![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 320846 gelecek yıl için kaderini 'talep' belirleyecek... Teşekkürler dostum.. |
Tamamının satılacağına %100 eminim...
|
Alıntı:
Bir defa fidan iken 4- 5 kg şeker gübresi verildi, bir defa organik bir sıvı gübre ve hümik asit veridi damlamadan... İlaçlamada pembe domatesler ayrı tutuldu. Gülleci bulamacı dahil hiç bir ilaç kullanılmadı. Hastalıklara ne kadar dayanıklı olduğu gözlendi... |
Alıntı:
Hiç ilaçlamadan domates yetiştirilebileceğine en iyi kanıt oldu... Demek ki olursa oluyormuş... Helal olsun... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 320847 Pembe domates hastalılara diğer domatesler göre_ her halde yerli olduğundan_ ;) daha dayanıklı diye düşünüyoruz... |
Alıntı:
|
|
Tatlı sorgun (swet sorghum)
5 Eklenti(ler)
Genç arkadaşım ve daha genç olan dostum Mr. Duran bu gün gelecekler, Yusuf Yalcın arkadaşım sınavları için gelemiyecek;
Mete gelmeden önce paylaşayım dedim... böyle başlamıştık aslında... Eklenti 321957 (mete) sık ektiğimiz sorguların bir kısmını ayrı bir yere şaşırtmıştık... Eklenti 321958 yer çorak ve kuraktı... Eklenti 321959 Mete ve Yusuf Yalcın iki kafadar ve araştırmacı...Sorgum şaşırtıyorlar... Eklenti 321960 Böyle şaşırtma görmedim. Bir fide etrafında dört delik; öğrenmenin yaşı olamaz deyip 'neden dört delik var' dediğimde; 'biz aslında kök kurtlarını da şaşırtıyoruz böylece'' demişlerdi... Eklenti 321961 ilginç; bir zeytin fidanı dibinden valide 53 kadı lokması topladığı_ çıkardığı_ halde hiç fideyi kesmedi. ( belki kökünü sevmemiştir diyeceğim ama adı üstünde tatlı sorgun...:) |
5 Eklenti(ler)
ve sorgunla hızla büyüdü...
Eklenti 321962 Birkaç tohumluk ayırıp tekrar gelişmesi için kökten birkaç cm den biçtik... Eklenti 321963 Belen köyün organik hayvan yetiştiricisi daha doğrusu çobanı Saim arkadaşına koyun ve kuzuları yesin diye verdi Mete... Eklenti 321964 Saim çoban, koyun kuzular yesin diye makinasında doğradı... Eklenti 321965 Saim usta bir ara sorgunu soyup ortasını ağzına attı bir parca bana da verdi 'tatlıymış demi' dedi...:) ''Ben kuzu koyunlarıma verdiğim yemi önce tadarım böyle dedi''.. Eklenti 321966 bir az Mete ye de ayırdık...;) ( yok yok yemesi için değil, kuzu mu bu; kompost yapmak ve solucanlarına vermek için)...:) Üç küçük yerde denemede en başarılı sorgun bu şekilde yetiştirdi Mete; başarılarının ve araştırmalarının devamını diliyoruz... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ve geldiler... Oruçlarıyla beraber. Allah kabul etsin... Köyde oruç tutan pek az, herkesin bu sıcakta tarımla sınavı var. Bağlar ilaçlanıyor, sulanıyor domatesler toplanıyor. Bir kaç gün süren poyraz toprağın yaşını bile alıp götürüyor.. Mr. Duran ve Mete artezyen suyunun soğunda biraz serinleseler de, hareket etmenin getirdiği su kaybı neşeli tavırlarından bir şey kaybettirmedi... Eklenti 322133 Mete orucu bozacak topun nereden atılacağını gösterir gibiydi...;) Eklenti 322135 İmam olan dayım ' bu sıcaklar oruç ile insanın gerçek sınavıdır' derdi... Dostluk sınavını başarıyla geçmiş ikilinin sevinci örnek olacak kadar güzel ve anlamlıydı... Eklenti 322136 Bacanak da gelince, dostlarımızı İftar yemeği hazırlamadan göndermek olmazdı... Aslında domates salatayı Mr. Duran, közde patlıcan ezmeyi _sarımsakları Mr. duran ezdi _yoğurdunu Mete ezdi... Patlıcan biber domates den kızartmayı bacanak yaptı... Yemeğin üzerine Mete kahve sınavından geçti... Eklenti 322137 Ve karar verildi; bu genci alacak kız kesin yaşadı...:D Eklenti 322138 ( aslında dünyanın en acı biberi bhut için küçük bir antrenmanda yaptı olası büyük maça hazırlık için.);) Teşekkür ederim dostlar, güzel bir gündü keyif aldığımız... Allah kabul etsin... |
Alıntı:
Davetinizin kıymetini orada çok iyi anlayıp idrâk ettik......, -imiştik.... Her şey mükemmel, neşeli ortam, samimiyet, güzel dostluklar, yarenlikler içinde iftarlığımız hazırlanıp yenildi, gülündü sohbet arasında. Zorlukları da vardı elbet. Aynı ortamda Halil Bey 'in bacanağı da vardı ve onun da ismi ''Halil'' idi. Karar kılındı zorluğu tepe taklak elemine etmek için. Bizim de ''bacanağımız'' oldular. Hoş görüsü için Bacanak Halil Bey ' e de saygılar. Yemek ile kısıtlı değil, mutfak ile ilgili her konuda pek mahirler. Mangal ve ateş dahil, teşekkürler kendilerine efendim. Çok teşekkürler, hele; ....burada evimde İzmir 'in meşhur nemli havasını tık nefes, zorla hazmetmeye çalışırken..., serin/bol sulu-sulamalı havanızdan soluklandıklarımızı yedeklememizi sağladığınız için. Ve de idrâk ettik ''Belen'' 'in ve insanlarının güzellikleri ile nelere kâdir olduklarını. Mete Tiren ' in Bhut yemesini pek fark etmedim. Bhut yok olmuştu. Ya yan cebe salladı veya epey dirençli idi acıya karşı:))). Hakkını yemeyeyim, baya iyi dayandı, az fire vererek. Saygılarımla lütfen. |
Halil abinin bunca gün sessiz kalması hayra alamet değil :)
|
Biraz sıcaklar biraz da işlerin yoğunluğu merak etmeyin arkasında bir munzurluk yok bildiğim kadarıyla :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aslında;' bağ evde tek başına... Eklenti 323931 tek kişilik yatakta... Eklenti 323932 ve tek tüfek...;) Eklenti 323933 'durum nedir; ' demişti... ...''eşini kaybetmiş kuşlar gibiyim''... Muazzez Abacı - Hiç Bir Şey Farketmez - YouTube _ ''gelmiyor musun daha''... _'Kim çok seviyorsa o gelir' dedim... _'tamam ben geliyorum' demişti...;) Ve geldi... karşıladık onu; ekinezyanın asil duruşuyla... Eklenti 323934 tütün çiçeğinin yaraya tütün basan devasıyla ... Eklenti 323935 |
5 Eklenti(ler)
ve kanna'nın her dem yeşil kalan geniş yapraklarıya...
Eklenti 323936 ... 'dost' lukların kalıcılığını anlatan her dem yeşil kalan yapraklarıyla, tohumlarını toprağa göndermek için acele ölümü seçerek zamanın akışını anlatan çiçek aynı bedende nasıl da asil duruyor; ölüm denen şey yaşamın sonu değil sadece 'yaşama zamanının bir parçası' der gibi... bir gün önce böyleyen... Eklenti 323937 sabaha açan bu adını bilmediğim ve bir gün sonra solan çiçek... Eklenti 323938 'sence zaman senin gibi midir gelip gecen dilimlere bölünüp, bir saat katranında ok işaretiyle gösterip uzaya yayılan... kısa ama hızlı yaşayan ile uzun ama yavaş yaşayan için zaman aynı mıdır?.. ...o zaman... 'yaşadığımız zaman' nedir?.. sorduk 'o' na da 'şimdi şu 'an' da burada olan... o zaman; yalnızca ancak ve yalnızca 'yaşanmış zaman' değil midir diye... _ ' ben salça yapmaya gelmiştim aslında'' dedi...;) Eklenti 323939 peki 'domatesin çekirdeği neden kırmızıdır' diye sorduk... Eklenti 323940 ' kabuğundandır her halde'' dedi... .... |
5 Eklenti(ler)
peki ya beyaz domatesin çekirdeği...;)
Eklenti 323941 sahi beyaz domatesin eridiği, oldum dediği nasıl anlaşılır... Eklenti 323942 'bir daha gelişimde pekmez yapacağım' dedi... Eklenti 323943 _' o zaman beyaz üzümü anlarım da neden siyan üzümün suyu beyazdır' dedik... Eklenti 323944 _ 'felsefe karın doyurmuyor' ... 'hayra yorulmayan düşler gibisin' dedi...:D Eklenti 323944 ( yaşadığımızı zamanın karmaşalığına gömülmüşüz şimdi geçmişteki zaman daha iyi görünüyor sanki... bu nedenle mi; kontrol edemediğimiz dünyanın yapmakta zorunlu olduğu uğraşlarla örülü yaşamından sızma çabası... mutluluk duyacağımız istekli uğraşlara kovalama çabası... her zaman boğazına kadar suda yaşadığı için midir nostaljiye duyulan özlem; yaşam bir oyun olsaydı da bir mucize olsaydı da eski zamana _ yaşama_ dönebilseydik... onun yetersiz olduğunu da görmeyecek miydik... 'o' mutluluğu kendi dönemin yaşam biçiminde bulamazsa 'öz' de mutluluğa hiç erişememeye mahkumdur...);) Eklenti 323948 ( dikkat: dekorda bir elma varsa, seyirci sahnenin sonunda birilerinin kandırılacağını bilir...;) ) saygılar... |
Alıntı:
Fişeklerin üzerinde kırmızı gül goncası var sanki? :) |
Alıntı:
