![]() |
Hocam hürmetler
müsadenızle sayfanızı kullanmak istiyorum firmayı temsılen 5 gün boyunca yurt dışında olacağım öncelıkle ailemi ve canım kızımı çok özleyeceğim ve bu siteyi bu sayfaları ve siz dostlarımı çok özleyeceğim..... Sağlıcakla kalın.. Görüşebilmek ümidiyle.. Saygılar.... |
Halil Bey Merhaba,
Etidot-67 Bor'dan ve Hümasdan temin ettim,2 yaşlarında 20 çeşit karışık meyve ağaçlarım ve domates,biber,fasulye tarzında sebze ekmeyi düşünüyorum. İlk deneyimler olunca ister istemez yanlışlık yapmamak adına insan tedirgin oluyor.Konu ile alakalı bilgi verirseniz sevinirim.Emekleriniz için teşekkürler. * Karışımsız sadece Etidot-67'yi Meyve ağaçlarıma ne zaman ve ağaç başına nasıl bir uygulama yaparak vermeliyim. (Örn: Bir ağaç için 5 Lt suya 0,50 kg Etidot, Mart ve Kasımda gibi) * Aynı şekilde Hümasıda ağaçlarıma nasıl vermeliyim. (Örn: Bir ağaç için 5 Lt suya 1 Lt Hümas, Mart ve Kasım gibi) * Sebzelerimdede Boru ve Hüması ne zaman ve nasıl bir uygulama ile vermem gerekiyor. |
Halil bey merhaba, benim de sorularım olacak.:)
1-Ceviz antraktoz hastalığına gülleci etkili olumu? Ve yeterliöidir, yani başka bir karışım gerekli midir. 2-Bor çiçekten önce verilir se bordo bulamacı ile karıştırılabilinir mi? 3- Bor yapraklara verilse ne olur acaba? Saygılar. |
Alıntı:
Çinkoyu bitki alabilmesi _ yapraktan_ için şelatlı hale getirilmesi gerekiyor biliyorum. Gülleci bulamacı bazik özellik taşıyor. Kimyasal gübrelerin bir çoğu asidik özelliğe sahip _ eğer su ile karıştırılınca bazik olmuyorsa_ karıştırmamak gerekiyor. |
Alıntı:
Tekrar buluşmak dileğiyle... Kendine iyi bak dostum. |
Alıntı:
Sadece etidot67 yi Mart ve Kasım aylarında uygulamak yani gözler uyanmadan uygulamak doğrudur. ( yine de siz yazını tamamını okuyun derim);) Son uygulama ise meyve bağladığında uygulanmalı. ( gübre tavsiyelerinin _oranlarını_ atında ve yıla yayarak ( yarıya kadar) kullanmak en güzeli. Ben gübre üreticisi olsam böyle yazmazdım);) İzmirli bir grup zıraat mühendisi ve başlarında lise mezunu bir gübre üreticisi arkadaşım var. Şelatlı gübre üretiyorlar ve başarılılar. (sen doğalcısın senle işimiz olmaz diye takılıyorlar):) Onların bir denemesi var. Borlu ve şelatlı gübreleri meyve ağaçlarında_ asmalarda_ eylülde kullandırtıyor. Yani hasattan sonra ve yapraklar sararmaya başladığında. Bunu sebebi ise; meyve ile güçsüz duruma düşmüş bitkiyi kış boyu beslemesini sağlamak. Biliyorsunuz bitki kış uykusuna yatar _ aslında yatmaz kök kışın da çalışır ve hatta kışın bitki az da olsa büyümeye devam eder. Meyve sonrası yani kış öncesi verilen gübreler gelecek yıl için güçlü dallanmalar veya sürgünler yapar. Aslında etidot67 yi, meyve ağaçlarında Kasım ayında kullanmak yerine geri çekerek meyve sonrası yani kış girmeden yapraklar sararmaya başladığında kullanmak çok iyi duruyor. Dökülen borlu yaprakların hastalıklı olanları da düzeltilmiş olarak toprağa karışır. İşte o zaman üretici firmanın oranlarında kullanmak gerekir. ;) Huması da aynı şekilde ilk uygulamayı kasım ayında değil, hasattan sonra yani kışa girerken toprağa karıştırmak gerekir. Hocanın bana anlattığına göre; 100 lt suya 1 lt. hüması karıştırıp toprağa boca spreyleyip_ bu ilaç makinaları ile olur_ ardından hemen sürüp toprak altına alınmalı. Ya da ağaç diplerine _ taç izine_ 100 lt. suya 1 lt. veya 200 lt. suya 1 lt. şeklinde de bir karış çukur veya çukurlar açılıp gömülmeli. 