agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   heyyamola / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/29116.htm)

Ana gibi 11-01-2014 18:36

Sayın heyyamola, biraz geç kalmışım bahçenizi dolaşmakta. Gerçekten görülmeye değer, güzel bir huzur alanı yapmayı başarmışsınız, kutlarım. Eğer kısmet olur ise önümüzdeki yaz yakından görmeyi isterim. Büyük ihtimalle aynı bölgedeyiz, bizim eski balta girmemiş orman :( belki sizin fikirlerinizle hale yola gelir. Ve bir kahvemi içersiniz, ailenizle de tanışmiş oluruz. Saygılar.

heyyamola 13-01-2014 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ana gibi (Mesaj 1240194)
Sayın heyyamola, biraz geç kalmışım bahçenizi dolaşmakta. Gerçekten görülmeye değer, güzel bir huzur alanı yapmayı başarmışsınız, kutlarım. Eğer kısmet olur ise önümüzdeki yaz yakından görmeyi isterim. Büyük ihtimalle aynı bölgedeyiz, bizim eski balta girmemiş orman :( belki sizin fikirlerinizle hale yola gelir. Ve bir kahvemi içersiniz, ailenizle de tanışmiş oluruz. Saygılar.

Teşekkürler, ne zaman isterseniz buyurun. Özelden haber verin yeter.

Sizin bahçeniz için de bildiğim kadarıyla düşüncelerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Saygılar

gulcingiller 25-01-2014 00:37

Bahceniz cok verimli ve keyifli gozukuyor sizlerin emeginiz de gozden kacmiyor.

heyyamola 18-02-2014 17:22

5 Eklenti(ler)
2 Şubat 2014' den


Kış uykusundaki bahçemiz
Eklenti 470260

Sebze adalarımızda kullanılmak üzere, killi toprak eleyip biriktirmeye devam ediyoruz.
Eklenti 470261

Koli ve çuvaldan oluşan kompostluğumuza, yanımızdaki hozan bahçeden topladığımız nispeten çürümüş bitki artıklarından ilave ettik. Malzeme fazla olunca, iki adet daha kompostluk yaptık. Hem de komşudan teşekkür aldık.
Eklenti 470262

2012 yılı baharında tohumunu ektiğimiz lupin'in kök yapısı
Eklenti 470263

Üzerindeki patlamaya hazır gözlerle, çok yıllık olduğunu gösterdi. Yeri uygun olmadığından, söküp açıkta bekleteceğiz. Bakalım canlı kalabilecek mi?
Eklenti 470264

heyyamola 18-02-2014 17:58

5 Eklenti(ler)
2 Şubat 2014' den


Bahçe girişimizdeki nahoş görüntüyü kamufle edebilmek için, basit bir çalışma
Eklenti 470269

Font-baca tabir edilen yapı briketlerinden kullandık. Hem saksı vazifesi görecek, hem de arkalarında ki toprak için bariyer oluşturacak. Aynısafa, kirli hanım, top kadife ve hint yağı bitkisinden oluşan bir kombinasyon düşünüyorum.
Eklenti 470270

Olgunlaşan kompostu elemek için aldığımız plastik malzeme. Bir de daha büyük gözeneklisini bulsak iyi olacak..
Eklenti 470275

Plastik bardaklardaki fideleri alttan sulama düşüncesiyle aldığımız küvet
Eklenti 470276

Nihayet çatal bel'imizi de aldık.
Eklenti 470277

MeyveliTepe 18-02-2014 18:19

Sonbahar sebze artıklarından kompost yapmak güzel bir düşünce ancak bilhassa sonbaharı geçiren sebzelerde çeşitli fungal ve bakteriyel patojenler uygun ortam bularak çoğalıyorlar. Bu artıklardan kompost yapıldığında patojenleri de kompost ile beraber bahçeye yayma tehlikesi söz konusu olabiliyor. Bir tedbir olarak, domatesgil artıklarından yapılan kompost yine domatesgillerde kullanılmamalı.

heyyamola 18-02-2014 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1250692)
Sonbahar sebze artıklarından kompost yapmak güzel bir düşünce ancak bilhassa sonbaharı geçiren sebzelerde çeşitli fungal ve bakteriyel patojenler uygun ortam bularak çoğalıyorlar. Bu artıklardan kompost yapıldığında patojenleri de kompost ile beraber bahçeye yayma tehlikesi söz konusu olabiliyor. Bir tedbir olarak, domatesgil artıklarından yapılan kompost yine domatesgillerde kullanılmamalı.

