![]() |
Sn Tura o eli boşa başka bir eli boş yardımcı lazımsa, o kişiyi de ben biliyorum.. :p Akşam akşam nerden buldunuz, çok güzeldi.. ;)
Alıntı:
Halil Bey'in felsefi ve duygusal yönünün yanında bir de komik tarafı var.. Ben o tarafını daha çok seviyorum.. :) |
halil bey şanslısınız siz inciri kurutup yiyebiliyorsunuz biz kurutmak bir yana yağmur yağmasında rahat rahat yiyelim **** reçelini yapalımdiye dua ediyoruz...
birde domates ve biber karışık salça güneşte kurululunca güzel oluyor ama bana adı biraz ekşimsi geldi yemekleri ekşi yaptı **** bizim orda çabuk mu bozuluyor ne... |
Öğlen incir avına çıktım.. :D
Genelde yere dökülenleri süpürüp atıyordum.. Karavanın üzerine dökülenleri görünce altın bulmuş gibi oldum :) ama hepsi delik deşikti.. Sizin incirler nasıl sağlam kalmış anlamadım :) Ya da her incir kurutulmuyor mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
suyunu süzmemişsiniz, ondan ekşi olmuştur. Biraz suyu kaldıysa bile ekşilik olabiliyor. Salçada ekşilik biberden değil domatesten dolayıdır. Salçalık domatesin iyice ergin olması da gerekir... Sabah kahvaltısında biraz kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemek güzel oluyor; biz genelde böyle tüketiyoruz... yemeklerde sadece domates salcası kullanıyoruz. Sadece salçalık biberden yapılanı da genelde çemen yaparak tüketiyoruz.. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
İzmir yemişi ya da bardacık dediğimiz olanlar kurutuluyor... Yani biraz küçükler... Eklenti 330359 Lop ya da siyah iri olanlar kurutulmaya uygun olmuyor... Kuruması yapılan incir dalında olgunlaşıyor ve kendiliğinden dibine düşüyor. Kurup yere düşenleri de topladıktan sonra birkaç gün güneşe serip kurutmak ve iyice içini çekmesini sağlamak gerekir. Eklenti 330360 Hafif yarılmış küçük kuş gagası delikleri olanlarda toplanır; bunlar kekikli kaynar 8bir kapta )suda 5_10 dakika bekletildiğinden _ zaten kekiğin dejenfektan özelliği vardır_ sağlık sorunu olamaz... Eklenti 330365 (içine bir tane badem yarım ceviz _ lilium'un doğal olan cevizinden olursa birkaç tanesi düz duvara bile tırmandıracak kadar güçlüdür...);) afiyet olsun...:) |
Bu incirler bağ evinin terasındalar mı?
Sevgili selis, adres öğrenmeye çalışıyorum, bir gece terasa hava indirimi yapabiliriz. :dilli: Hımm düz duvar ha, İnciri açıyor içine yarım ceviz koyuyor kapatıyorsun, atom oluyor atom. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 330366 saha inişe ve uçuşa oldukça uygun..:) |
1 Eklenti(ler)
Anaaa.. tilkiye kümesin kapısını gösteriyorlar hemde kapı açık, :) ben buraya halil beyin paraşütüyle bile inerim. :D
Eklenti 330371 |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne kadar araştırmacı sorgulayıcı forum kişisi olduğunu da biliyorum. |
Alıntı:
Başka bir dezenfektan yöntemi daha var ama ne kadar sağlıklı bilmem. Bir kapta kireç söndürülür ve elde edilen kireç suyuna daldırılıp-çıkarılır idi (hala yapanlar vardır sanırım). |
Alıntı:
İtiraf ediyorum_ ki bir an 'selis' i elinde bir kitap_ görür gibi oldum...;) Malum geceydi ve havada rüzgarlıydı, iki tek enzimin de etkisi miydi bilinmez ama uçup gitmişti...:) |
Halil Bey, enzimin etkisiyle olsa bile razıyım ;) rüyanıza girmeyi başardım demek ki?
Kitabı okuduktan sonra benim de itiraflarım olabilir :)) |
"Uçar gider" diye yazdı ya Halil ağbi.
Göründü ve Tolstoy ile uçtu gitti. Ne de olsa, rüzgarın kızı. |
Alıntı:
Halbuki ona Tolstoy'un hayatı boyunca fellik fellik aradığı mutluluğu 3 anahtarını nerede sakladığını soracaktık... tembelik hakkımızı kullandığımız zaman denk getirdi, rüzgar gibi uçup geçti...;) Rüyalar kurtarır mı bilinmez ama itiraf ediyorum ki_ rüyanın gerçekleşmesi için önce uyanmam gerekiyor herhalde...:p Alıntı:
Domatesli biber salçasını yaptık... bir yerlerde yazıyor mu bulamadım ama 'annem bunu pek bilmezler' demişti... Burada anlattım: Salça yapımı Salça yapımı (devamı) Başka bir tarifim de burada :) Evde Çemen Yapımı |
Hoşbuldum agaçlar net ben serpil
bu sayfayı beyeniyorum ilgi alanımı kapsıyor ögrenicegim çok şey var bu sayfada şimdiden teşekkür edrim sayfanıza |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm hep beraber yapmaktan keyif aldığımız uğraşlarımıza katılmanız bizi sevindirir... Teşekkürler...:) Saygılar |
Halil abi, bardacık incirinin tazesini bu yaz yedim. Gerçekten çok lezzetli.