2.hümas uygulaması mart ayında yapılabilir. Hümas yapraktan değil topraktan uygulanmalı. Ve bir yıl ara verilmeli. Yani her yıl uygulamak gerekmiyor eğer toprağınız da organik yapı 2, ya da 3 gibiyse. Sebzelere bor u yapraktan çiçekten önce ve meyve bağladığında 2 defa uygulamak yeterli. Sebzelerde hüması sulama suyu ile vermek üzerine çok ince toprak veya hafif ahır gübresi atmak, sonra da _ toprak tavlanınca_ çapalamak kolay ve güzel görünüyor. Ben meyve ağaçlarının dibine _ 3,4 yaşındaki fidanlara_ hüması sulama suyu ile 25 lt. kadar ( 100 lt suya 1 ya da yarım lt. ) döküyorum, üzerine ince bir tabaka toprak atıyorum. Genelde ayağımla yandan toprak serpiştiriyorum.:) Aslında üzerini bir az yanmış gübre atmak daha güzel. Damlama sistemi ile hümasa verirseniz_ sebze ve meyvelerde_ damlama memelerinde bir az sorun yaşarsınız benim gibi. Aslında sebzeleri çapalarken hüması vermek ve hemen toprağa karıştırmayı _ gömmeyi_ uygulayacağım bu yıl... |
Alıntı:
Bordo bulamacına hiçbir ilaç karıştırmamak gerekir. Gülleci bulamacı dahil. Bor yapraktan verilirse _ ki yaprak gübresidir ve birçok yaprak gübresinin içinde bor vardır_ meyve tutumunu sağlıyor. Bitkiler besinleri yaprak zor alırlar. Aslında bor u topraktan _ aşırıya kaçmamak gerekir_ vermek daha iyi... Ara sıra yapraktan verilebilir. Verilmeli... |
Alıntı:
Halil Bey zaman ayırıp bu kadar detaylı bir şekilde açıkladığınız için çok teşekkür ederim.Hobi'de olsa gerçekten işin içine girildiği zaman Bahçeciliğin ne kadar meşakatli bir uğraş olduğu ortaya çıkıyor. * Ağaçlarla ilgili yukarıda bahsettiğiniz Etidot-67 ile alakalı işlemi yaprakdan uyguluyoruz galiba.Topraktan uygularkende aynı yolumu izliyoruz.Tahlil yaptırmadım ama yıllarını köyde bu işi vermiş olan Dedem bahçenin toprağını pek beğenmedi.;) |
Alıntı:
Sebze olarak her hafta neler alınıyor onlardan küçük adalar yaparak yetiştirmek en güzeli. Örneğin en güzel domates çeşidinden 5 tane, acı biberden 2 tane, dolmalık biberden 5 tane_ biberleri ayrı dikilir_ 2 tane salatalık, 10 adet patlıcan, 5 tane kabak, 30 kök soğan; bir adada hepsi bir yerde tere, maydanoz, dereotu, yasemin,roka gibi yeşillikler; bahçe kenarlarında bir iki kök kekik, zater, 15,20 kök enginar; bunlar pazardan alınan, alınması zorunlu olanlar kolayca yetiştirilebiliyor. Hastalıklar içinde haftada bir gülleci bulamacı atılırsa bir çok üst hastalıklar da olmuyor. Ot mücadelesi, ve bitkinin iyi gelişmesi için de 3,4 çapalama yapılırsa _ ki sporda yapılmış olur_ çok güzel ve verimli ihtiyaçlar karşılanıyor. Sebzelere etidot67 yi bir defa topraktan_ bitkiler gelişmeye başladığında _ su ile vermek yeterli... Toprağınız iyi değilse yılda 2 defa hümas kullanmak toprağınızı düzenler. Evet mart ve kasım ayı etidot67 uygulaması ağaçlara yapraktan yapılmalı. Bitki depoladığı besinle bahara girmeli. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaprağını döken meyve ağaçları ve asma gibi bitkiler için eylül den kasım ayına kadar ve; mart ayında da dala gövdeye Etido67 vb. bor içeren gübreleri vererek iyi sonuçlar alındığını biliyoruz. Mahsül sonrası gübrelemeler üreticilere ters gelse de, yorgun düşen ağacı_ bitkiyi_ kış boyunca güç toplamasına yardım ediyor... |