Uyarınız için teşekkürler.. Ben de tam bu zararlıları nasıl elimine edebilirim diye düşünüyordum. Daha iyi havalanan yeni bir kompostluk yapıp, burdaki malzemeyi oraya aktarmak, aktarma sırasında aralarına toz kükürt serpelemek aklıma gelen ilk seçeneklerdendi.

Ayrıca kompostun iyice olgunlaşmasını bekleyip, bir sonraki sezonda kullanmayı planlamıştım.

Yine de tavsiyeniz üzerine sadece belirli bölgelerde kullanmak en mantıklısı...

heyyamola 18-02-2014 22:45

5 Eklenti(ler)
2 Şubat 2014' den


Uzun zamandır arzuladığımız portatif kompostluğu nihayet temin ettik. Artık mutfak atıklarımızı da değerlendirebileceğiz.
Eklenti 470364

Kaliteli plastik malzemeden üretilmiş, hacmi 400 litre
Eklenti 470365

Dört-bir yanındaki alt kapaklar, istendiğinde çıkabiliyor.
Eklenti 470366

Yaylı menteşelerle üst kapak 90 derece açılabiliyor.
Eklenti 470367

İç kısmın görünüşü; Düzenli havalandırma delikleri açılmış, alt kısım solucanların geçişi için açık olacak şekilde tasarlanmış.
Eklenti 470368

MeyveliTepe 18-02-2014 22:52

Bu uyarım sadece sebzelerden kalan artıklar için geçerli. Bildiğiniz gibi Ekim - Kasım ayları ilkim şartları sebebiyle her türlü fungal ve bakteriyel hastalığın bitkiler üzerinde çoğalmak için fırsat bulduğu dönemler. En çok da artık son demlerini yaşayan sebzelerde hayat bulurlar. Normalde sökülen sebze kalıntılarını yakmak en iyisi. Buna bir de şeftali, armut ve elma gibi meyvelerin dökülen yapraklarını ekleyebiliriz. Onlarda da ateş yanıklığı, kara leke, memeli pas, yaprak kıvırcıklığı vb. patojenlere ait sporlar dökülen yapraklarda kışı geçiriyorlar.

Sağlıklı olduğundan emin olduğunuz organik artıklar için hiç bir sorun yok.

heyyamola 18-02-2014 23:11

3 Eklenti(ler)
2 Şubat 2014' den


Artık saman balyalarımız da var. Malç olarak kullanılacak, sonuçta da kompost olacaklar. Belki de sebze adası olurlar, kimbilir?..
Eklenti 470371

Saman balyalarını almaya gittiğimiz çiftlikte ki yeni doğan buzağı,
Eklenti 470373

Biri yer, biri bakar, kıyamet ondan kopar!..
Eklenti 470374

YeniGine 19-02-2014 00:06

Sayın heyyamola dün düşündüm hayrolsun heyyamola ne zamandır görünmüyor. Hoşgelmişsiniz ve güzelliklerle gelmişsiniz... Yeni kompostluğunuz hayrlı olsun. Geri plandaki saksılar bile yeni alınmışlar gibi görünüyor ellerinize sağlık.
Buzağılar; ne kadar güzeller öyle maşallah onlara da, çook sevimliler çok.

heyyamola 19-02-2014 13:14

Sebze adaları yapımı -1-
 
5 Eklenti(ler)
Adaların yapımında, çam kütüklerinden çıkan kapak tahtalarını tercih ettik. 3 mt boyunda, 8-10 cm eninde olanların tanesini 2 liradan aldık. Dekorasyon işlerinde de kullanıldığından, uçuk fiyat isteyenler de var.

