agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni4825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2013, 21:31   #1
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
Evet maalesef bugün akşamüstü bütün pazıların tavuklar tarafından mideye indirildiğini görerek bunu anladım Yarın çekebilirsem çekirge zararını yüklemek isterim. Yeni fidelerin yapraklarını keserek büyümelerini engelliyorlar. Bakalım zamanla en doğru çözümü bulacağız.
İngilizlerin bir sözü var: "En az 3 adet dikeceksin: Biri kuşlara, biri böceklere, biri sana" diyorlar ama bizim bahçede 3ün biri de bize kalmıyor şu anda , ama tabii daha işlediğimiz alan az ve ekosistem henüz oturmadı...(not: kazma yapmaktan kollarım tutuldu!)

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2013, 21:38   #2
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
) Bay tömürcek beni çok güldürdün bu çekirgeleri bir tutabilsem de senin hindilere yollasam. Ama 3. sıçrayışta yakalanmıyor bunlar ! Resmen uçarak kaçıyorlar. Fakat gülün üstünde 10 cm.lik 2-3 tane dev çekirge öldürdüğümü itiraf edeyim; o kart olanlar kaçamıyorlar. Güller ölmek üzereydi , şimdi canlanmaya yaprak çıkarmaya başladı

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2013, 23:26   #3
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
) Bay tömürcek beni çok güldürdün bu çekirgeleri bir tutabilsem de senin hindilere yollasam. Ama 3. sıçrayışta yakalanmıyor bunlar ! Resmen uçarak kaçıyorlar. Fakat gülün üstünde 10 cm.lik 2-3 tane dev çekirge öldürdüğümü itiraf edeyim; o kart olanlar kaçamıyorlar. Güller ölmek üzereydi , şimdi canlanmaya yaprak çıkarmaya başladı
Yüzünüzden gülmek hiç eksik olmasın ablacım Hindiler o devasa çekirgelere bayılıyorlar. Başlarından veya sonrarından yakaladıkları gibi uzunlamasına mideye gidiyor hindilerin Yakalamak çok zor oluyor abla gerçekten. Geçen sene benim çiçeklere dadandı yeşil çekirgeler yakalayıp hindilere veriyordum ama ne zahmet sorma. En son yavru hindileri soktum bahçeye 2 güne bişey kalmadı tertemiz oldu çiçekler

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025