keçilerin son hallerini paylaşmak istedim. |
Yaprak arkalarında böcek var mı baktınız mı?
Alıntı:
|
hastalıklı yaprakları toplayın yakın veya derin bir şekilde toprağa gömün ağaçlar çok büyük değil baharda ise ağaçları dal altlarına kadar kireçle boyayın
|
Bademde Mildiyö - Powdery mildew
Alıntı:
Biraz yaprak biti de var ama asıl sorunun mildiyö olduğunu düşünüyorum. Ağaçları potasyum hidroksitle spreyleme yaptık. Bir kısmına arap sabunu da kattık, bir kısmına katmadık - sadece KOH ( potasyum hidroksit) attık. Bir kaç gün bekleyip bir gelişme var mı diye bakacağız. |
Alıntı:
|
https://www.greenpassion.org/index.p...ems-and-cures/ linkinden faydalanarak,
"pH Up pH-Up is a generic term for alkaline pH adjustors, used to increase water pH in indoor gardens. They come as either a powder or liquid. Its active ingredient is usually lye (KOH) or potash (K2CO3). Fungi require an acidic environment to grow and die in alkaline environments. Changing the leaf surface environment from acidic to alkaline clears up the infection. An alkaline solution with a pH of 8 will make the environment inhospitable for the fungus and will stop its growth. This is one of the simplest means of controlling the fungus. It can be used on critically infected plants." mantari hastalıklarda etkili olduğunu öğrendik. elimizde de sıvı formda KOH olunca aplikasyon önerisine göre spreyledik, iyi bir kaplama yapmaya çalıştık. En azından ilerlemeyi durdurabilirse... |
Sn.Sahire, evet potasyum hidroksit PH seviyesini çok yükseltir ama fungusit olarak kullanılabilirliğine ve kullanım deneyimine ait bir kayıt yok. Alıntı yaptığınız forumda "pH UP" isimli bir ürünün adı geçiyor. Bu ürün General Hydroponics firmasının bir ürünü ve topraksız tarım uygulamalarında besin eriyiğinin PH seviyesini gerekirse ayarlayabilmek için kullanılıyor. O forumda neden funguslara karşı da kullanılır demişler bilmiyorum ama gerçekten başka hiç bir kayıt yok.
Umarım kullandığınız doz fazla değildir, aksi halde tüm yaprakların dökülmesi ve bitkinin zarar görmesi tehlikesi vardır. Kullanmanız gereken içeriğin potasyum bikarbonat olması daha uygun olurdu. %0,5 (yüzde yarım) potasyum bikarbonat ve %0,5 (yüzde yarım) yağ karışımının "powdery mildew" ve başka bir çok fungus kökenli hastalığa karşı kullanımı ile ilgili çok kayıt, bilimsel makale var. Tüm dünyada organik tarımda kabul edilen girdiler içerisinde mevcut. USDA'in potasyum bikarbonat ile ilgili dökümanını burada bulabilirsiniz. Bu malzemeyi el altında bulundurmakta fayda var. Türkiye'de hammaddeler.com'da 1 kg ve 5 kg ambalajlarla satıyorlar. |
Aslında ilk seçeneğimiz potasyum bikarbonat olacaktı ama maalesef buralarda bulamadık... satılmaz bulamazsınız dediler. İnternetten alışveriş yapamıyorum kargo sorun oluyor...
Neticede kullandığım bir sıvı gübre ve üzerinde önerilen dozda kullandım. Umarım faydası olur, zararı olmaz. |
benim bi kaç fidanda da aynı sorun var demek midliyö oluyomuş ben de sıcaktan zannettim, hemen ziraatçiye gidip fungus ilacı alayım
|
Alıntı:
Ayrıca hangi ilaç olursa olsun, ilacı sıcakta atmayın...En fazla 28C sıcaklıkta uygulama yapın. Yaz sıcağında yapraklar yanmasın. Ben bahsettiğim gibi esasen sıvı gübre olan ama ziraatçilerin tabiriyle adeta 'tentürdiyot' etkisi gösteren, yani en azından hastalığın ilerlemesini önleyen kendi ilacımı attım; henüz olumlu ve ya olumsuz ciddi bir fark gözlemleyemedim. Neticeleri paylaşacağım. |
2 Eklenti(ler)
Zeytin diplerini çapalarken verdiğim mola esnasında çektim;)
|
1 Eklenti(ler)
Bademde yeni sürgünler hastalıktan arındı ve kendini kurtardı gibi ama eski yapraklar zannederim dökülecek...:(
|
Bir Eylül günü akşam yemeği saati
5 Eklenti(ler)
Yaz sonu yorgunluğu ... Hem de kupkurak geçen bir yaz .
Bademlerin sulanması gerekiyor. Hayvancıkların keyfi yerinde:rolleyes: Hindi, ördek ve bir kısım tavuğu satmayı düşünüyoruz... Yem masrafımız çok arttı. Tepeliğe ektiğimiz arpa - yulaf ve buğdayları hindiler tavuklar keçiler el birliğiyle bitirdiler. |
396 numaralı mesajdaki sarılı kedimiz kayboldu , yaklaşık bir haftadır ortada yok...
|
Akşam Yemeği II
4 Eklenti(ler)
ve yemekten sonra bizim dinozorların oyun saati;)
|
kovanın iki yanındaki çamların kabuğunu keçilermi soydu ?
|
Alıntı:
Bundan başka ev artıkları: Karpuz kabuğu, ve sebze kabukları...Bugün balkabağı kabuklarını afiyetle yediler:) Tüm bunları çok kısa sürede öğrendim:cool: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025