Eklenti 470479

Kalınlıkları çok değişken: (2-5 cm arası)
Eklenti 470480

Aynı kalınlıkta olanları, üçer parça olacak şekilde ayırdık.
Eklenti 470481

Boylarını eşitledik.
Eklenti 470482

Köşeleri birleştirmek için, 5 x 5 cm'lik keresteleri de uygun boylarda hazırladık.
Eklenti 470483

pria 19-02-2014 14:48

Yapıp başardıklarınıza, özenli-düzenli oluşunuza, fotoğraflarınıza imreniyorum sayın heyyamola..
Hele o buzağılarınızın resimleri..
Kolay gelsin..

heyyamola 19-02-2014 16:28

Sebze adaları yapımı -2-
 
5 Eklenti(ler)
Yaklaşık 30 cm derinlik için, üç parça tahtayı bu şekilde birleştirdik.

Eklenti 470499

Önce 3 mm çaplı matkap ucuyla kılavuz delikleri açtık. Daha sonra 5 mm çaplı ağaç vidasını, şarjlı vidalama aletiyle kolayca vidaladık. Herbir parçaya iki vida kullandık. Vidalar arası yaklaşık 4 cm
Eklenti 470500

Uzun kenarları 240 cm olarak hazırladık.
Eklenti 470501

Kısa kenarları da 120 cm olarak hazırladıktan sonra monte ettik.
Eklenti 470502

Önceden bedelsiz aldığımız palet tahtalarını, dikkatlice söküp 25 x 60 x 120 cm boyutlarında 9 adet daha ada yaptık. Bunların köşelerinde kullandığımız kereste 4 x 4 cm
Eklenti 470503

heyyamola 19-02-2014 17:20

Sebze adaları yapımı -3 -
 
4 Eklenti(ler)
Sebzelerimizin çeyiz sandıkları hazır... Ortam çabuk ısınacak, erkencilik sağlayacak. Sertleşme, sıkışma, drenaj sorunu olmayacak, kökler rahat gelişecek. İşgücü azalacak, kontrol kolaylaşacak.

Eklenti 470504

İçlerine dolduracağımız çeyizler, bütçemizi bayağı sarsacak...
Eklenti 470505

İyi havalanan, organik madde oranı yüksek, yeterli ve dengeli besin maddesi ve nemi saklayıp sunabilen, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri üst seviyede bir çeyiz hazırlamak lazım.
Eklenti 470506

Toprak bedava, pomza taşı, bims nispeten ucuz (20 litresi 4 lira) leonardit, cocopeat ve yanmış keçi gübresi fiyatları aşağı-yukarı aynı (20 litresi 10-12 lira) vermiculit pahalı, yerine az-biraz perlit kullanabiliriz. Klino (klinoptilolit) da olmazsa olmaz. Yandı gülüm keten helva...
Eklenti 470507

heyyamola 24-02-2014 00:15

Yapı briketinden sebze adası -1-
 
5 Eklenti(ler)
Bahçemizin doğu tarafında bulunan duvar boyunca, sert ve verimsiz durumdaki toprağımızı değerlendirmek amacıyla üzerine sebze adaları yapmaya karar verdik.

