![]() |
Alıntı:
20-30 ağaç var, yağını yarıya toplayın diyorlar. 4 ton zeytin gelir. 6,5 kg.dan 1 kg. zeytin verir. 20 kişi olursanır 2-3 günde biter belki..Hemen söylüyüyim dağda deynekle gezmeye benzemez... :p Ne dersiniz. Sizin için ayarlıyayım mı?.. Yarıda bırakmak yok...:) |
Bin bir emekle yetiştir, sonra toplatmak için adam ara.
Çok üzücü. |
Alıntı:
Bizde sizi iyi atıcı biliyorduk.:D:D:D Tohum bankasının anahtarı sizde bahçede yetiştirdiklerinizden veya baharat adasında yetiştirdiklerinizin içerisinde bu ürünlerden varsa azda olsa değişik aromalı zeytinyağı elde edip eşe dosta hava atıp 5 katı fiyatada satabilirdiniz. |
Alıntı:
:) Sen cumartesi bana gel de balkonda çay içelim. Ya da yarın. Tüm gün evdeyim. İş yoksa beklerim. |
Akhisarlı arkadaşımız yazmış ama sonra silmiş.
Belki böbürlenmek gibi olacak ama yazmadan edemiyorum. Sürekli doğa yürüyüşü yapıyorum hafta sonları. 17 sene oldu. Yağmur - soğuk - kar ve bunun gibi durumlarda yürüdüm ve arkadaşlar ile yürüdük. Güzel bir kıyafet katmanı ( Termal içlikler - kalın tabanlı dağ botları) ve düzgün bir çalışma sistemi ( Toplanan zeytinlerin en uygun açıda istiflenmesi) ile zeytinleri soğuk hava da da çok rahatça ve hızlıca toplayabileceğimize eminim. Urla da bir arkadaşın bahçede yapmıştık. Hemde yerden toplama ile.:) Her gün akşam eve dönüp sabah tekrar bahçeye gelmek yerine orada kamp atmayı tercih ederim ayrıca. Bazen hayal kurmakta yaşamanın besini oluyor. |
Sayın TaşevliBahçe bütün mesajları buraya kadar okudum. Yaptıklarınızı güzel bir şekilde fotoğraflayıp burada paylaşmanız çok güzel ve faydalı olmuş. Taş eviniz gittikçe güzelleşiyor. Sevdiklerinizle uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.
|
Alıntı:
Sayfanızdaki gelişmeleri yakından takip ediyorum , Cümlemizin emeğinin karşılığını almak nasip olsun. saygılar sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Bu yıl kıymetli eşimiz dostumuz sayesinde zeytinlerimizi geç de olsa topladık. Her yıl Yağ sıkım işini yapan fabrikayı değiştirdik . Aslında temeline indiğinizde aynı gibi görünsede bu fabrikada önemli farklılıklar var .
Tartım işinden sonra zeytin yıkamaya gidiyor. |
3 Eklenti(ler)
Ön kırma işleminden sonra büyük silindir taşta ezilen zeytin , iyice hamur halini alıncaya kadar kazanlarda karıştırılıyor.
27 derecede Soğuk sıkma tabir edilen bu yöntem sayesinde yağ içersindeki faydalı vitaminler zarar görmemiş oluyor. |
2 Eklenti(ler)
Seperatörde yağ ve acı su birbirinden ayrıldıktan sonra 7000 devirle dönen filtrelerden altın renginde yağımız akıyor.
|
Hayırlı olsun
|
Mahsulünüzü hayırla ve afiyetle tüketmenizi dilerim.
İstihsal safhasını çok iyi resimlemişsiniz. Elinize sağlık!.. |
Bereketli olsun, sağlık ve afiyetle tüketmek nasip olur İnşallah.
|
Abi bereketli olsun sağlık ve afiyetle yiyin inşallah.
|
sağlık ve afiyetle yiyin, arasıra ekmeğide bandırarakta yemenizi tavsiye ederim.
|
Sn rise_com , Sn Ben fakir , Sn zafersu , Sn gtatas , ve Sn ykaya194 ,
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim . Allah cümlemize sağlık bereket mutluluk ve huzur versin . saygılar selamlar.. |
Allah huzur saglık bol kazançlar versin sayın Taşevli
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl narlarımızı geç topladık . o yüzden çoğu döküldü . Kalan iki narda kabukları çatlamış vaziyetteydi . Tadı oldukça güzeldi ama..
|
Rafet bey rafet bey.
Ya da rençber (ne iş yapar bilmiyorum - öğrenirim birazdan) Zeytinler toplanmıyor. Narlar dalda çatlıyor. Olmuyor böyle ama. :( :) |
Alıntı:
|
Evet. Katılıyorum size zaman içinde çok iyi bir zaman planlaması yapabileceksiniz bahçenizde ki ürünler konusunda.
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı lahana ve brokoli 15 gün önce bu haldeydi ....
|
Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)
|
Rençber yanında Fotoğrafçı da lazımmış.
:D |
Alıntı:
Alıntı:
Allaha şükür yanımızda fotoğrafçıya ihtiyaç yok , Çok profesyonel olmasada kendi işimizi görecek kadar makinada , beceride var . :D |
İyi günler;
Merhaba iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .Onlar sizin güzellikleriniz.İş temposu ve zaman azlığı forma girmeye zaman kalmıyor.Çalışıyorum.Açık öğretim 4.sınıf son sınıf okuyorum.Kızım 4.sınıf okuyor,onun dersleri,çevre ile ilgili faaliyetler hafta sonu tarla anlayacağınız hızlı tempo çalışma ama çok istiyorum forma her gün girip takip etmek çok güzel paylaşımlar var.Ama şu bir gerçek sizler bu işlerde artık Maşallah söz sahibi oldunuz.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bu arada face book' ta ALİAĞA GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ grubum var bizim ovayla ilgili ziaret ederseniz sevinirim. Saygılarımla. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sarmıştır biraz 15 günde. :)
|
Rafet Bey maşallah marullar pek taze görünüyor,kıvırcık yok mu:rolleyes:
|
Alıntı:
Peki sonra? (Ya da bugün ne haldeler.)'' Sanırım Sayın Müdürünbahçesi'nin ziyaretine gittiler. (Akşam üzeri tabii.) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Evin önünde yaptığımız tadilattan dolayı , değişen kullanım şeklinden ayak altında kalan enginarları söküp başka yere taşıdım . fırının kenarına denk gelenleri ellemedim.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Evet bir kısmı dün akşam üzeri müdürünbahçesi'ne ziyarete gitti. Siz sanki geleceği okuyor gibisiniz . Sizden korkulur valla .:D |
Alıntı:
Hadi o zaman ne duruyoruz .....;) |
Marulların yanında kangallar güzel görünüyorlar şimdilik. Bence erken mücadele edin sonra başınıza bela olurlar. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025