Dağa için çal _4 ve ...DOĞA İÇİN ÇAL 4 - SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM, ÇİÇEK ABBAS, DEVLERİN AŞKI - YouTube
Doğa için çal TV hayırlı olsun... Beğendim, emek verenlere çok teşekkürler. |
Alıntı:
çok şükür döndüm. bugün itibarıyle işime başladım. bu sayfaları çok özledim gerçekten. bu samımı yürek açışınız için sizlere özel teşşekkur ederım. |
halil bey
zeytinlere etidot ve gülleci bu hafta sonu kullansak geç kalmış olurmuyuz. bir zararı olur mu. yaklaşık bir buçuk ay önce sadece bor uygulaması yapmıştık |
Alıntı:
Eğer zeytin uc zararlısı yoksa sadece etidot67 yapraktan uygulanabilir. Zeytinlerde _ salkım gözleri_ uyanma başlıyor. Bu gün bodur zeytin fidanlarının dibine 2 şer litre ema karıştırıp döktüm. Hava bulutlu eğer biraz yağmur yağarsa dedim ama... Bir ve dört yaşına kadar fidanlar uyanacak ve sürgüne, çiçeğe gidecek diplerindeki tüm yaşı _ nemi_ kullanacak. Yağmur yağmazsa biraz su verebilirim. Belki suya enzim de katabilirim. Sn. tarsuslu enzim işine ne zaman başlıyorsun? İyi sıvı gübredir.:) |
Sadece 3 ağacım olduğu için 1 litre su ile Gülleci bulamacı hazırladım.
Kokusu konusuna hiç girmiyorum. Bu hazırladığım sıvıyı ne oranda seyreltmem gerekiyor:confused: Konunun yabancısı olarak yardımlarınızı bekliyorum. İlaçlama için uygun saat hangisi? Bu berbat koku arıları caydırır mı acaba, tozlaşma için malüm onlar bize lazım ;) |
Alıntı:
300 gram kükürt 150 gram sönmemiş kireç 1 lt su. Balkonda küçük tüp üzerinde bile yapılabilir. Bu karışımın 10 ml si 1 lt su ile karıştırılıp balkondaki çiçeklere sıkılır. Bu şekilde yapmış olmalısınız... İyi ilaç kötü kokarmış. :)Biz alıştık mı ne pek kötü gelmiyor... 1 lt. suda denemedik ama daha kötü _ keskin_ kokuyor olabilir. İlaçlama için uygun saat sabah ve akşam özeredir... Elma ağacı çiçekleri ve güllerin kendisine atılmamalı denedim iyi gelmiyor. Zeytin de çiçekte attım hiç zararı olmadı... Aslında diğer ilaçlar gibi çiçekte atılmasa iyi olur. Tozlaşmaya engel görmedik. Arılar bir kaç gün uğramıyor sonra geliyorlar. Arılara zararlı değil... |
1 Eklenti(ler)
Böyle oldu;)
Eklenti 281078 tabi sıvının bir kısmı buharlaştı, burada anca 600 ml sıvı vardır;) Seyreltmeyi söylediğiniz gibi yaptım. Siz elma iç kurduna hangi ilacı kullanıyorsunuz? |
Alıntı:
600 ml. yerine 800 ml. kalsaydı daha iyiydi. O zaman koku da çok az oluyor. Elma iç kurdu için gözler uyanmadan _ ve mantar hastalıkları için_ iç kurdu sporlarını için bir defa atmıştım. 2.ve 3. uygulamayı elmalar iri, yeşil iken ve elmalar kızıla döndüğünde atacağım. Elmaya sertlik ve çok güzel renk de veriyor. Uzun süre dayanıyor, dalında uzun kalıyor.... diyeceğim ama bu yıl da aynı olursa:;) |
Dediğim gibi elma konusu bana yabancı.