Yarımlık briket tabir edilen 10 x 20 x 40 cm ebatlarındaki yapı briketlerinden kullandık. Tanesi 50 kuruş

Eklenti 471835

Kenarlarındaki girinti ve çıkıntıların kılavuzluğunda, su terazisi de kullanarak kolayca monte ettik. Çatal belle taban toprağını iyice gevşetip, kesekleri ufaladık.
Eklenti 471836

Tırmıkla düzettiğimiz zemin üzerine kalın koli parçalarını serdik.
Eklenti 471837

Üzerini sadece yanmış keçi gübreli, tavlı toprakla doldurduk.
Eklenti 471838

Tırmıkla yayıp düzelttik.
Eklenti 471839

heyyamola 24-02-2014 00:57

Yapı briketinden sebze adası -2-
 
3 Eklenti(ler)
70 cm eninde, 200 cm boyunda, 5 tane ada yapmış olduk. Aslında briket fazla dayanmaz, ama olsun. 2 sene idare etsin yeter. Beher adanın maliyeti 4 lira, 50 kuruş
Eklenti 471843

Güzergah boyunca yer alan meyve fidanlarımızın, her iki yanından 40 cm boşluk bırakıp, aşı yerlerinin kapanmamasını sağladık.
Eklenti 471844

Adalardan birine çilek diktik. Birine yayılmasını kısıtlamak istediğimiz nane dikmeyi düşünüyoruz. Diğerlerine derinlik az olduğundan; yeşillik, baharat türü dikmek uygun olur.
Eklenti 471845

emel262 24-02-2014 09:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1250808)
2 Şubat 2014' den


Artık saman balyalarımız da var. Malç olarak kullanılacak, sonuçta da kompost olacaklar. Belki de sebze adası olurlar, kimbilir?..
Eklenti 470371

Saman balyalarını almaya gittiğimiz çiftlikte ki yeni doğan buzağı,
Eklenti 470373

Biri yer, biri bakar, kıyamet ondan kopar!..
Eklenti 470374


Allahım bunlar ne güzel şeyler böyle , sabah sabah gönlüm açıldı :)

cemo 24-02-2014 11:01

Sayın heyyamola

Sebze adalarınız harika olmuş. Ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler.

Bol ürünlü bir sezon diliyorum size.

Sevgi Durul 24-02-2014 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1250671)
2012 yılı baharında tohumunu ektiğimiz lupin'in kök yapısı
Eklenti 470263

Üzerindeki patlamaya hazır gözlerle, çok yıllık olduğunu gösterdi. Yeri uygun olmadığından, söküp açıkta bekleteceğiz. Bakalım canlı kalabilecek mi?
Eklenti 470264

Lupin canlı kalsın, lütfen.

Sayın heyyamola, tek kök lupinim çapa makinasına kurban gittikten sonra sizdeki lupini takip etmekle yetineceğim, sanırım.

Sebze adalarınızı da merakla takip edeceğim. Şimdiden bol hasatlar diliyorum.

heyyamola 24-02-2014 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1252883)
Lupin canlı kalsın, lütfen.

Sayın heyyamola, tek kök lupinim çapa makinasına kurban gittikten sonra sizdeki lupini takip etmekle yetineceğim, sanırım.

Sebze adalarınızı da merakla takip edeceğim. Şimdiden bol hasatlar diliyorum.

Lupin, 3 hafta kadar sökülmüş vaziyette açıkta bekledi. Dün kontrol ettiğimde gözler kurumuş, toprak üstü gövdesi ve kalın kökleri hafif pörsümüştü. Hafta sonu tekrar toprakla buluşturacağım. Pek umutlu değilim, ama inşaallah canlı kalmıştır.

Değişik malzemelerden yapılmış, farklı toprak karışımlarıyla hazırlanmış, sebze adalarının performanslarını, mukayeseli bir şekilde paylaşmaya çalışacağım. Size de, zahmeti az - hasadı bol bir sezon diliyorum.

heyyamola 24-02-2014 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1252878)
Sayın heyyamola

Sebze adalarınız harika olmuş. Ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler.

Bol ürünlü bir sezon diliyorum size.

Sayın cemo,

Sebze adaları, nicedir takıntı halindeydi bende. Kısmet olursa, bir de plastik levhalardan yapmayı düşünüyorum.

Bol ürünlü sezonlar hepimizin olsun.. Teşekkürler.

