![]() |
Alıntı:
Saygı değer abilerim Mete' ye kıymayın derim. Siz ne dersiniz, bir büyüklük yapın vazgeçin bu sevdadan. Mete kardeşimiz yeşili, doğayı, ziraati seven dost canlısı birisidir. Evet son kararlarınızı bekliyorum :confused::confused::confused: |
Alıntı:
|
Abi kıysanızda kıymasanızda ben hazır kıtayım :)
|
Alıntı:
akşama yazacam ben daha....:D:D |
Alıntı:
İlerde torunlarına anlataçak açı bir anın olur,Tohum ihtiyaçını karşılarsınız.Açının ne demek olduğunu öğrenirsiniz.Açı sizden sorulur. Bence dönülmez akşamın ufkuna gelinmiş. |
Alıntı:
Biber tohumu taze olmadığında çimlenme oranı hemen düşüyor. |
rafet abi bu konuyuda konusalim ama ben senin bahcendeki gelismeleride gormek isterim
mete abim darilmaz insallah |
Alıntı:
Ben bu kadar kıvıracağını baştan biliyordum zaten..:D |
e o zaman bahcenden bir iki kareyle bizi mutlu edebilirsin arrtik dimi abicim?
|
1 Eklenti(ler)
Mete'nin dandini diye dalga geçtiği santini domateslerle sahurda ziyafet çekiyoruz..
Hazırladığımız salatanın tüm malzemeleri bahçemizden , zeytinyağı , biberi , domatesi ve hıyarı... ekmek fırından ama .. Onuda bazen Ekmek yapma makinası ile evde hazırlıyoruz... |
ooooooooooo e banada yer var dimi sofrada.kendimi zor tutuyorum valla.elimi uzatip manitordan almak geliyor icimden.afiyyet bal seker olsun
|
Alıntı:
Elini gönülden uzatırsan mönitörden dahi ulaşabilirsin..;) |
3 Eklenti(ler)
Can çekişen patlıcan fidanımız çapadan sonra kendine gelmeye başladı.
Diğer Patlıcanlarımızın hasadına başladık , bu akşam tadına bakıcaz inşallah güzeldir.. |
Abi hadi bana bir tane thai göstersene benim sayfamda bas bas bağırdın :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Afiyet şeker , bal olsun....sofra ve sevgi paylaşıldıkça çoğalır bereketli olur... |
2 Eklenti(ler)
Toprak gerçekten çok bereketli , çevremizle paylaştığımız halde mahsülü taze olarak tüketip bitiremiyoruz , çünkü ardından hemen yenisi yetişiyor.
domatesleri rendeleyip , kaynatıp , şişeledik...kış hazırlıklarımız devam edecek... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sebzelerin aralarına diktiğimiz mısırlar da büyüyor...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün hasadımız çeşit açısından zengindi .. Patates fidesinin bir tanesi kurumaya başlamıştı. Bende kazıp dibinde meyvesini merak ettim olmuş mu diye ... 5-6 tane yumru yapmış..kıyıda kaldığı için çok büyümemiş ve fidesi kurumuştu.
Mısırlardan da bir tanesi olmuştu kopardım .Evde çocuklar dalga geçiyor , bir mısırı dört kişi nasıl yeriz diye..:D |
Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu günler içinde keyifle tüketmek nasip etsin.... mmmm görüntüler harika : ) Saygılar
|
Alıntı:
Teşekkür ederim , cümlemize inşallah... Görüntüler harika evet , görüntülerdekiler elenerek allanıp pullanmış olan konu mankenleri.:) Özellikle domateslerde bende sizin gibi çok sorun yaşıyorum. Her iki domatesten birini atmak zorunda kaldım bu yıl. Yeterince sulama yapılmadığından patlıcanlarımızda malesef acı .:(:( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mısırların hepsini kuşlar yedi.Benim ceviz ağaçlarında birkaç ceviz oldu onuda kuş delip bırakıyor. selamlar. |
Alıntı:
Zamanında müdahale etmedik şimdi bahçeyi kurtarmaya çalışıyorum. Su çok azaldı kuyuda şu an bahçeye yetmiyecek seviyede .Pompa büyük olduğu için kuyuda olan suyun tamamını çekemiyor . Küçük bir motorla sistemi otomatik hale getirmeyi planlıyorum. pazar aksilik olmazsa bahçeyim. beklerim. saygılar..... |