İçi dışı kırmızı elmaya kaptırdık kendimizi, işte böyle uğraşırız. Akşam hava kararınca ilaçladım, ama 5 dakikadır yağmur yağıyor, artık ne işe yaradıysa bizim ilaçlama, kısa sürdü ;) |
Ben elmada çiçekde iken atılmamasından yanayım...
|
Umarım tozlaşma olmuştur, çiçekler bir bir geçiyor...
Kısmet artık, olan oldu, tomurcukta olan bir kaç dal daha var, da yerli elmanın bir dalı açmıştı o da geçti- geçecek... Bu sene elmacılıkta acemiym, ne yapalım :( |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Geçen yıl o kadar yoğun ballık _ akar_ hastalığı vardı ki_ 3 er gün ara ile 5 defa gülleci bulamacı ve kaolin karışımı attım. Eklenti 281580 Bu bölgede başka elma ağacı yoktu onu şimdiden söyleleyim, yeni elma fidanı diktim. Elmanın üzeri çiçek doluydu, ballığa o kadar kızmıştım ki... Eklenti 281581 elmayı gözüm görmüyordu.:) Bu yıl yine çok çiçek var ve _ akar_ ballık başladı, savaş da başlayacak... Eklenti 281582 Ya elmayı bir dalda bir yerde görürüm...:D Eklenti 281580 Ya da; Eğer elma bol olursa ve Sn. Jezebel in de elmaları bağlarsa, bizim teori çöker... Ankara havası ile...:D Bir dalda İki elma Ankara Türküsü - YouTube beni bu köyden kovarlar...;) |
siz doğruyu söylemeye devam edin. 9. köyden öte 10. köy..;)
|
ÇİÇEK ZINNI denen böçekle başım dertte.
yardımcı olabileçekmisiniz? |
http://g1204.hizliresim.com/w/c/49yrs.jpg
Çiçek zınnı için mavi tuzakları ve feromonu kullanınız.Benim bahçemde bu şekilde tuzaklar var ve bu sene gayet başarılı oldum |
http://g1204.hizliresim.com/w/c/49ys7.jpg
Aynı bahçeden farklı bir örnek.Daldaki mavi bardağa dikkatinizi çekmek isterim |
http://g1204.hizliresim.com/w/c/49yt5.jpg
Feromon kullanmak (çiçek açmadan 15 20 gun onceden baslayarak) sonraki yılın nüfusunu ciddi oranda azaltıyor |
Koku tuzaklarını nereden aldınız?
