agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   Zeytinlibahçe / (Ayhan Dukel) Güzelhisar, Aliağa- İzmir (https://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/20565.htm)

Halil Önen 18-05-2011 23:04

Adalar II

2 Eklenti(ler)
Sn. Kaptanım,

2. adalarınızı da bitirdik. Siz geçen gün gelmiş harcını hazırlamış dikmeye fırsat bulamamıştık.

Sn. müdürün bahçesi (Hüseyin bey) ile damlamaları da döşedik.

Eklenti 213802

Bi de çep. tel ile kumanda yaparsanız, gemiden bile sulayabilirsiz.:)

Geçen yıldan bu manzarayı hatırlayanlar, boş adaları görünce alile mezarlığı mı yapıyorsunuz dediklerinde onlara;

baştaki büyük taş adayı gösterip büyük şefin mezarı orası demiştik. :))

Zeytinlibahçe 19-05-2011 07:13

Halil bey ellerinize sağlık, sizler olmasaydınız bitiremezdik. Teşekkürler

http://img832.imageshack.us/img832/628/dsc00573l.jpg

Sulama konusunda pille çalışan küçük bir ''sulama bilgisayarı'' kullanacağız. Yani sebzeleri yalnızca toplamaya gideceğiz. :)) köstebekleri takip işi Arif usta da

Zeytinlibahçe 19-05-2011 20:49

Sn Akhisarlı

Teşekkürler. Güzelhisar ovası gerçekten oldukçe verimlidir. Buna rağmen bize cömert davranan zeytin agaçlarımızın npk ve iz element ihtiyaçlarını doğal yollardan karşılamaya çalışıyoruz.

Bir çözüm bulsaydık veya küçük bir bahçemiz olsaydı kesinlikle içine traktör sokmazdık, yinede mümkün olduğunca az, fiğleri toprağa karıştırmak ve yaprak uygulamaları için kullanmaya çalışıyoruz.

Zeytinlerinizin benekli olmasından kastınız, zeytin sineği zararlısı mı ?

Akhisarlı 19-05-2011 21:07

Evet kücük beyaz sinekler bir dönem sarıyorlar ağaçları sonra kayboluyorlar.

Zeytinlibahçe 19-05-2011 21:25

Sn Akhisarlı

Zeytin hastalık ve zararlıları ile doğal mücadele

Baştan sona okumakta fayda var. Eminim yararlanacağınız oldukça faydalı bilgilere rastlayacaksınız.

Halil Önen 06-07-2011 23:54

Zeytinli bahçe de kaolin_ Sun Shader_ uygulaması.

5 Eklenti(ler)
Ayhan kaptan seferde...

Sun Shader _ kaolin_ uygulaması için yer ayırmıştı.

Bu zeytinlere 3 yıldır sunguart uygulanıyor.

TA_ 80 _ kaolin_ içinde yer ayırdık.

Eklenti 231695

Tabancalar kaolinle dolduruldu...;)

Eklenti 231700

Atış serbest...

Eklenti 231701

Bu tarlada 3 ürün,; Suguart, sun Shader, TA_80 karşılaşacak.

Eklenti 231704

Hatta abarttık bile; zeytinin bir yüzüne sungurt diğer yüzüne Sun Shader attık...

Eklenti 231707

Zeytin üzerinde beyazlık aynı, kaplama aynı, hiç fark göremedik, sonra sürgüne ve sineğe karşı koruyuculuğuna bakacağız ve bilgiler bizde gizli kalacak.

Ubyi Aliağa kararı aldık bu gün;

3 ürün de birbirinden farksız ise en son fiyatına bakacağız.

Dostumuz Acemi ye teşekkürler;

eğer ürününe bu kadar güvenmeseydi taa buralara kadar gelip canla başla
severek ve inanarak çalışmazdı.

Zeytinlibahçe 14-07-2011 09:28

ÖĞRENMEK ÜZERİNE

Doğduğumuz andan itibaren öğrenmeye başlarız ve bu süreç yaşamımızın sonuna kadar da devam eder. Öğreniriz, öğretiriz.

