![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet maalesef bugün akşamüstü bütün pazıların tavuklar tarafından mideye indirildiğini görerek bunu anladım Yarın çekebilirsem çekirge zararını yüklemek isterim. Yeni fidelerin yapraklarını keserek büyümelerini engelliyorlar. Bakalım zamanla en doğru çözümü bulacağız. İngilizlerin bir sözü var: "En az 3 adet dikeceksin: Biri kuşlara, biri böceklere, biri sana" diyorlar ama bizim bahçede 3ün biri de bize kalmıyor şu anda , ama tabii daha işlediğimiz alan az ve ekosistem henüz oturmadı...(not: kazma yapmaktan kollarım tutuldu!) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
) Bay tömürcek beni çok güldürdün bu çekirgeleri bir tutabilsem de senin hindilere yollasam. Ama 3. sıçrayışta yakalanmıyor bunlar ! Resmen uçarak kaçıyorlar. Fakat gülün üstünde 10 cm.lik 2-3 tane dev çekirge öldürdüğümü itiraf edeyim; o kart olanlar kaçamıyorlar. Güller ölmek üzereydi , şimdi canlanmaya yaprak çıkarmaya başladı![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Hindiler o devasa çekirgelere bayılıyorlar. Başlarından veya sonrarından yakaladıkları gibi uzunlamasına mideye gidiyor hindilerin Yakalamak çok zor oluyor abla gerçekten. Geçen sene benim çiçeklere dadandı yeşil çekirgeler yakalayıp hindilere veriyordum ama ne zahmet sorma. En son yavru hindileri soktum bahçeye 2 güne bişey kalmadı tertemiz oldu çiçekler ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, çiftlik, emek, mutluluk, organik |
|
|