|
Alıntı:
2. uygulama 13 nisan 2012 de yapıldı. Gülleci bulamacı+etido67+sirke uygulaması yapıldı. Nisan yağmurları sonrası ortaya çıkması muhtemel olan bakteri hastalıkları, Mantar hastalıkları, zeytin uç zararlısı ve _ her yıl bu dönemde görülmeye başlayan_ pamuklu bit ihtimaline karşı yapıldı. 2. uygulama ayva ağacı çiçekte yapıldı. Bu defa sadece gülleci bulamacı kullanıldı. Bir kiraz fidanında çiçekte _ tozlayıcı olanın yarısında_ sadece gülleci bulamacı kullanıldı. İlkinde ubyi bulamacı kullanılmıştı çiçeklenme öncesi. Bir şeftali fidanında ubyi bulamacı sonrası sadece gülleci bulamacı kullanıldı, çiçekte. Girişteki bademde _ üzerinde bol çağla olan_ geçen yıl gülleci bulamacı kullanılmıştı. Çağla üzerinde akma görülmüştü ve ballık için kullanılmıştı etkisi pek belli olmadı. Çiçekte ubyi bulamacı 1mart 2012 de ve 13 nisan 2012 de sadece gülleci bulamacı kullanıldı. ( durumu iyi görünüyor bunu özellikle gözle) 1 uygulamada bodur zeytinler ubyi bulamacı kullanılmıştı 2. uygulama sadece gülleci bulamacı kullanıldı. 2 kiraz fidanında ilk uygulamada ubyi bulamacı kullanılmıştı, şimdi çiçekte olduğu için gülleci bulamacı kullanılmadı. Üçgen bölümdeki 18 adet 3 yaşındaki zeytin fidanında ubyi bulamacı kullanılmamıştı deneme için bazı uclarda zeytin uc zararlısı_ güve_ görülmeye başladı: sadece gülleci bulamacı kullanıldı. Meşe palamudu tarafındaki 2 sıra tirilyede ubyi bulamacı uygulanmadı 2. uygulama sadece gülleci bulamacı yapıldı. Bütün bodurların diplerindeki otlar temizlendi, malç gibi yapıldı ve 13 Nisan 2012 de _yağmur öncesi_ 3 tl. suya 50 cc ema verildi. Yağmur üç gün sonra yağdı. Etkili olması gerekir. (Buradaki bodurlar kumbağ daki bodurlara göre çok yavaş gelişme gösteriyor. Gübrelemesi daha iyiydi, yeterli su olamıyor olabilir. Sebebini araştır.) Dikkat; 4 yaşındaki zeytin fidanının dip bel bölgesine diskaro çarpmış, kabuğun yarısı ( 20 cm. kadar ) açılmış. Gülleci bulamacı yaralı bu bölgeyi yakmış. Fidanın yaşamı tehlikede, aşı macunu sür ve bir bezle sıkıca bağla, gözle... Geçen yıl uzun tel örgü sınırındaki 3 yşındaki trilyedeler Bionem kullanılmıştı. Bu yıl güzel sürgün vermiş. Halbuki bu zeytinlerin taç izine yanmış ahır gübresi verilmemişti. Bu yıl güzel doğuş yapmış, gözle... Geçen yıl hümik asit verilen 2 sıra ve ema verilen 2 sıra ayvalıklar arasında karşılaştırıldığında yine fark görülemedi. Güzel zeytin bağlamışlardı, bu yıl yok yılı aynı uygulamayı _ kökten _ yap, farkın daha iyi görülmesi gerekir. Üst uzun iki sıra zeytinde Roa uygulanmıştı. Zeytinler diğerlerine göre biraz iri olmuştu. Nisan başı sürgün ve doğuşta diğerlerinden farkı yok. Düzenli kullanmak gerekiyor, galiba... Hümik asit+ema+enzim karışımı 5. sırada kullanılmıştı. Öne çıkan bir özellik gözlenmedi. Bunlar gecen yıl iki defa yağmur öncesi uygulanmıştı. Her fidan başına 20 lt suya karıştırılmıştı. Birinde yağmur o gece yağmış, diğerinde yağmamıştı. ( ve pencereyi ilk iletiye kaydet) :) http://www.agaclar.net/forum/638809-post1.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025