İlk yazılı öğrenmeyi ise ilkokul sıralarında deneyimleriz. Oysa o zamana kadar çevremizde, tv de, gezetelerde o bilgiler, harfler hep vardı fakat biz yine de bize bunları öğreteni çok sever, yaşamımız boyunca da hiç unutmayız.

İlerki yaşamım da kariyer olarak ne kadar ileriye gitsem de geriye dönüp baktığımda hiç bir zaman zaten o bilgiler hep vardı, öğretmeseydin ben nasıl olsa öğrenecektim demem, bilginin kıymetini bilir, bana bir şeyler öğretenleri her zaman saygıyla anarım.

Kendi yolumda her geçen gün yeni bir şeyler öğrenerek ilerliyorum.

Zeytinlibahçe 15-08-2011 10:18

Zeytinlibahçedeki Trilyelerin olduğu bölümde bu yıl herşey yolunda. Uygulamalarımız neticesince ağaçlarımız yaz ortası olmasına rağmen yeni sürgünler vermeye devam ediyor. Üzerlerindeki zeytinlerin gelişmeleri oldukça güzel.

http://zeytinlibahce.net/wp-content/.../trilyeler.jpg

Bu hafta içinde kök bölgesine yakın yeni sürgünlerin budamasına başlayacağız.

http://zeytinlibahce.net/wp-content/...rilyeler-2.jpg

Son iki yıldır bahçemizde ızgara dışında sürme işlemi yapmadığımızdan genel bir malç yapılmış gibi bir görünüm ortaya çıkmaya başladı. Toprağın neminin korunması oldukça önemli.

Edremit zeytinlerin olduğu bölümde işler o kadar iyi değil. Sevgili Liliumun daha önce zeytinlerinin başına gelenlerin bir benzeri bizim ağaçlarında başına geldi. Yaklaşık elli fidanımızı bu kış don nedeniyle kaybettik. Diğer yüze yakını ise kendilerine yeni yeni gelmeye başladılar. Kaybettiklerimizin yerine ceviz dikmeyi planlıyoruz.

http://zeytinlibahce.net/wp-content/...eylandiler.jpg

Edremitlerin olduğu alan daha alçakta kaldığından, bu yörede ''geyz'' adı verilen geç ilkbahar donlarına açık. Donu önlemek için ektiğimiz çit bitkisi leylandilerin korumasında kalan fidanların durumu çok daha iyi olduğundan hızla diğer alanları koruyacak olan leylandilerimizi büyütmeye çalışıyoruz.

En büyük sorunumuz ise zaman. Dostlarımızın yardımıyla işlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Sevgili Halil bey ve müdürümüz Hüseyin beye sonsuz teşekkürler.

Halil Önen 19-02-2012 22:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi epsody (Mesaj 674833)
...bilindiği üzere forumlar daki yazışmalarımın odağını kompost ve solucan gübre çalışmalarımın paylaşımlarıyla bu konudaki bilgilerimi takdir edersiniz.....

2008'den bu yana geçen zamanda, solucan gübresinde zengin deneyime sahip olan epsody;

fide yetiştirmek için büyük bir kargo solucan gübresi gübresi gönderdi ubyi üyelerine.

Sayın kaptanım sizin gübreniz kullanıma hazır.

Eklenti 269942

Epsody'den selam varlar...

Zeytinlibahçe 20-02-2012 08:40

Halil bey teşekkür ederim. Sn Epsody nin ellerine sağlık. İşin doğrusu ne kadar kompost yapsak da yetiştiremiyoruz.

http://img534.imageshack.us/img534/5...downloadkk.jpg

Kompost gübreye diğer karışımları ilave ederken, soğuk havanın da etkisiyle oldukça güzel görüntüler ortaya çıktı.

havuzlubahçe 08-03-2012 14:08

Merhaba Süvari Bey.
Şimdiye Kadar Limanlara geldiğinde ben sana Kılavuzluk yapıyordum. Ben senin zeytin bahçene geldim ve de şimdi zeytincilik konusunda sen bana kılavuzluk yapacaksın.
Görüşmek üzere şimdilik Allah Selamet versin.