Sayfanız çok keyifli ama insanın canını çekecek çok şey var... Bulan var , bulamayan var :)) |
3 Eklenti(ler)
Halil Bey kırmızı bir kıyafet alacak olsam sizin salçanızı gösteririm ''İşte böyle bir kırmızı'' diye.. O nasıl bir güzelliktir, hayran kaldım.. :)
Salça yapmak için 2 gün erken davranmışım yoksa benimkilerin rengi de böyle olurdu.. Sizinkinde domates bibere göre %50 daha az.. Püf noktası bu mu yani? Böyle bir renk veren biber o zaman.. Dün akşam sizi aradım ama açmadınız :p ''Bu kadın gecenin 2 sinde salça yapıyorsa şimdi ne yapacak acaba'' dediniz herhalde :p ''Şu üzümlerden pekmez toprağı olmadan, pekmez olur mu ? '' diyecektim.. Eklenti 330907 Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım.. Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu.. Eklenti 330908 Ben de içine biraz nişasta karıştırdım.. Tadı güzel oldu.. Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. :) Sizin tahmininiz nedir ;) Eklenti 330909 Alıntı:
|
Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım.
|
Havalar müsait bence ismail bey ve mete'ye çıtlatsan diyorum hani..
|
pembe ve erzincan domatesi
1 Eklenti(ler)
330983
Sevgili Halil Önen, Fotolarda da gördüğünüz gibi,arkada ki pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler, bu yıl sayeniz de hiç bir hastalık geçirmediği gibi,verimi de,çok keyifli oldu.Yaklaşık 150 kg dan salça çıkarıldı,60 kg kadar domates suyu konserve edildi,taze tüketilen de bonusuy du. Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi. Biber, patlıcan,kavun,karpuz da o kadar bol oldu ki,dağıtmaktan,hayır duası almaktan (Çoğu size gitti)pek mutlu olduk. Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye:)))) Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu. Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz. |
sevgili selis;
ben turgutluda duydum pekmez toprağını daha önce hiç duymamıştım ama bizim orda topraksız yaparlar ve güzelde olur.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
iyi yanmış yani kompostlaşmış bol miktarda çiftlik gübresi, leonardit ve hümik asit uygulaması... Bu diğer sebze ve meyve yetiştiriciliği için de geçerli, bunu üretici arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz... Gülleci bulamacı dış hastalıklar için düzenli kullanıldığında diğer zehirli ilaçlar kadar etkili doğal mücadele... Küçücük bir alanda _ hobi bile olsa_ bir şeyi iyi yetiştiriyorsanız bu örnek alınması gereken bir şeydir; bırakın üreticinin morali bozulursa bozulsun, o kadar zehirli ilaçla ve kimyasal gübre ile bile zaten pek başarı sağlayamıyorlar... Fasulyede bende sorun yaşadım. Yemelik ve tohumluk için ektiklerimden ilk el güzel ürün aldım ama sonra birden sıcaklar bastırınca kaybettim... Fasulye ve barbunya genelde bir az deniz seviyesinden yüksek serin yerlerde güzel oluyor... Erkenci ve geçci ekimler dediğiniz gibi iyi oluyor... Resim yapmadaki ustalığınızı sebzelere taşımışsınız buna çok sevindim, yetiştirdiğiniz domatesleriniz çok güzel görünüyor... afiyet olsun sevgili ressamım... Sevgiler... |
Alıntı:
pekmez yapımında kullanılan 'marin' denen toprak olmadan olmuyor biliyorum... http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/17096.htm şirayı mayalar ve pekmezin ekşi olmamasını sağlıyor... |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/28272.htm ''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile :)_ardından... http://www.agaclar.net/forum/fuar-to...tm#post1015800 İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)... sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum... zaten burada birçok dostumuzu görüyoruz... ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım...:) |
EtiDot-67
Alıntı:
İzmir ve çevresinde ki arkadaşların bu sunumu izlemesini isterim. Sanıyorum tanıtım mahiyetli EtiDot-67 dağıtımı da olacak. Sizlerin de orada olmanız kendisini mutlu edecektir. Duruma göre bende gelmeyi düşünmekteyim. Görüşebilmek dileğimle. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025