![]() |
Bahçeniz çok güzel kolay gelsin.
"İri kepeğin içine toz acı biber atıyor, ıslatıyor, yağma gidiyor. Acı biber tavukların içini ısıtıyor, iştahını açıyor, hastalıklardan koruyormuş. " Bu yöntemi sayenizde öğrenmiş olduk,köyümüzde biz de deneyelim. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Foça dönüşü, tekrar Aliağa'ya ve karanlık çöktüğü için bir gün önce zaman bulamadığımız Sevgili Müdürün bahçesine uğradık.
Tarlaya ip üzerindeki asma köprüden geçerek ulaşılıyor. Ensar köprü üzerinde. Eklenti 195548 Kısa sürede dostluk kurduğumuz müdürün can dostu köpeği. Müdür Bey'in söylediği kadarıyla hiç kimseyle bu kadar kısa sürede kaynaşmamış. Bakmayın siz öyle sert bakmasına, dost olduğunuzu hissettiğinde başının uzatıp okşatıyor. Eklenti 195549 Bunlarda Müdür Bey'in doğal yumurta deposu. ancak Ensar'ın dediğine göre horoz sayısı fazlaymış. Bir kaç tanesi mangalda kızaracak galiba:) Eklenti 195551 Bunlarda Müdür Bey'in bahçesinin panoramik görünümü. Zeytinler sağlıklı gözüküyor. Ancak tarlada drenaj sorunu var. Çünkü hem bahçenin iki yanında arıklar var, hem de alt tarafından dere akıyor. Zeytinlerde değil ama diğer bir iki meyve ağacında bunun belirtileri var. Üstelik tam çukurda olduğu için fazla don alıyor. Kısacası Müdür Bey'in işi zor. Tez elden drenaj sorunu çözülmeli. Soğuklardaysa Müdür Bey bahçeyi boşlamayıp bir kaç noktada saman yığını yakmalı. Eklenti 195550 Eklenti 195552 Müdür Bey hem bize Muttalip hem de MUttalip'e kendi yapmış olduğu yeşil zeytinlerden ikram etti. Israrla bize çok alın dedi ama, biz diğer arkadaşlara da kalsın diye birer şişe aldık. Hani uğrayan olursa hem Müdür Bey'in misafirperverliğini ve dost sıcaklığını görecek kem de zeytini kapacaktır:) |
Maşallah...
Allah nazardan saklasın. Emeğinize sağlık. Bu arada Uzak Bahçelerin denetim müdürü kim anlamış olduk. Bölge müdürü Halil beyin gözetiminde tavsiyelerini uygulamakta fayda var. |
Alıntı:
Fotorafların ,yorumların ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Ağaçlar Net,UBYİ 'nin güzelliğini kıymetini şimdi daha çok anladım.Ensar Bey'i,Muttalip Bey'i ve sizinle tanışmamıza kısa sürede dostluk kurmamıza vesile oldu. Aliağa'ya gelişinizden onur duydum çok sevindim.Bir şey yapamadım sizleri Bahçemde ağırlayamadığım için üzüldüm.Ensar Bey'in dediği gibi 4-5 adet Horoz fazlalığım var,ne zaman arzu ederseniz mangalda kızartmağa hazırım.Sevgilerimle. |
Alıntı:
Yorumunuz için teşekkür ederim.Bölge müd.Halil Bey'in önerilerini,tavsiyelerini tatbiki olarak uyguluyoruz. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 200170
Babamın şeftalilerini topluyorum :) Eklenti 200171 Biraz da eriklerden toplayalım :) Eklenti 200172 Şimdi de biberler :) |
kıymetli kardeşim Halil ben yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,Annemizin eline koluna sağlık,enginar ve yaprak dolma çok güzel olmuş damlamalarını güle güle kullan.
|
Şeftalileri görünce ağzım sulandı valla :D
|
Horozlari mangallik yapmadan, baska cozum yokmu ?
