Bugün, 04:20
|
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2024
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebd
Öncelikle hayırlı bereketli olsun Figen Hanım. Elbette benden daha tecrübeli arkadaşlarım grupta vardır ama ben de aklıma gelenleri sıralamak istedim.
Önce bahçenizi bölümlere ayırıp nereye ne ekeceğinize karar verin. Uzun boyluları bir tarafa kısa boyluları bir tarafa gibi. Herşey ekemeyeceksiniz en azından önceden karar verin.
Domatesle kardeş gibi büyüyen kadife çiçeği gibi küçük detayları öğrenip buna göre hazırlık yapabilirsiniz. Fasulye ile mısır gibi
Yakınlardaki köylerde en çok ne yetiştiriliyor gezebilirsiniz. Size hiç aklınıza gelmeyen fikirler verebilir. Kekik, nane, maydonoz yanında reyhan veya fesleğen vb gibi
Ekeceğiniz fidelerin büyüyüp genişleyeceğini düşünüp en başta seyrek ekmeye çalışın. Eğer yine de sık olursa seyreltmekten korkmayın. Aynı durum çiçekler için de geçerli.
Umarım uzun yazıp sizleri sıkmamışımdır. Sağlık ve afiyetle yersiniz İnşallah
|
Sayın ebd sizede günaydın efendim,bahçede bulunan barınağımıza en yakın bölgeye maydanoz,Roka,kıvırcık,reyhan,kekik,nane,fesleğen vb. yeşillikler için ayırdım.Bahçenin sınırlarını ise Mısır,fasulye,bakla ile oluşturmaya çalışacağım.
Geriye kalan bölümlerede domates,salatalık,biber gibi diğer sebzeleri yerleştirmeye çalışacağım.Fikirlerinizi önemsiyorum ve lütfen aklınıza geldikçe yeni fikirlerede açığım.Saygılarımla.
|
|
|