MeyveliTepe 24-02-2014 23:25

Hazırlıklar muhteşem. Bol ürünlü, keyifli bir sezon dilerim.

heyyamola 09-03-2014 22:44

Sebze adaları için karışım harcı -1-
 
5 Eklenti(ler)
Sebze adalarımıza dolduracağımız karışım harcı için bütçemiz elvermediğinden, sadece yanmış koyun gübresi, leonardit, bims ve elenmiş killi topraktan oluşan bir kombinasyon düşünüyorduk. Derken daha önce peyzaj işi yapan bir arkadaşım telefon açarak, doğal taş dekorasyon işine başladığını, elindeki artan malzemenin hepsini almamı teklif etti.

Ödemenin sorun olmadığını, elime geçtikçe peyderpey ödeyebileceğimi de söyleyince, '' Kul daralmayınca, Hızır yetişmezmiş. '' deyişinin boşa söylenmediğini bir kez daha anlamış olduk. İşin ilginci malzemenin oranları ve miktarı tam da benim ihtiyacım kadar..


Killi toprağı önceden eleyip hazırlamıştık. Yaklaşık 3 metreküp bims için ücret ödemedik.
Eklenti 475036

3 numara vermikülit'in 100 litresi 50 lira
İri perlit'in 100 litresi 25 lira
Eklenti 475037

25 kg leonardit 9 lira
Eklenti 475038

50 kg klinoptilolit 25 lira
Eklenti 475039

650 gr sıkıştırılmış coco-peat 2 lira 50 kuruş (ıslatılıp genleşince 5-8 litre hacim kazanıyor.)
Eklenti 475040

heyyamola 09-03-2014 23:17

Sebze adaları için karışım harcı -2-
 
5 Eklenti(ler)
20 litre yanmış koyun gübresi 5 lira
Eklenti 475044

650 gr kaba yapılı coco-peat 2 lira 50 kuruş (ıslatılınca 4-6 litre hacim kazanıyor.)
Eklenti 475045

25 kg granül haldeki leonardit 10 lira
Eklenti 475048

Eski binalardan sökülmüş pişmiş tuğla tanesi 30 kuruş (Bunlar daire şeklinde sebze adası yapımında kullanılacaklar..)_
Eklenti 475049

Soldan-sağa: Coco-peat, leonardit, vermikülit, perlit, yanmış koyun gübresi, klinoptilolit
Eklenti 475055

heyyamola 09-03-2014 23:30

Sebze adaları için karışım harcı -3-
 
5 Eklenti(ler)
Malzemelerin yakın görüntüleri:

Vermikülit (3 numara)
Eklenti 475059

Perlit (iri taneli)
Eklenti 475060

Klinoptilolit
Eklenti 475061

Leonardit
Eklenti 475062

Bims
Eklenti 475063

heyyamola 10-03-2014 00:29

Sebze adaları için karışım harcı -4-
 
5 Eklenti(ler)
Her malzemeyi yan-yana, ayrı-ayrı yığıp, sırasıyla bir kürek ondan, bir kürek diğerinden üst-üste yığın yaparak karıştırdık.

Eklenti 475074

Sonra yığını tekrardan aktardık ki harcımız daha homojen, yeknesak bir yapıya kavuşsun. Yaklaşık olarak karışım oranları;

2 ölçü vermikülit veya perlit
3 ölçü coco-peat
4 ölçü klinoptilolit
5 ölçü leonardit
6 ölçü yanmış koyun gübresi
7 ölçü bims
8 ölçü killi bahçe toprağı (elenmiş)

Eklenti 475075

30 X 120 X 240 cm boyutlarındaki 4 adamızı yürüyüş yolumuz boyunca, arada boşluk bırakmadan, su terazisi kullanarak düzgünce yerleştirdik. Eklenti 475076

Hiç yabancı ot kökü bulunmayan, zaten gevşek durumdaki taban toprağını, çatal belle 25 cm derinliğinde tekrardan işleyip, üzerine içerisinde pomza taşı da bulunan eski adamızdaki harcımızdan, yaklaşık 8 cm yüksekliğinde yaydık.
Eklenti 475077

