agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2296Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-08-2014, 22:55   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bahcede/tarlada kullanilan aletlerin yapilan isin kalitesini onemli olcude arttirdigini dusunuyorum. Uygulamalarimizin vazgecilmez aletlerinden ikisi:

Ho-Mi: Kore'ye ait bir geleneksel, ot sokmekte kullandigimiz, alet. Genis agziyla otlari kokunden sokmek icin birebir.
Name:  HomiTSP.jpg
Views: 1693
Size:  71.5 KB

Cobra Head: Bu da Amerikan yapimi, otlarin temizlenmesinde cok etkili bir alet. Bunun agzi daha dar ve uzun oldugu icin, yetistirdigimiz bitkilerin koklerine zarar vermeyecek bir kultivasyona imkan sagliyor.
Name:  CobraTSP.jpg
Views: 1699
Size:  74.6 KB

Kok sebzeleri yikama tablasi: Yine esimin, verdigim tasarim ustune, ciftlikteki malzemeleri geri donusturerek yaptigi (durduramiyoruz, surekli yapiyor) ve kok bitkileri (turp, pancar, havuc vs) yikamak icin kullandigimiz tabla. Bu tabladan once, sebze koklerinin kaba yikamasini yapmak zor oluyordu; simdiyse oldukca rahat.
Name:  WTTSP.jpg
Views: 1699
Size:  70.0 KB

Bir not da topragi alt ust etmede kullandigimiz capa makinesi icin: Bulundugumuz sehirde, sayilari cok az olsa da, etanolsuz yakit satan benzin istasyonlari var. Etanolun motora uzun vadede verebilecegi zararlari en aza indirmek icin, capa makinesinde sadece etanolsuz yakit kullaniyoruz. Bunun fiyati, resimden de gorulebilecegi gibi, daha pahali (etanollu olanin asagi yukari 4 lt'si 3.5 dolarken, etanolsuz olanin ayni miktari 4.5 dolar kadar) ama zaten capa makinesi az yakitla uzunca bir sure kullanilabiliyor (yaklasik 20 lt'lik bidonu doldurup ayriliyoruz). Ciftlikteki cim bicme makinesinde de bu yakiti kullanmaya basladik.
Name:  TG.jpg
Views: 1701
Size:  36.0 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025