Zeytinlibahçe 08-03-2012 19:55

Sevgili Cemin abiciğim hoş geldiniz, sizi aramızda görmek ne kadar güzel.

Sizin gibi yıllarını denizlere adamış başarılı bir denizcinin doğal yetiştiricilikte de çok başarılı olacağına inanıyorum.

Umarım en kısa zamanda havuzlubahçeniz çevresine örnek bir bahçe olur.

Selametler

TaşevliBahçe 09-03-2012 09:26

Sn.havuzlubahçe ,

Uzak Bahçelerin Yakın işbirliğine hoşgeldiniz , sefa getirdiniz.

Bahçeniz hayırlı uğurlu olsun , çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Görüşmek dileğiyle , hoşçakalın..

yasemin-35 16-03-2012 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 644270)
Öyle bir çukur kazdık ki,

Eklenti 146542

kocaman bir kaya rast gelince altında bir güb altın var zannettik...(aklımıza fesfese düştü):D

Eklenti 146543

Boyu 170 cm.

Eklenti 146545

Genişliği 70 cm. den çok fazla.

Eklenti 146546

Derinliği tam tamıma 1 m. 10 cm.

Eklenti 146547

Sevgili Meyveli tepe 1 m. derinlikte kazmıştı. Biz onu 10 cm geliştirerek yeni bir rekora imzamınızı attık.

Eklenti 146548

neden bu kadar derin bir çukur açtınız acaba

Zeytinlibahçe 16-03-2012 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasemin-35 (Mesaj 926221)
neden bu kadar derin bir çukur açtınız acaba

Oldukça keyifli bir tecrübe olmuştu. Niyetimiz bu derece derin bir çukura diktiğimiz pembe ve santini cinsi domatesleri uzadıkça kök bölgelerini toprakla doldurup oldukça görkemli domates ağacları oluşturmaya çalışmaktı.

Dikim işlemine geç başladığımız için istediğimiz boya yaklaştığında da sonbahar gelmişti. :)

Diyorum ki, bu yıl nisan ayı sonlarında başlayıp tekrar deneyelim. En üstünü naylonla kapatıp sera gibi yapalım. Halil bey ne dersiniz?

Halil Önen 16-03-2012 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 926380)
...

Diyorum ki, bu yıl nisan ayı sonlarında başlayıp tekrar deneyelim. En üstünü naylonla kapatıp sera gibi yapalım. Halil bey ne dersiniz?

Domatesin kökleri derine fazla gitmediğini yanlara daha çok yayıldığını gördük. Biz Diyarbakır karpuzu dikimi gibi düşünmüştük. :)

Ama sera olsaydı şimdi dikili bir ağacımız olacaktı.:)

Yusuf Yalçın 17-03-2012 21:05

Ayhan abi bugün bütün bahçelerinizi gezdim dolaştım her biri bir birinden güzel tebrik ediyorum

(Bu arada meslektaşız bende dokuz eylül deniz ulaştırma okuyorum)

Puruvanız açık olsun

Zeytinlibahçe 17-03-2012 21:33

Sn. Yusuf Yalçın çok memnun oldum. Eş, dost yardımıyla yapmaya çalışıyoruz, hiçbir şeyden de geri kalmıyoruz.

Her zaman ben başlıyorum Halil bey ve Hüseyin müdür tamamlamak zorunda kalıyor.:)

Sizin okul sanırım Buca'da, değil mi?

Yusuf Yalçın 18-03-2012 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 927153)
Sn. Yusuf Yalçın çok memnun oldum. Eş, dost yardımıyla yapmaya çalışıyoruz, hiçbir şeyden de geri kalmıyoruz.

Her zaman ben başlıyorum Halil bey ve Hüseyin müdür tamamlamak zorunda kalıyor.:)

Sizin okul sanırım Buca'da, değil mi?

