agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   TaşevliBahçe (Rafet Uzunok) Aliağa, İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/24749.htm)

Halil Önen 19-12-2012 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çetinakbulut (Mesaj 1071321)
biz gezen bilir olarak cumartesi gelmeyi düşünüyoruz zeytin toplamaya murat bey az önce yazdı ama nasıl gelebiliriz...

Benim bitti, baldızın var, cumartesiye kalmaz, temizleriz...

20-30 ağaç var, yağını yarıya toplayın diyorlar. 4 ton zeytin gelir. 6,5 kg.dan 1 kg. zeytin verir. 20 kişi olursanır 2-3 günde biter belki..Hemen söylüyüyim dağda deynekle gezmeye benzemez... :p

Ne dersiniz. Sizin için ayarlıyayım mı?.. Yarıda bırakmak yok...:)

rise_com 19-12-2012 21:34

Bin bir emekle yetiştir, sonra toplatmak için adam ara.

Çok üzücü.

smnunal 20-12-2012 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1071240)
Turunc yerine limon attım...

Bir parti 342 kg. geldi. Ona 5 kg. limon attım.

İyi atmışım mı?;)

Osman Ustam çok mu attım acaba?..:)

Ürün miktarına göre az atmışssınız.

Bizde sizi iyi atıcı biliyorduk.:D:D:D

Tohum bankasının anahtarı sizde bahçede yetiştirdiklerinizden veya baharat adasında yetiştirdiklerinizin içerisinde bu ürünlerden varsa azda olsa değişik aromalı zeytinyağı elde edip eşe dosta hava atıp 5 katı fiyatada satabilirdiniz.

Murat Öz 20-12-2012 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çetinakbulut (Mesaj 1071321)
biz gezen bilir olarak cumartesi gelmeyi düşünüyoruz zeytin toplamaya murat bey az önce yazdı ama nasıl gelebiliriz...

Ses Seda çıkmıyor Çetin ağabey.
:)

Sen cumartesi bana gel de balkonda çay içelim.
Ya da yarın.

Tüm gün evdeyim. İş yoksa beklerim.

Murat Öz 21-12-2012 12:10

Akhisarlı arkadaşımız yazmış ama sonra silmiş.

Belki böbürlenmek gibi olacak ama yazmadan edemiyorum.

Sürekli doğa yürüyüşü yapıyorum hafta sonları. 17 sene oldu. Yağmur - soğuk - kar ve bunun gibi durumlarda yürüdüm ve arkadaşlar ile yürüdük.

Güzel bir kıyafet katmanı ( Termal içlikler - kalın tabanlı dağ botları) ve düzgün bir çalışma sistemi ( Toplanan zeytinlerin en uygun açıda istiflenmesi) ile zeytinleri soğuk hava da da çok rahatça ve hızlıca toplayabileceğimize eminim.
Urla da bir arkadaşın bahçede yapmıştık. Hemde yerden toplama ile.:)

Her gün akşam eve dönüp sabah tekrar bahçeye gelmek yerine orada kamp atmayı tercih ederim ayrıca.

Bazen hayal kurmakta yaşamanın besini oluyor.

badembaba 23-12-2012 16:25

Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.

TaşevliBahçe 24-12-2012 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badembaba (Mesaj 1073788)
Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.

Teşekkür ederim Sn. badembaba ,

Sayfanızdaki gelişmeleri yakından takip ediyorum , Cümlemizin emeğinin karşılığını almak nasip olsun.

saygılar sevgiler...

TaşevliBahçe 05-01-2013 14:36

4 Eklenti(ler)
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var .

Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor.

TaşevliBahçe 05-01-2013 15:06

3 Eklenti(ler)
Ön kırma işleminden sonra büyük silindir taşta ezilen zeytin , iyice hamur halini alıncaya kadar kazanlarda karıştırılıyor.

27 derecede Soğuk sıkma tabir edilen bu yöntem sayesinde yağ içersindeki faydalı vitaminler zarar görmemiş oluyor.

TaşevliBahçe 05-01-2013 16:07

2 Eklenti(ler)
Seperatörde yağ ve acı su birbirinden ayrıldıktan sonra 7000 devirle dönen filtrelerden altın renginde yağımız akıyor.

rise_com 05-01-2013 18:50

Hayırlı olsun

Ben fakir 05-01-2013 19:52

Mahsulünüzü hayırla ve afiyetle tüketmenizi dilerim.

İstihsal safhasını çok iyi resimlemişsiniz. Elinize sağlık!..

zafersu 05-01-2013 22:39

Bereketli olsun, sağlık ve afiyetle tüketmek nasip olur İnşallah.

gtatas 06-01-2013 08:44

Abi bereketli olsun sağlık ve afiyetle yiyin inşallah.

ykaya194 06-01-2013 09:24

sağlık ve afiyetle yiyin, arasıra ekmeğide bandırarakta yemenizi tavsiye ederim.

TaşevliBahçe 06-01-2013 13:07

Sn rise_com , Sn Ben fakir , Sn zafersu , Sn gtatas , ve Sn ykaya194 ,

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim .

Allah cümlemize sağlık bereket mutluluk ve huzur versin .

saygılar selamlar..

seyfi0505 06-01-2013 16:51

Allah huzur saglık bol kazançlar versin sayın Taşevli

TaşevliBahçe 15-01-2013 20:08

2 Eklenti(ler)
Bu yıl narlarımızı geç topladık . o yüzden çoğu döküldü . Kalan iki narda kabukları çatlamış vaziyetteydi . Tadı oldukça güzeldi ama..

