agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni22105Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-05-2014, 00:31   #10
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, bu ağaç üveze çok benziyor. Öyle ise şanslısınız, nesli tükenmekte olan bir ağaç. Yanlış bilmiyorsam 7 senede meyve vermeye başlıyordu. Bizim bahçeyi aldığımızda bir üvez bulduğumuzda çok sevinmiştik
İki yıl önce üvez hakkında yüzelsel bir araştırma yapmış, çocukluğumuzdan muşmula diye bildiğimiz ağaç mı acaba? diye şüphelenmiştim. Ancak meyveleri tam uyuşmuyor diye terettüde düşmüştüm.

Bloğunuzdaki paylaşımınız (özellikle meyvelerin bekletilip kahverenk almaları ve tüketim tekniği) ağacımızın üvez olduğunu güçlendiriyor. Katkınız için teşekkürler...

Çocukluk yıllarında meyveleriyle ilk tanışmamızı hatırlattınız şimdi

Rahmetli babam iki salkım getirmiş, evin bodrum katına asmış, bu şimdi yenmez biraz beklesin, olgunlaşsın, sonra yeriz diye de tembihlemişti. Çocukluk bu ya, meraktan hemen ertesi gün bir meyve koparıp ağzıma atmış, hayal kırıklığına uğramıştım. Ama olgunlaştığı zaman meyve üzerine açılan delikten, hüüüp diye çektiğim sulu-püre kıvamlı lezzeti hala unutamam...

Eskiden bizim buralarda çok yaygın olan bu ağaç, şimdilerde unutulmaya yüz tutmuş gibi maalesef...

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025