Büyük pompa boşa düşecekse müşteri olabilirim :)
|
Sayın Taşevli Bahçe bahçenizi sevdim Zeytin ağaçlarınız ve sebzeleriniz çok güzel.:):):D:D
|
Alıntı:
Sn.maviş2 , Bahçemi gezip beğenmiş olmanıza memnun oldum. Teşekkür ederim.. Ben Zeytin ağaçları konusunda hazıra kondum. Aldığımda bazı delice olanlarını aşıladım. Düzenli budamasını yaptım. Sebze konusunda ve ağaçlar konusunda acemilik dönemini sizler gibi bu işleri hakkıyla yapan kişiler sayesinde atlatmaya çalışıyorum . İlginize ve sayfanızda sorduğum sorulara sabırla verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. sevgiler, saygılar.. |
Alıntı:
Teklifiniz olumlu cevaplanmadı , üzgünüm..:( :D |
ben de şansımı denemiştim zaten :)
|
Alıntı:
İsteyenin yüzü kara , vermeyen zenci..:D:D saygılar.... |
Benim yaşadığım yerin yerli halkı geçim kaynağı tarım (bahçe, sera ve tarlada ) ben ve annem komşularımızdan öğrendiklerimizi uyguluyoruz. Tecrübelirimi sizlere aktarmaktan onur duyarım.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bahçemizde kuruyan fidanlarımız...:(
Biraz suyun azlığını , biraz da zamanın az oluşunu bahane ettik . Sonun da emek verip diktiğimiz fidanları böyle kurutmayı başardık. Kendime o kadar kızıyorum ki .:mad: Küçük dalgıç pompa aldım götürdüm bugün . Onuda kurup çalıştıramadım. Bir sürü hesapta olmayan aksilikler çıktı.:( Sebze fidanları aldım . Onları götürdüm dikeyim diye onlarıda dikemedim.:( Bu cumartesi günü bana hiç ama hiç iyi gelmedi. Ne yapmaya kalktıysam tersine gitti. :( Fişleri çektim , yoksa sigortalar atacak.... |
Geçmiş olsun
|
Alıntı:
|
Yaşadıklarımdan öğrendiğim...
Alıntı:
Aynı problemleri benim de yaşadığımı biliyorsunuz. Bizim en büyük sorunumuz sürekli bahçede bulunamamak. Geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım; Haftasonu sulama sistemini kurmak için hafta içinde benzinli pompa vs. aldım. Cumartesi komşu ile gidip tüm boruları vanaları, damlama sistemlerini aldık bahçeye geldik. Öğlenden sonra tüm gün ot biçtim ama ot biçme işi bitmedi hava karardı. Akşam da pompayı ve tırpanı bizim meşhur konteynere koydum. Bu işi bitirmem lazım diye o akşam Karamürsel 'de bir otelde kaldım. Sabah erkenden gelip otların kalanını da biçip boruları döşeyecektim. Sonra bahçeye geldim, hava ısınmadan konteynerden tırpanı alıp işe başlıyayım dedim. Konteynerin kapısını bir türlü açamadım. Tırpan, pompa tüm sulama malzemeleri hepsi konteynerin içinde ama kapı açılmıyor. Kafayı yiyeceğim. Birde kapıyı akşam kapatırken denedim nasıl açılıp kapanıyor diye, ilginç bir mekanizması var çünkü. Bir saat uğraştım açamadım. Ağlayacağım neredeyse. Komşudan yardım isteyeyim dedim, adamlar yatıyor daha. Onuda uyandırmak istemedim. Lanet olsun dedim, arabaya binip İstanbul'a döneceğim , kararımı verdim. Arabanın anahtarını çantadan çıkartırken yere bir anahtar düştü. Meğer ben 2 saat boyunca İstanbul'daki evin anahtarı ile konteyneri açmaya çalışıyormuşum. Kaderci birisi değilimdir ama bahçe işi bana şunu öğretti; biz ne kadar zorlarsak zorlayalım, bazan işler kendi mecrasında ilerliyor. Olmuyor değiştiremiyorsunuz. Ben de tırpanla otları biçerken -o kadar özen göstermeme rağmen - geçen yıl ektiğim yeni fidanlardan ikisini farketmeden biçtim. O yüzden fazla kendinizi hırpalamayın bence de. Önce sağlık olsun. Gerisi gelir, yavaş olur , geç olur ama bir şekilde hallolur. Selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025