Evet okul bucada biraz denizle alakasızda olsada yer olarak bölümüm güzel

Yardımlaşma olmasa zaten bu islerim altından kalkmak zor olur kaptanım sizinle de tanışmak dileği ile sağlıcakla

Halil Önen 27-04-2012 23:26

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 721740)
Aliağa TED ilköğretim öğrencileri ve Ağaçlar. net Uzak Bahçeler buluşması.

TED ilköğretim Müdürü Sn. Orkun Karapostal, öğrencilerine doğal yetiştiricilik için uygulamalı gezi_eğitim vermek istemişti.

Öğretmen değil, öğrenci merkezli eğitimi ilke edinmiş Aliağa TED ilköğretim Müdüründen, doğal yetiştiricik üzerine teklif gelince, biz (UBYİ) Uzak Bahçelerin Yakın işbirliği olarak hazırdık.

TED ilköğretim Müdürü Orkun bey ve değerli öğretmenlerini, ilk öğretim öğrencileri için doğal (organik) yetiştiricilik konusundaki duyarlıliklarını, Ağaçlar. net ve Uzak Bahçeler adına teşekkür ediyoruz.

Toprağın, suyun ve havanın hızla kirlendiği _kirletildiği_ bir dünyada, doğal yetiştiricilik, doğanın isteklerini anlama sanatı haline gelmiştir.

Okulda öğretmenlerinin öğrettiği doğal yetiştiriciliği görerek, yaşayarak ve deneyerek öğrenmek, yerinde görmek onlara bırakılacak en güzel mirastı.

Sn Müdürümüz Orkun bey ve birçok öğretmenimiz son anda gelen bir haberle _ gelecek vakıf yöneticilerini karşılamak için_ gelemediler ve bundan çok üzgün olduklarını söylediler.

TED ilköğretiminin 58 öğrencisi (1. 2. ve 3. sınıf) ile Öğretmenleri, Sn. Nihal, Sn. Hülya ve Sn. Saadet öğretmenleriyle;

Eklenti 182666

geldiler.

Eklenti 182667

Doğal yetişticilik doğa ile kuçaklaşmak demektir.

Eklenti 182668

Öğretmenleri zeytin hasadını öğretiyor. Aslında geleceği öğretiyor... gelecek yaşamlara...

Eklenti 182669

Eski Müdür Hüseyin beye de sorular var.

Eklenti 182670

Eski Müdür Hasan bey de, kolay hasadı öğretiyor.

Onlar da Uzak Bahçelerin yakınında ve hatta içinde bulunuyorlar. ;)

Bir zamanlar böyle anlatmıştık...

Ella W. Wilcox diyor ki_ '' İyi olduğunuzu veya her şeyin iyi olduğunu söyleyin; 'doğa' sizi duyacak ve söyledikleriniz gerçekleşecektir''

Eh bunlar 2 yıl öncekilerimiz. Bazılarını hatırlıyorum...

TED Aliağa Koleji öğrencileri doğal bahçe kurmayı düşünmüşler okullarının bahçesinde...

Bize haber geldi... Bizde 'iyi' dedik;

Eklenti 287724

Baş rolde Selma Hanım ( Zeytinli bahçenin eşi)...

Eklenti 287733 ( Kavun minik kırkağaç_ Nuri Murved)

ve oğlu; bulduğu kertenkele, yılan börtü böceği eve taşıyan ve ablasından her seferde dayak yemekten bıkmayan delikanlı...

Eklenti 287736

Tohum babadan anneye oradan toprağa...

Eklenti 287742

Mutluğu paylaşmanın yek çaresi varmış, onu paylaşmak...

Halil Önen 27-04-2012 23:49

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 721779)
Boylarında büyük sorular sordular...

Doğal (organik) yetiştirmek nedir? diye.

'Zeytinlere zehir atıyor musunuz' diye sorular sordular.

Eklenti 182675

Küçükçük elleri ve kocaman yürekleriyle zeytin topladılar. Onlar Zeytinlere zarar veren zararlılara karşı kaolin kullandığımızı ve böylece zehirli (kimyasal) ilaçlar kullanmadığımızı anlattık.

