![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Kasım 2014' den Brüksel Lahanasının minik topaçları ![]() Hasat zamanı gelmiş ![]() Havalar biraz sıcak giderse, topaçlar açılmaya başlıyor. Açılmasına fırsat vermeden... ![]() Toplamak lazım ![]() Lezzet yüklü atıştırmalıkları... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
15 Kasım 2014' den Sarımsak otu tohum oluşturmuş. ![]() Mor Sicilya Karnabahar ![]() Boğa Kanı Kırmızı Pancar, bir aydan beri hasat ediliyor. ![]() Yaprağıyla yumrusunun arasında kaldık, hangisini tüketeceğimizi şaşırdık. ![]() Naturel Kabak (Antalya Kabağı) tatlı olarak tüketildi. Sert dokulu, çok lezzetli bir balkabağı ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Dal öğütme makinesi
22 Kasım 2014' den Geçen yıl almıştık. Denemek şimdi nasip oldu. ![]() Öğütülecek parçaların yerleştirileceği yuvanın çapı 5 cm ![]() Budanmış dalların, alt kısımlarını yuvaya yerleştirip, ittirmek suretiyle yuvadan 25 cm daha alttaki bıçakların olduğu bölüme yönlendiriyoruz. En iyi sonucu çapları 2-3 cm kalınlığında olan dallardan alıyoruz. Üzüm asmasının budanan dalları, ayçiçeği ve mısır sapları da ideal malzemeler. Malzemenin yaş olması önemli, 15 mm' den kalın çaplı kuru dallar verimi düşürüyor. ![]() Dairesel bir platformda hareket eden bıçaklar, malzemeyi kavradıktan sonra aşağıya doğru çekiyor. Biraz gürültülü (104 desibel) ve titreşimli çalışıyor. ![]() Bu kadarını beklemiyordum. Öğütülen parçaların yapısı, önceleri malç olarak kullanılıp, daha sonra kompost olabilecek bir niteliğe sahip... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
21 Aralık 2014' den Topluluğun en yaşlısı, aynı zamanda en ürkeği.. 20 mt öteden ancak fotoğraflayabildik. ![]() Daha da ürkek misafirimizden ![]() Uzun süreli, titiz bir bekleyişle, 8 metre mesafeden ![]() Ancak 3 kare yakaladık. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|