Ne de olsa horozlar :) Drenaj, gercekten buyuk problem. Umarim, taban suyunu drane etmede kolay yol bulursunuz. |
Alıntı:
'Buda diyor' başımda bekliyor, 'çok kestin o dalda meyve vardı niye kestin' diyor. Seyrelt biraz iri olsun_ yeşilken_ küçük olsun çok olsun benim olsun diyor. |
Alıntı:
Sadece erken öteni tespit etmeye çalışıyoruz, okutmak için.:D Ensar bey ve Acemi gelinceye kadar kartlaşırlar, mangallık olmaz sündürürüz valla..:) |
Müdürüm bahçeniz ve sohbetiniz bir harika.Kolaylıklar dilerim işlerinizde.
|
Alıntı:
|
Sevgili Müdürüm,
Yakındır gelmemiz. Horozlara bildiriver kaçmasınlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 211647 keklikler var...;) Eklenti 211648 ve onun yumurtaları var. Eklenti 211649 Ve keklik yumurtalarının üstüne yatmış cin tavuk; sözde onun için 'cin gibi' diyorlar...:) Daha da olmadı oğlu Tolga' yeni nın getirdiği bıldırcınlar var. Eklenti 211650 Yani horozlar bir şekilde kaçsa bile, bıldırcın ve keklikler var, onlar kaçamaz tüfek var, av köpeği var eee serde avcılık da var...:D Eklenti 211651 Saygılar |
cin tavuğu ve keklik yavruları
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın müdürün bahçesi, cin tavuğunun altına keklik yumurtaları koymuştu. Biz ise cin tavuğunun cinliği ile dalga geçmiştik.:) Bizi utandırdı. 7 yumurtadan 5 inin çıkardı. (ikisine ne oldu ki...) Eklenti 216075 Havası yerinde... Sanki kendi yumurtasının yavrusu.:) Eklenti 216077 Onlara yemlenlenmeyi öğretiyor. Bi keklikler büyüsün, ötmeye başlasın, nasıl hava çevirecek o zaman göreceğiz onun cinliğini...:p Bir daha ya folluğa deve kuşu yumurtası mı koysak acaba.?:p Bu arada müdürün yeni askerleri yaşam savaşına hazırlanıyor. Eklenti 216084 Bu defa aldatmak yok. Doğru tavuk, doğru yumurta ve doğru civciv... |
cinlik
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Müdürün Bahçesinde kaolin_ Sun Shader_ uygulaması
5 Eklenti(ler)
Sayın Müdürün bahçesinde daha önce Sunguart adında kaolin uygulamıştık.
Sevgili dostumuz Acemi den de kaolin istemiş, kendi ürünleri olan Sun Shader adında kaolini kullanmak için izin istemiştik ve yer ayırmıştık. Eklenti 231662 Dostumuz Acemi Ubyi Aliağa tarlarına uğrayacağını ve getireceğini, hatta beraber uygulamayı davet etmişti. Eklenti 231668 Buna çok sevindik. Demekki üç yıllık kaolin uygulayan dostlarına karşı ürününe güveniyordu. Eklenti 231669 Kaolini her türlü _ şeftalide bile :)_ meyve ve sebzelerde deneyen bir ekip vardı şimdi karşısında. Eklenti 231671 Halep orada ise arşın burada... Eklenti 231672 Bu kurt adamlar; adamı amele gibi çalıştırır, kaolin atarken bile lafa tutarlar, aklını karıştırırlar.:D |
Halil Önen kardeşime teşekkür ederim.Acemi Çaylak arkadaşımada sonsuz teşekkürler.
Tarlama attığımız kaolinler için. |
Uzak Bahçelerin Yakın işbirliği ve Ağaçlar net'teki tüm dostlarımın Bayramını candan kutlar sağlıklı nice Bayramlar temenni ederim.
10.09.2011 cumartesi günü Aliağa'lılar kültür dayanışma derneği lokalinde Oğlum Tolga Var'ın Nikah ve Düğün törenine tüm dostlarımı beklyorum. |
Çok güzel bir çiftlik olmuş inşallah birde kuzu filan edinirsiniz.