Yeni yaptığımız harç karışımıyla adamızı silme doldurup düzelttik.
Eklenti 475078

heyyamola 10-03-2014 22:43

Sebze adası üzerine portatif sera yapımı
 
5 Eklenti(ler)
Öncelikle bir parmak (çapı 2.54 cm) tabir edilen pvc borudan 12.5 cm boyunda parçalar keserek yuvaları hazırladık. Daha sonra metal kelepçe ve ağaç vidasıyla yuvaları sabitledik.

Eklenti 475273

240 cm boyundaki adamıza, 75 cm aralıklarla toplamda 8 adet yuva yerleştirdik.
Eklenti 475274

Yarım parmak pvc borunun ucunun 10 cm kadarını hazırladığımız yuvalara geçirdik.
Eklenti 475277

Bir boyu 4 mt olan pvc boruları tam ortadan keserek, 2 mt boyunda hazırladık. Eni 120 cm olan adamız için, uygun yükseklik ve eğimde bir çatı hazırlamış olduk.
Eklenti 475278

Bir parmak pvc borunun metresi 2 lira, 80 kuruş
Yarım parmak pvc borunun metresi 1 lira
Metal kelepçe'nin tanesi 15 kuruş (elektrik malzemesi satanlarda bulunabilir)
Eklenti 475279

h_dogan 11-03-2014 15:33

Düzen konusunda kimse elinize su dökemez bence. Ellerinize sağlık. Bol ürünlü olur bu sezon inşallah.

attar 11-03-2014 16:29

tek kelimeyle süper

heyyamola 12-03-2014 23:37

Plastik levhalardan sebze adası yapımı
 
5 Eklenti(ler)
Tavan lambiri işlerinde kullanılan ince plastik levhaların, 25 cm eninde, 6 mt uzunluğundaki, bir boy'unu 22 lira, 50 kuruştan aldık. Kalınlığı 1 cm

Eklenti 475640

Köşeleri daha sağlam ve düzgün birleştirebilmek, ayrıca vidanın malzemeyi çatlatmasına mani olmak için köşebent kullandık.
Eklenti 475641

Diğer parçanın tam oturacağı şekilde boşluk bıraktık.
Eklenti 475642

Daha önceden tam sıkılmayan vidaları, dikkatli ve dengeli bir şekilde sıkıladık.
Eklenti 475643

Malzememiz ince, esneyebilen bir yapıda olduğundan, ada boyutlarını 25 X 60 X 140 cm olarak ayarladık. Renk beyaz olduğundan, kökleri aşırı sıcak istemeyen sebzeler yetiştirebiliriz.

Yaz sıcağında esneyip, kış ayazında kırılganlaşacağını tahmin ettiğim malzeme, bakalım dayanabilecek mi?
Eklenti 475644

h_dogan 13-03-2014 07:21

Kenarların dışından ortalarına gelecek biçimde birer kazık çakarsanız esnemeyi azaltabilirsiniz diye düşünüyorum.

heyyamola 13-03-2014 23:44

Plastik borulardan birleşik saksılar -1-
 
5 Eklenti(ler)
10 cm çapında, 2 mt boyundaki atık su borularından kullandık. Metresi 3 lira, 50 kuruş

Eklenti 475992

Kapakların tanesi, 25 kuruş
Eklenti 475993

Boru uçlarını döndürerek ısıtıp, yumuşayan malzemeye, kapakları yerleştirdik. Bu uçtaki kapağı sabitlemiş olduk. Diğer uçtaki kapak, dairesel yuvaya yerleştirilmiş lastik conta sayesinde istenildiğinde çıkarılabiliyor.
Eklenti 475994

Boru uçlarından 10 cm, daha sonra 15'er cm aralıklarla işaretledik.
Eklenti 475998

