![]() |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 301090
Eklenti 301091 sn garudanın resimlerin yanında bizimkiler çok sönük kalıyor ama acizane elimizde olam,yetiştirebildiğimiz tosuncuklar bu:D:D saygılar |
1 Eklenti(ler)
Merhaba;
Pinklerin içinden bir adette beyaz renk çıktı, resimden cinsini çıkarabilirmisiniz? |
Alıntı:
Ilk fotograftaki adeniumlarinizdan sagdaki 3. olan ( yapraklarda kuruma ) ve 2. fotograftaki soldaki 1. ve sagdaki 3. ( yapraklarda buzulme )olanlarda sorun var gibi duruyor ! Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim.. Saygilar |
Alıntı:
Saygilar |
Alıntı:
|
Bana de gövdedeki yer aşı gibi gelmşti. Bence arabicum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeğe bakmaktan gövdeyi bile farketmedim. Siz aşıyı nasıl gördünüz?:D
Beyaz arabicum nadirdir. Tohumu, karıştırılamayacak kadar değerlidir. Beyaz obesum ise yaygındır. Arabicum tohumları; türün en iri, okkalı tohumlarıdır. Ayırtetmek kolaydır. Aşağıdaki fotoğrafta, üstteki sıra obesum hibridi tohumları; alttaki sıra arabicum hibridi tohumlardır. Eklenti 301245 Fotoğraf : David Clulow (Venezuela) Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır. Ali Bey ektiğiniz tohumu hatırlarsanız eğer, cinsi ortaya çıkacaktır. Bitkiniz bu arada çok güzel (maşallah). Boğazından hafifce taşan bir sarı rengi var. Tam sarı renk elde etmek için anaç olarak kullanılabilir. |
Hasan hocam ben tahminde bulundum :)
Bu arada bir tohumum 3 yaprakli acti ! bu normal mi ? http://img135.imageshack.us/img135/8837/img0104ne.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Normal değil ama rastlanılan birşey... Bende de çıktı birkaç tane böyle... Sonraki yaprakları da üçer üçer çıkıyor genelde...
|
Alıntı:
|
Bende değişik bir şey var ama, heyecanlanmak için acele etmiyorum daha kesin değil durum.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Adenium Ustalarım; benim adeniumum normal mi sizce? 4 tane tepe noktası var.
Eklenti 301282 Diğerlerine hiç benzemiyor da. ;) Eklenti 301283 |
Adeniumlar hakkında bir bilgim yok. Ama bir soru sormak istiyorum. Tohumdan mı yetiştirdiniz, sevgili sakdag? Ben ektiğim tohumları çimlendirmeyi başaramamıştım da.:)
|
Evet tohumdan Sdurul Abla. Benim de öyle çok fazla bilgim yok doğrusu. 10-15 tohum almıştım.Bu sayfaları okudum, bol kumlu bir toprak hazırlayıp ona ekmiştim. Baharla birlikte de gübreli suyla suluyorum.
|
Alıntı:
|
Adenium socotranum var sizde bence başka nadir aramaya gerek yok. :)
|
Sayın drhegeli, obesum ile arabicum'u tohum dışında (yaprak, gövde) nasıl ayırdedebiliriz?
|
Ali bey benim şimdiye kadar gördüğüm tohumdan yeni çıkan obesumların gövdesi kızılımsı, arabicumların ise yeşil renkte oluyor. Ama siz yine de drhegeli'den gelecek cevaba güvenin :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bitki yaşlanıp şekli-şemali oturdukça, gövde yapısına ve dallanmasına bakarak, daha sağlıklı bir tahmin yapılabilir. Alıntı:
Not : Sn Yaylacı mesajınızı gördüm. teşekkür ederim.:o |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın drhegeli´nin gönderdiği Adenium tohumlarını bu gün ektim. Umarım çıkarlar.