Kaolinin zararlı sineklerini kovduğunu ve zeytini güneşin yakıcı ışıklarından koruduğunu öğrettik.

Eklenti 182683

Aynaya baktığında eğer yüzün güzelse, gelecek kuşaklara iyilik yapmışsın demektir.

Eklenti 182684

Güzellik, tabiatın onlara verdiği en güzel hediye...

Eklenti 182685

Onlar yardımlaşmayı da bildiler...

Eklenti 182687

karşılıksız ve çıkarsız öylece işte; büyüklerine ders verir gibiydiler...

Sadece yerli değil 'Dünyalı' olmanında bir sorumluluğu var ve Dünyanın neresinde olursa olsun geleneksel olsun yeter ki...

Eklenti 287751

'ben dünyalıyım diyebilmeli' gelecek nesiller...

Eklenti 287758

Ve ayanı zamanda ' bu toprakların tohumuyum' diyebilmeli...

Eklenti 287759

hemde göstere göstere gurur duyarak diyebilmeli...

Eklenti 287764

Ve minicik eller için söylemiştik;

Eklenti 287765

'geleceğimizi satın alabileceğimiz tek gün bugündür'' diye...

Halil Önen 28-04-2012 00:16

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 836259)
...
Doğduğumuz andan itibaren öğrenmeye başlarız ve bu süreç yaşamımızın sonuna kadar da devam eder. Öğreniriz, öğretiriz...

Sevdiğim felsefeci Ortega Y. Gasset der ki;

' bize verilen yaşamın dakikaları sayılıdır...

Eklenti 287777 ( TED Aliağa öğrencileri)

ve boş olarak verilmiştir.

Eklenti 287778

İsteyin ya da istemeyin,

Eklenti 287779

onu şu ya da bu şekilde doldurmak zorundayız.

Eklenti 287780

Bundan ötürü her yaşamın özü,

Eklenti 287781

onun kullanışında yatar...

Kim bilir belki her tohum gibi, her birini gelecekten miras aldık... ;)

Zeytinlibahçe 28-04-2012 10:12

Halil bey teşekkürler.

Yapacak o kadar çok işiniz olmasına karşın, teklif bir okuldan geldiğinde bütün proğramınızı değiştirip, önceliğinizi cocuklarımıza verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Oldukça güzel bir etkinlik olmuş. Gelecek yıl çocuklarla beraber tohumdan başlayıp yetiştirelim.

Genç arkadaşlarımızın ellerindeki fideler, tohum takas etkinliğinden çimlendirilenlerden. Örneğin mükemmel lezzetiyle Santini domates. Bir zamanlar kağıt bir peçete içinde sevgili Meyvelitepe tarafından yurtdışından getirilip paylaşılmıştı. Zeytinlibahçeden de bir çok bahçeye, şimdide de bir okulun bahçesine.

Paylaşmanın güzelliği başka nasıl açıklanabilir ki.

Okul müdürümüz Orkun beye, sınıf öğretmenimiz Saadet hanımefendiye, sevgili eşime, oğlum Eğe' ye ve arkadaşlarına çok teşekkürler. Sizlerle daha güçlüyüz.

Müdürün Bahçesi 28-04-2012 11:58

Emeği geçen sevgili arkadaşlarıma, Güzel etkinliği sağlayan,Okul Md.Orkun bey'e,sınıf öğretmenimiz Saadet hanıma çok teşekkür ederim.Çocuklarımızın hepsi birer çiçek fidanı gibiler,diktikleri fidanlar bereketli olur inşallah.

TaşevliBahçe 28-04-2012 12:22

Ülkemizde doğaya olan ilgi sanki belirli bir yaştan sonra geliyor gibi gözlemliyorum . Sizlerin takdir edilecek emekleri sayesinde , gelecek olan neslimizin , doğaya karşı şimdiden ilgisi ve dikkatini çekip bilgilendirmeyi kutsal bir vazife olarak nitelendiriyorum.