Allah sevdikleriniz ile bir ömür boyu keyfini çıkarmak nasip etsin. Herşey dört dörtlük Allah bizede evlatlarımızada nasip etsin. Tavuk olayına bayıldım. İnşallah daha değişik türlerde edinirsiniz. |
Alıntı:
Hüseyin bey maşallah oldukça kalabalık ve çoşkulu bir düğün oldu. UBYİ 'den katılan dostlarımızla , sayenizde birarada keyif dolu bir akşam yaşadık.Darısıbizim başımıza diyorum , Tolga kardeşime ve eşine ömür boyu mutluluklar dilerim.... |
Alıntı:
Bir yastıkta mut'la kocasınlar. (Bir yastıkta dedim de çok eskidendi o, şimdi herkesin bir yastığı var; yastığını kapanın 'çok sıcak oldu' deyip sesizce kaçma özgürlüğü de...;)) Gençlere mutluluklar diliyoruz. Önen ailesi |
Alıntı:
Sevgili müdürüm gönlüm sizinleydi. Çok güzel bir düğün olmuş, çok sevindim. Gençlere ömür boyu mutluluklar diliyorum. Gelince kutlarız :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
UBYİ gazetesinin yarınki manşetidir.
Halil Önen bey ''Müdürün Bahçesinde'' keklik kümesine tünel kazarken yakalanmıştır. Ben demiştim zati. Belliydi, kümes planlarını ele geçirmek amacıyla, yapımındaki civanmertce çalışmalarından anlamıştım:)) Hayırlı olsun Sayın Müdürün Bahçesi. Arazi almayıp, komşu almışsınız. Önceliğiniz çok isabetli. İyi de etmişsiniz. ''Tek'' ok ile, bir deste ok arasındaki mukavemet farkını bilenlerden olduğunuz anlaşılıyor. Düğününüz hayırlı olsun, inşallah tüm mürvetlerini ailecek tadarsınız sağlık içinde. Dere aklımı çeliyor. Acaba 60-70 cm. kaya ile set ve içine ördek/kaz...... Bence keklikleri Halil bey' den başka türlü koruyamazsınız.(Açık arazide ördek/kaz peşinden koşmak onu da yoracaktır inanın.) Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Umarım her şey yolundadır ve mesajımı okuyacak fırsatı bulabilirsiniz. Ben 33 yaşında,evli, Ankara'da kamuda çalışan bir mimarım. Aynı zamanda resim de yapıyorum.:D Eşim 45 yaşında,yeni emekli oldu ama serbest çalışmaya devam ediyor, meslektaşız. Her zaman şehirden kaçmak istedik ve doğal bir yaşamın hayatını kurduk. Özellikle ben, hayvanları, bitkileri kısacası doğayı çok seviyorum ve şehirde yaşadıkça,her ne kadar kuşlarım ve bitkilerim de olsa sanki bir yanım eksikmiş gibi hissediyorum. Doğada çalışmak ve üretmek istiyorum. Köy hayatının hayaliyle yaşıyoruz ve bunun içinde iyice yaşlanmayı beklemek istemiyoruz:) Henüz gençken ve dinamikken hayatımızı değiştirip, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Artık bu hayalimiz için bir adım atmamız gerektiğini düşünüyoruz, biraz birikmiş paramız ve bir arabamız var, bir arazi alıp içine küçücük bir bağ evi yapıp köy hayatına başlamak istiyoruz. 900 TL gibi çok cüzi emekli maaşının yanında zeytin ve keçi yetiştirerek ek gelir sağiayabilirsek bu işi kıvırabiliriz gibi geliyor. Yoksa çok mu hayalciyiz?* Ben her boş vaktimde zeytin, keçi yetiştiriciliği ve organik bahçecilikle ilgili araştırıyor ve okuyorum. Ama, takdir edersiniz ki, sadece okumak ve teorik bir şeyler öğrenmek, görmeden, yaşamadan, o havayı solumadan pek fazla bir şey ifade etmiyor ve çok eksik kalıyor. Ayrıca kafamızda bundan başka pek çok soru(n)lar var; örneğin, araziyi nasıl bulacağız, bize ustalık edebilecek, deneyimlerini paylaşacak birilerini bulabilir miyiz,yanımızda bizim gibi tutkulu komşular olsa , dayanışma içinde olabileceğimiz arkadaşlarımız olabilir mi gibi... Çünkü çok acemiyiz:o Tabii sorulacak çok sorularımız var:) Belki bize bir yol gösterebilirsiniz diye umut ederek bu mesajı yazmayı düşündüm. Umarım başınızı ağrıtmadım. Selamlarımla, |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 269944 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025