Murat Öz 15-01-2013 20:35

Rafet bey rafet bey.

Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan)

Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor.

Olmuyor böyle ama.
:(

TaşevliBahçe 21-01-2013 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat Öz (Mesaj 1086372)
Rafet bey rafet bey.

Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan)

Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor.

Olmuyor böyle ama.
:(

Haklısınız ama vakit olmayınca elden bir şey gelmiyor . Bunlar hep tecrübe olarak ilerleyen zamanlarda bize döneceğini düşünüyorum.

Murat Öz 21-01-2013 11:24

Evet. Katılıyorum size zaman içinde çok iyi bir zaman planlaması yapabileceksiniz bahçenizde ki ürünler konusunda.

TaşevliBahçe 21-01-2013 11:35

2 Eklenti(ler)
Kırmızı lahana ve brokoli 15 gün önce bu haldeydi ....

zafersu 21-01-2013 21:32

Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)

Murat Öz 21-01-2013 21:42

Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D

TaşevliBahçe 22-01-2013 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1089039)

Arkası yarın :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat Öz (Mesaj 1089045)
Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D

Allaha şükür yanımızda fotoğrafçıya ihtiyaç yok , Çok profesyonel olmasada kendi işimizi görecek kadar makinada , beceride var . :D

İsmailYILMAZ 22-01-2013 08:25

İyi günler;

Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim.

Saygılarımla.

TaşevliBahçe 23-01-2013 14:20

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1089039)

Marullarda 15 gün önce bu haldeydi...:D

h_dogan 23-01-2013 20:27

Sarmıştır biraz 15 günde. :)

Eriklibahçe 23-01-2013 20:46

Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:

zafersu 23-01-2013 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1089999)

''Orijinal Mesaj Sahibi zafersu
Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)''

Sanırım Sayın Müdürünbahçesi'nin ziyaretine gittiler. (Akşam üzeri tabii.)

sevgiçiftliği 24-01-2013 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1008164)
Aynı sulamaya rağmen diğerleri boyun bükerken bu biberler neden bu kadar iştahlı?....

Bahçeye her gidişimde onlarla ilgileniyor , onlarla konuşuyorum , güzel , verimli ve cömert olmalarının bununla bir ilgisi var mıdır?

Her öğünde çokta severek tüketiyorum. Kahvaltıda dahi sıcak çayla nefis keyif alıyorum.:D Mete'de duymasın şimdi yarış yapmaya kalkar , bu biberler anca bana yeter , kusura bakmasın ben bunları kimseyle paylaşamam ..:D

Biberlerin gerçekten çok güzel görünüyor.Afiyetolsun.

TaşevliBahçe 25-01-2013 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eriklibahçe (Mesaj 1090390)
Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:

Nokta atışı yaptınız valla , marulun tazesi elbet güzel oluyor amaaaa hele birde kıvırcık demeyin bana . Hastasıyım kıvırcığın , bayılırım kıvırcığa . Fideleri dikerken sanırım karışıklık olmuş , Bahçemde kıvırcıktan başka marula asla yer olmaz ..;)

TaşevliBahçe 25-01-2013 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1090447)

Yok henüz gitmediler , Müdürünbahçesi'nden güveç kokusu gelmesini bekliyoruz .;)

TaşevliBahçe 26-01-2013 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgiçiftliği (Mesaj 1090659)
Biberlerin gerçekten çok güzel görünüyor.Afiyetolsun.

Teşekkür ederim . Yılın bahçedeki en gözde bitkisi bu biberlerdi . Damağımıza verdiği eşsiz lezzetin yanısıra forumda yol açtığı tatlı tartışmaları asla unutulmayacak.

TaşevliBahçe 26-01-2013 19:22

1 Eklenti(ler)
Evin önünde yaptığımız tadilattan dolayı , değişen kullanım şeklinden ayak altında kalan enginarları söküp başka yere taşıdım . fırının kenarına denk gelenleri ellemedim.

TaşevliBahçe 28-01-2013 17:42

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1089999)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafersu (Mesaj 1090447)

Evet bir kısmı dün akşam üzeri müdürünbahçesi'ne ziyarete gitti. Siz sanki geleceği okuyor gibisiniz . Sizden korkulur valla .:D

TaşevliBahçe 28-01-2013 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmailYILMAZ (Mesaj 1089181)
İyi günler;

Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim.

Saygılarımla.

Dostum seni daha sık görmek istiyoruz . Bilgilerinle eminim bir çok kişiye ışık tutarsın , yol gösterirsin . Yoğun tempoda olsa buradaki paylaşımlar inan insanın yorgunluğunu alıyor. Sonrasında ise bağımlılık yapıyor , istesenizde kopamıyorsunuz.

Hadi o zaman ne duruyoruz .....;)

h_dogan 28-01-2013 20:50

Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)

TaşevliBahçe 29-01-2013 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1093368)
Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)

Haklısınız , kendi dikipte büyütmeye çalıştıklarımız büyümüyor , onları durdurmaya çalıştığımız halde durmuyorlar , ama nede olsa toprağın öz evlatları onlar değilmidir ?....

h_dogan 29-01-2013 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1093712)
Haklısınız , kendi dikipte büyütmeye çalıştıklarımız büyümüyor , onları durdurmaya çalıştığımız halde durmuyorlar , ama nede olsa toprağın öz evlatları onlar değilmidir ?....

Aslında yabancı ot biziz toprak için ama ne yaparsın yaşamak için onları yok ediyoruz malesef. Abartmasak güzel olacak ama egomuzu tatmin edeceğiz diye kendimizi bitiriyoruz haberimiz yok. :dilli:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025