Çalışmalarınızı takdir ediyor , saygılar sunuyorum..

gungor43 09-08-2012 14:37

insanlarımızın küçük yaşlarda doğaya karsı ilgisini çekmek kadar güzel bir iş varmıdır acaba

Halil Önen 01-09-2012 23:23

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 711104)
Eklenti 177951

Doğal yetişticilikte uzmanlaşan Ayhan Kaptan' nın değerli eşi; UBYİ' nin çalışkan üyesi Selma Hanım...;

...

Bu kadına hayranım...

Eklenti 328961

elinde tırban ot biçiyordu...

Eklenti 328962

elinde ilaç makinası...

şimdi de...

Eklenti 328963

taktörün üstünde tankerle komşu bahçeden su getiriyor ve zeytinleri sulularken yakaladım onu...

Eklenti 328963

kaptanım ne kadar şanslısın kıskandım seni ne yalan söyleyeyim...

Eklenti 328964

Bu gün Müdür beyle bizi çağırmıştı 'şu traktörü su doldurup getiriverin zeytinleri sulamak istiyorum' diye...

gittik...

ona ' sen traktörü kullanırsın ama cesaretin yok' demiştim...

''Ben de cesaret var bak görürsün'' demişti... Yok yok demiştim...

Biz müdür beyle üzüm sererken telefon etti...

' Halil abinin gelmesine gerek kalmadı ben traktörün tanknına su doldurdum komşu bahçeden bahceye geliyorum demişti...

Eklenti 328966

şaka yapıyor sanmıştık...

Hep birbirinizi sevin hep mutlu olun sevgili dostum... birbiriniz ne kadar sevdiğinizi bilirim; yine de söylerim işte...

TaşevliBahçe 01-09-2012 23:31

Selma hanım cesaretinizden ve çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum sizi.....

Halil Önen 01-09-2012 23:44

selma hanım...

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1014284)
...
Hep birbirinizi sevin hep mutlu olun sevgili dostum... birbiriniz ne kadar sevdiğinizi bilirim; yine de söylerim işte...

selma hanım...

Eklenti 328967

Ayhan kaptanın yani zeytinli bahçenin değerli eşi...

Eklenti 328968

aynı zamanda müthiş bir ahcı...

Eklenti 328969

tüm gün bedavaya çalışırım onun yanında...

Eklenti 328970

siz olsanız çalışmaz mısınız?..;)

Eklenti 328971

böyle bir gurmelik böyle bir damak tadı var mı?..

Şimdi kızı İstanbul da üniversiteye kazanmış, Allah zihin açıklığı versin...

Kaptanım hayırlı olsun...

Zeytinlibahçe 02-09-2012 18:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1014284)
kaptanım ne kadar şanslısın kıskandım seni ne yalan söyleyeyim...

Halil bey teşekkür ederim. Şikayetim yok :)

Refik Erduranın yıllarca önce bir köşe yazısından aklımda kalmış; ''ne zaman kahvehanelere bayanlarda girmeye başlar, o zaman ülke olarak bir yerlere gelmişiz demektir'' diyordu.

Ne kadar da haklı....

Sokratese sormuşlar evlilik hakkında ne düşünüyorsun diye. ''İyi çıkarsa mutlu olursun, kötü çıkarsa benim gibi filazof olursun'' demiş.

http://img801.imageshack.us/img801/2089/img1029yh.jpg

Son günlerdeki yoğunluğumdan arta kalan zamanımı fırsat buldukça kümes yapımına harcamıştım, bittiğinde hikayesinide ilgili bölümde paylaşırım. Yetiştiremediklerim müdürle beyle eşime kaldı. Sağolsunlar bu şekilde işleri yetiştiriyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1014291)
Şimdi kızı İstanbul da üniversiteye kazanmış, Allah zihin açıklığı versin...
Kaptanım hayırlı olsun...

Hayırlısı olsun. Babasıda yakında İstanbul'da, dolayısıyla baba kız bir ayağımız Aliağa, bir ayağımız İstanbul'da artık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025