Sonucu çok merak ediyorum.:):) Eklenti 301911 |
2 Eklenti(ler)
A.obesum 'Siam Gold'
Fotoğraflardaki aynı bitki... Soldaki çiçek açışının ilk günü. Sağdaki 4.günü. Eklenti 303008 Eklenti 303009 Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır. |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim bıdırıklar çok berbat bir çekim ama ne yapalım beceremiyorum işte fotoğraf çekmesini :(
Eklenti 306649 Eklenti 306650 Eklenti 306651 Eklenti 306652 |
1 Eklenti(ler)
Normal görünüyorlar...:)
Sağdaki sanki beyaz çiçekli olacak...:confused: |
Biraz yavaş gelişiyor gövde yeşil uyuz oluyordum demek ki sebebi varmış :)
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim adeniumlarım....
Sağdan sola : Mart sonu, Nisan başı ve Nisan sonu ekildiler. Mart sonu ekilenler erken güneşe çıkarıldıkları için gelişimleri yavaşladı, hatta geriledi. Bir ay sonra ekilenler, onları geçti. Üzerilerinde güneş yanığı yaprakları görülebiliyor. Nisan başı ekilenleri (ortadaki resim) şaşırtma zamanı gelmiş... Eklenti 306680 Bunlar da 2011 sonbahar-kış döneminde ektiklerim. Epey bir kayıp verdim ama sağ kalanlar hızlı gelişiyor. Eklenti 306683 Kışı atlatanların en gelişmişi... Boy yak 12cm, gövde yak 2cm.... Eklenti 306681 Bunlar da aşılı olarak İngiltere'den aldıklarım. Yaklaşık 1,5 yaşındalar. Yapraksız ve çıplak köklü geldiler. Yaprakları çıkmaya başladı. Bu sene çiçek açmalarını bekliyorum. Kısmet olursa, ileride çapraz döllemede kullanacağım... Eklenti 306682 |
Kışın tohumdan ekilen adeniumların bu yaz çiçek açma ihtimali var mıdır acaba Sayın Drhegeli?
|
Benimkilerin açmasını beklemiyorum. Yine de süprize açığım...:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnşallah Adalet Hanım; şubatta ektiklerim epey iyi durumdalar... Sıcaklarla birlikte hem boy atıp hem şişko oldular. :D |
Benim bir adenium albino çıktı mı,yaşama şansı var mı? Veya yaşatan var mı? Klorofil olmadan zor gibi,sürekli gölgede dursa diyorum ama yine de tecrübe eden varsa öğrenmek isterim.
|
Albino çıkan hiç bir fide büyümedi.
|
Sanırım aşılama ile büyütebiliyorlar bazı yabancı kaynaklar var ama incelemek lazım tabi bende o yabancı dil olmadığından...
|
adreniumlar ile ilgili çok güzel bilgiler toparlanmış oldu bu topikte.
bu da benim çürütme maceramın son hali http://www.agaclar.net/forum/985008-post216.htm |
Hastalık
2 Eklenti(ler)
Günde bir iki saat kadar güneş gören adeniumlarımı tavsiye üzerine çatıya attım. Sabah ilk ışıklarla başlayan güneş akşamın son ışıklarıyla son buluyor. Sanırım fidelerde güneş yanıklığı oluştu hepsinde yok. Kendini daha iyi toparlamış fidelerde bu sorun yok yeni yapraklar daha kocaman ve gübreden sonra çok daha iyi oldular. Resimlerde netlik yok yakına odaklayamıyorum ama en azından bir fikir alışverişi olur. Saygılar
Eklenti 309938 Eklenti 309939 İşaretlediğim yerler o renkte ve alttaki resimde daha az ışık yansımış önerilerinizi bekliyorum. Saygılar |
Bence gölgede geliştiği için, güneşe çıkınca yanma oldu. (Fotoğraflardan tam anlayamadım da açıkçası.) Ama zaten onun istediği şey bu. Hızla gelişeceğini düşünüyorum.
Bir dahaki gübrelemede oranları biraz daha azalt Toprak da biraz sulama mı istiyor ne ? |
Alıntı:
Zaten çatıdan alma gibi bir niyetim yok ama eğer başka bir hastalıktır diye aklımda şüphe kalsın istemedim. Teşekkürler Saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025