![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Yeşil gübre için bakla da iyi bir seçenek. Oldukça fazla azot bağlıyor ve toprağı iyileştirmede gayet iyi. Ha para ederse toplayabilirsiniz de, para etmedi mi zaten yeşil gübre olarak kullanırsınız. %50-60 çiçeklenme oldu mu toprağa karıştırırsınız. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
116. fidanımızı diktik, sabah 9. dan hava kararana dek çalışıyoruz Yarın hava durumu sağanak yağmur gösteriyor. Dikilenler iyice sulanacak böylece.Bakla da iyi bir seçenek fiyatları araştırmak lazım Burada Tigem in bir bayii varmış, orada bulabilirsek fiğ tohumu fiyatları oldukça uygun görünüyor(netten bulduğum kadarıyla) Oraya bakmayı düşünüyoruz.Bugün de dikkat ettik. Bazı yerlerde toprak lokum gibi çok güzel Bazı yerler ise çok kumlu, bir kaç yerde beyazımsı- kireçli gibi. Zayıf gördüğümüz çukurları iyi toprakla dolduruyor, kötü toprağı dağıtıyoruz. Çukurun dibine triple süper fosfat ile potasyum sülfat (yarım maşrapa) atıyoruz. İyi toprakla leonardit (2 maşrapa) karıştırıp, yine dibe ve fidan çevresine döküyoruz. Bazı bölgelere de yanmış çiftlik gübresi karıştırıyoruz. Sıkıştırıp sulama çemberi açıyor, hereğini dikiyoruz. 19 lt lik damacanayla da can sularını veriyoruz. Geçenlerde havalar sıcak gittiğinden ilk diktiğimiz 4 sırayı yine taşıma suyla suladık. Yarın iyice sulanacaklar sanırım kuvvetli bir yağmur geliyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sulama sorununu da düşündük bugün... Üstteki sulama kanalı eve yaklaşık 200 mt. olduğundan ve oradan boru çekmek maliyetli olacağından, suyu alttaki kanaldan alıp yukarıya koyacağımız bir depoya basacağız. Bu depo herhalde 5-10 ton civarında olacak ve maalesef elektrik de kullanmamız gerekecek. Oradan da bir ana boru ve ondan çıkan tali borularla ya salma ya da boru uçlarına hortum takarak sulamayı düşünüyoruz. Mayısa kadar sistemi kurmamız gerek... NOT: Üstteki kanala yürümek çok güzeldi. Maalesef cebimi yanıma almamışım, fotoğraf çekemedim. Apollo'yu da aldık, bizimle mutlu mutlu dolaştı. İlk defa doğal siklamenler gördüm, kendiliğinden ormanda çıkmış Bir dahaki yürüyüşümde foto çekip, paylaşmak isterim. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köy tavuğundan başkasını yiyemeyen ve şu an aç olan bana yapılan revamıdır Sahire (Nereden girdim ben bu sayfaya..ahanda cıkıyorummmm |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
|
|