![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maydanoz yapraklı olan daha dayanıklı herhalde, bugün yarısını biçtim. Kalanların da tohum hazırlamaya, şimdilik niyeti yok gibi.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
23 Mayıs 2014' den Tohumluk bırakılan Frenk Maydanozu, çiçek tablasını hazırlıyor. ![]() 3-5 kök tohumluk yeter. Diğerlerinin sapa kalkıp, çiçeklenme emaresi göstermelerine meydan vermeden, toprak seviyesinden biçiyoruz ki, tekrardan taze-taze sürgünler verebilsin. (Artık ne kadar sürdürebilirsek) ![]() Sera ortamını bilhassa bu dönemlerde, en iyi değerlendiren bitkilerden biri sırık salatalık... Dış mekana göre; Ani sıcaklık değişimlerinin yaşanmadığı, rüzgarsız, nem oranı daha yüksek, şiddetli sağnak yağış, dolu gibi, olumsuz etkenlere kapalı sera ortamında salatalığın keyfine diyecek yok... ![]() Ufak gözlü viyollerde kök sistemlerini fazlasıyla geliştiren fideleri, strafor köpük malzemeden yapılmış bardaklara şaşırtıp, 1-2 hafta sonra asıl yerlerine dikeceğiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|