![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Bizim ailede de büyük baş hayvan bakılırdı 3-5 sene evvelinde. Hayvanlarda rahatsızlık olduğu zaman antibiyotik te kullanılırdı başka ilaçlar da. İlaç kullanılan hayvanın sütü ise ayrı sağılır ve kanalizasyona dökülürdü. Sütü sağılmayan hayvanın hem süt veriminde değişiklik olur hem de meme uçlarında ayrı bir rahatsızlığın oluşmasını sebebiyet verir. Keçilerde durum farklı mıdır bilmiyorum Sn. SAHIRE. İsterseniz veterinerinize danışın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Evet, kecilerde de durum ayni. Ciftlikteki uygulamalardan goruyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada sütü kanalizasyona dökmeyin, kediler köpekler içsinler, yazık olmasın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Paylaşımlarınızı yeni keşfettim. Çok detaylı okuyamadım zaman darlığından ama fırsat buldukça okuyacağım. Alıntıladığım yazınızı okuyunca arpa çimlendirmeden sizi haberdar etmek istedim. Yağışın olmadığı, bahçede otun kalmadığı durumlarda size yardımcı olacaktır. http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31832.htm Buradaki kadar teferruata girmeden çok basit bir düzenek kurabilirsiniz. Çileli ama bir o kadar zevkli yaşamınızda size kolaylıklar diliyorum. Yaşamın keyfini çıkardığınızı buradan anlayabiliyorum. Umarım hep böyle doğal ve mutlu yaşarsınız. Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Sayfanız çok güzel. İnsanda kaçma isteği uyandırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Yok yok, siz benim demek istediğimi yanlış anladınız. Hayvancığın sütü varsa yeter ki sağılsın ya da yavrucaklarına içirilsin. Ama sütü varken de ilaç verilmişse ilaçlı süt yavrucaklarına verilemeyeceği için sağılıp kanalizasyona dökülsün. Nitekim ilaçlı süt. Hani hayvanın sütü ilaçlı, nasıl olsa yavrularına da içiremeyeceğiz, dolayısı ile sağmayalım diye düşünmeyin demek istedim. Hayvan sütten kesilmesin diye sütünü sağıp dökün demek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
minik afacanlar kocaman olmuş maaşallah görmeyeli, bizimkilerde büyüdü, çok tatlılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Daddy ile horoz bir kez daha takıştı ![]() Bu sefer tamamen yedi zannettik; her yerde tüyler vardı. Sonra akşam vakti garibim baktık, saklandığı yerden çıkmış, kümese doğru geliyor... Daddy yi geri vermekle vermemek arasında gidip geldik yine. Bir köpek karabinayı nasıl açar? Hiçbir esnetme yıpratma yok. Açmış çözmüş kendini. Firar. Daddy köpeklerin Houdini si galiba. Bu kuş cinslerine olan merakı! bizi çok endişelendiriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
|
|