![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2015' den Bamyaların en verimli oldukları zaman ![]() Hasat ile tüketim arasında geçen süre yarım saat ![]() Geceyi aydınlatanlar ![]() Bunun hasadını 50 güne kadar uzatmak mümkün... 15 gün önce de hasat edebilirdik. 20 gün daha bekleyip kızarınca veya dalında kuruyuncaya kadar da bekletmek mümkün.. ![]() Domates, biber hasadı fazla olursa, konu-komşuya eşe-dosta dağıtılır, kalanlar ince kıyım doğranır, suyu iyice uçuncaya kadar dibine tutturmadan kaynatılıp, kışın tüketilmek üzere derin dondurucuda saklanır. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2015' den Üzüm eriği tamamen hasat edilip, gün boyu güneş alan bir yerde 3 gün, sonrasında temiz bir pamuk bez üzerinde 2 gün daha bekletilerek kurutuldu. ![]() Bir kısmını deneme amacıyla bu makinede denedik. ![]() Kurutma 5-7 saat sürüyor. 30 cm çapında üst-üste yerleştirilen 3 adet tepsi mevcut. ![]() Soldaki 3 farklı çeşit sert, sulu, taze tüketime yönelik. Sağda kurutmalık çeşitler; En üstte Mürdüm, ortadaki Taşçıoğlu (yöremize has), altta Üzüm eriği ![]() Komşu bahçelerden 3 farklı çeşit armut. Seneye kısmet olursa aşılayıp, envanterimizi zenginleştirmeyi düşünüyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Eylül 2015' den Yeşil Kabuklu Kış Karpuzu (Sn. birnefestoprak 2012 paylaşımı) ![]() Beyaz Cüce Karpuz (Sn. loveforlife 2012 paylaşımı) ![]() Deşti Karpuz (Sn. Muda 2014 paylaşımı) ![]() Neslini devam ettir diye arkadaşımızdan gelen bir çeşit ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|