Her-bir işarete kılavuz delikleri açtık.
Eklenti 475999

heyyamola 14-03-2014 00:07

Plastik borulardan birleşik saksılar -2 -
 
4 Eklenti(ler)
Dairesel hızar seti 20 lira

Eklenti 476019

75 mm çapında olanı matkabımıza monte ediyoruz.
Eklenti 476020

Düşük devirde çalıştırarak, kesme işini tamamlıyoruz.
Eklenti 476021

2 mt boyundaki borumuzdan, 13 adet birleşik küçük saksı yapmış olduk.
Eklenti 476022

Hacim ufak olduğundan, çok zengin bir karışım harcıyla doldurup, çilek, marul, reyhan, yeşil soğan vs yetiştirmeyi düşünüyoruz.

Asoo 14-03-2014 17:07

39 sayfalık konuyu 2 gündür okuyorum. Çok keyif aldım, pek çok şey öğrendim, tecrübelerinizi kulağıma küpe yaptım.

Paylaşım konusundaki gayretiniz için müteşekkirim. Sebze adaları ve birleşik saksılarda yetişecek ürünleri de görmek dileğiyle...

Selamlar .

heyyamola 25-03-2014 21:52

5 Eklenti(ler)
6 Mart 2014' den


2013 yılı baharında tohumu ekilen şebboy,
Eklenti 478541

Sera içindekiler daha iyi gelişmiş.
Eklenti 478542

Çilekler de uyanmış,
Eklenti 478543

Bazı çeşitleri çiçek açmış,
Eklenti 478544

Meyve bağlıyor.
Eklenti 478545

heyyamola 25-03-2014 22:34

4 Eklenti(ler)
6 Mart 2014' den


Geçen seneden yavrulayan, ufak lale soğanları sürmeye başlamış.
Eklenti 478558

70 cm enindeki adamızın, arka tarafındaki 30 cm'lik alana dikmiştik. Ön taraftaki 40 cm'lik bölüme yeşillik türü sebzeler, ekip dikeceğiz.
Eklenti 478559

Frenk maydanozu, ikinci senesine yeşeriyor.
Eklenti 478560

Kuzu kulağı, beşinci senesinde.
Eklenti 478561

heyyamola 26-03-2014 22:29

Kuzukulağı (ekşi ot) bitkisinin köklerinden ayırma yöntemiyle çoğaltılması
 
3 Eklenti(ler)
6 Mart 2014' den


Sökülen bir kök,
Eklenti 478786

Ayırınca dokuz kök.
Eklenti 478787

Çok uzun kazık kökler kısaltılarak yeni yerlerine ayrı-ayrı dikilecekler. (Dikim aralığı; 15 X 20 cm)
Eklenti 478788

heyyamola 26-03-2014 22:38

5 Eklenti(ler)
6 Mart 2014' den

Seramızdan;

Sarımsak,
Eklenti 478790

Soğan,
Eklenti 478791

Marul,
Eklenti 478792

Fındık turp,
Eklenti 478793

Ispanak.
Eklenti 478794

heyyamola 26-03-2014 23:34

5 Eklenti(ler)
9 Mart 2014' den


Meyve ağaçları,
Eklenti 478795

Bazı kayısılar çiçeklenmiş.
Eklenti 478798

Komşu sınır duvarının altındaki köstebek dehlizleri
Eklenti 478799

Ağız kısımlarını içe doğru iyice açıp, alüminyum fosfit tabletlerinden her dehlize ikişer tane olmak üzere, misket fırlatır gibi mümkün olduğunca uzağa yerleştirdik. Daha sonra çukurun ağzını iyice kapattık. Toprağın nemiyle kimyasal reaksiyona giren bu madde, çok zehirli fosfin gazı üretiyor. Bu gaz dehliz boyunca yayılarak, köstebeği etkisiz hale getirecek. İnşaallah canlı kalır, sadece uzaklaşırlar.
Eklenti 478800

İlk lalemiz
Eklenti 478801


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025