Çıplak gecenin yağmur kokulu Gül tadında saf kızıdır çiğdem Yanık yüreği kıraç topraklardan gelmiştir Hayat ona bilmediği acıları ekmiştir O emeksiz kazancı bilmez Bakışlarıyla insanları ezmez OZAN ÇELEBİ |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/924972-post46.htm burada 'elma'dan yana... aynı suda _derede_ iki defa yıkanılmızdı... bu defa pisagor' dan yardım aldım... pisagor - uludağ sözlük bir birim philo ile bir birim sophia' yı karıştırıp kompost yaptım ve elmanın taç izine gömdüm... philosophia - uludağ sözlük dekora konan 'elma' da asılda; 'aaa daldaki elmaya bak' şeklindeydi... göz, gez arpacıkta kırmızı_ pek gonca olmasa da_ :) gül vardı... Eklenti 324570 kandırdım...;) |
Halil Hocam süpersiniz : ))))
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 324637 'zaman' la sorunu yokmuş gibi, ne kadar çabuk gelip geçiyor...:( Eklenti 324638 Teşekkürler dostum...;) |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Asıl kandırılanın siz olacağınızı hiç beklemiyordum halbuki.. :( (Bu arada ukalalık olmazsa o bitki Zıpçıktıdır) |
Alıntı:
Bence de... Ve de zıpçıktı... bence de Sağlıkla kalın, şiir gibi yaşamınız ve dostluklarınız olsun, bir elma ile kanmayan(kana kana su içme-doyma bâbında). Zaten ortada elma ile kandırılan veya kandırmaya yeltenen de kalmadı bu zamanda bence:))). Bencileyinden saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
|
Alıntı:
(bir şiir yazıp 'çiğdem' i siyaha boyayan Dermana'ya aldanmışım...Onun Menemendeki endivyen bahçesini yolacağım...):D |
emine'nin çiçekleri...
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Burada da hem kandırıldım hem oyuna getirildim hem de çok eski gençlik yıllarının _ karşılıksız değildi_ hesabını ödedim... Bir daha çiçek!lere dokunursam iki olsun...; ..................... Eklenti 324917 O gün Mete'nin yetiştirdiği sorgumları, Emine'nin oğlu Saim Çoban hayvan yemi olarak hazırlayacaktı, beni de gelir misin demişti; resim çekersin Mete'de görür diye... Eklenti 324918 İki çeşit incir aynı bedende ve koyu gölgesi keyfe keder duruyor... Emine'ye yetiştirdiği çiçeklerin ismini soruyorum, bazılarını bilmiyorum diyor... Eklenti 324919 Görüşmeyeli çok oldu, yaşlanmış görünüyorsun, emekli olmuşsun, bağ evi yapmışsın gezmeye geleceğiz bir gün demişti... Eklenti 324919 ben de yeni emekli oldum, 2 yılımın sigortasını yapmamışlar boşuna çalışmışım üzüm paketleme tesislerinde... emekliliğim için lokma döktüreceğim... gelirsin... Eklenti 324920 çiçeklerin güzelmiş.. Eklenti 324921 .... |
emine'nin köy evi...
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
'Emine bu çiçeği beğenmezsin belki ama ismi güzelmiş, senin enternette arkadaşların varmış bir soruver'' dediğinde anlamalıydım... Eklenti 324934 komşu kızı belki ailelerimiz avluya giren koyunlar için tartışmışlardı ama hiç küsmedik birbirimize... Çakır Eminem (Azdavaylı Safiye&Grup As...) - YouTube Eklenti 324937 elindeki zıp_ cıktı' nın bir hinlikle yüklü olduğu kimin aklına gelirdi ki...:o Eklenti 324941 anlamalıydım...;) Eklenti 324942 sevmedim bu çiçeği isminden dolayı...;) Eklenti 324944 emekliliğin hayırlı olsun, güzel keyifli günlerde sevdiklerinle mutlu yaşa... |
Emine Hanım'ın emekliliği hayırlı olsun.. Kendisine sevgilerimi iletin.. İnternetteki arkadaşlarınızın arasında onunla tanışmak isteyen birinin de olduğunu arada söyleyiverin lütfen.. :)
Zıpçıktı ismi aslında o bitkiye o kadar yakışıyor ki.. Emine Hanım o soğanı neden kökledi bilmem ama, umarım almışsınızdır.. Dikip gelişimini takip edin.. Zıp diye zıplayıp, aniden çiçeğini çıkarıveriyor bu bitki.. ;) Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aslında emine çiçeğin ismini biliyordu...;) isminden dolayı gönderme yapmıştı... Kökleyip verdiği zıpcıktığı saksıya dik tutar demişti... Eklenti 324956 tuttu... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025