![]() |
Kışın istanbulda bu bitkiyi nasıl korumamız gerekiyor . Sulamayı tamamen kesecekmiyiz yoksa azar azar sulama yapılacakmı. bazı arkadaşların adeniumları uzun ince dal bendeki dahil cogununki göbekli cinsimi farklı bakımındanmı kaynaklı. Satılan tohumların neredeyse cogu hic başka sitelerde **** googlede görünmüyor kırmızı , sarı , beyaz , penbe tonları haric diger renkler cıkmıyor ? bordo , mavi , lila tonları ve cift renkliler hic gözükmüyor adeniumlarda bu renkler varmı merak ettim :p
|
Kışın onyedi derecenin altına düşmeyen bir ortamda olmalı. Toprağı tamamen kuruduktan sonra, yazın verdiğiniz suyun yarısı kadar su vermelisiniz. Kaktüslere kış sulaması gibi olmalı.
|
3 Eklenti(ler)
|
Zakkumun adeneumdan cok daha güzel ve nassız cicekleri var . biraz abartıyormuyuz bu cicegi acaba ?
|
Zakkumun gövdesi adenium gibi olmadığından galiba. Budamaya dayanıklı. Ev içinde bonsai olarak yetiştirmek daha kolay...:))
Aslında zakkum inanılmaz dayanıklı bir bitki. Öldürmek için ciddi çaba gerektirir. Bonzai gibi küçültülürse olabilir. |
Sayın agozce bonzai olarak evet adenium bulunmaz nimet . sadece cicek bazında bakarsak cok ahım şahım degil . zakkum evde olmuyor bir cok ceşidini celikledim olmadı dışarda sorunsuz büyüyor . tohumdan adeniumu denemek ve büyümedigine ki cok agır büyüyor gün ve gün ilgi bekliyor .3 yıl sonra acan fulüm tamamen hayal kırıklıgı yaşattı sebebi ufacık ve dedikleri gibi o muhteşem kokusu ben alamadım :( o yüzden yazdım fazlamı abartıyoruz acaba ?
|
Benimkisi de 3. yılda açtı.Ben beğensim. Beyaz-pembe.
Ful neden öyle oldu acaba? Aslında çok güzeldir. Küçük açması ve az kokusu bir eksiklikten kaynaklı olabilir. Güneş, vitamin... Bence vazgeçmeyin. |
Alıntı:
Ama, açmak için neden dört yıl beklemiş anlayamadım sayın tturt, cinse göre mi değişiyor acaba? Benimkileri Ocak Şubat gibi ekmiştim, sanırım Ağustosta çiçeklendiler. Saksılarının çok rahat olması tembelleştirmiş olabilir onları, benimkiler hâlâ küçük saksıdalar, Sonbaharda büyük saksılara alacağım artık. |
Bende düşünüyorum büyük bir saksıya aktarmayı önümüz kış .Büyük saksıda nemi ayarlamak oldukca zor hele kışın toprak gec kuruyor . kökler kalınlaşsın diye ne yapmalıyız . adeniumlar cok sevimli bir bitki gövde kalınlaştıkca daha hoş oluyor izzet beyin adeniumları gibi olması icin kac fırın ekmek yicez artık ;)
|
Benim adenium toprağım %40 yıkanımş elenmiş kum içeriyor. Kışın toprağın kurumasında sorun olmuyor.
|
Alıntı:
Ful büyük saksıyı hak ediyor. Adenumda bu şart değil. Bence farklı bitkileri kıyaslamak doğru değil. Zakkum gibi kolay bitkiler yol kenarlarında bile var, marifet zor bitkileri yetiştirmekte. Abartıyoruz tabi, gözümüzde çok büyütüyoruz. Adenumlar da kendi memleketlerinde bizim zakkum misali yol kenarlarında hatta çölde bile yetişiyor. Biz kendi iklimimize uydurmak için sıkıntı çekiyoruz. |
adenium
1 Eklenti(ler)
ağaçsever den aldımğım adenium tohumlarını göz kararı vermikülit,orkide toprağı,bahçe toprağı biraz toprak düzenleyici ile karıştırıp maydonoz ektiğim meyve kasası vardı ona ektim fısfıs ile üst tabakayı nemlendiriyorum bekleme süreci başladı bakalım sonuç ne olacak
|
3 Eklenti(ler)
Birkaç yıldan beri yetiştirdiğim adeniumlarımdan bir tanesi bu kış kök çürümesi yapmıştı.Aslında havlar soğuk ta da değillerdi kasım ayına kadar havaların iyi gitmesinden ve biraz derin saksıya ekmemden dolayı ,sulamayada devam ettiğimden yaprak sararması meydana gelince saksıdan çıkardım.Kökün yarısı çürümüştü,sağlam yerinden kesip birhafta kurumaını bekledim.Yeniden daha hafif bir karşıma koydum içinde torf veya subrat kullanmadım.Bu yaz o kadar güzel bir açtı ki siz adenium severler le bu anımı paylaşmak istedim.
Saygılarımla |
aukesen topragınız biraz kuru gibi geldi .
johnny guitar cok güzel acmış maşalah . Kök cürümesini dışardan elle yokladıgımızda belli ediyormu yumşaklık gibi ? sayın jezebel önce hoş geldiniz haklısınız bitkileri kıyas pek mantıklı degil fule gelince sanırım beklentimi karşılamadı bende 2 degişik yasemin var kokuları muhteşem . yine kıyaslıyorum :D |
Alıntı:
Ağaçsevdalısından aldığım adenium tohumlarını bende sizin gibi toprak ve vermikülit karışımına diktim şu anda yellow dream 2 si başını çıkardı topraktan :p diğerlerini bekliyorum ;) sevgiyle kal... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılarımla |
Alıntı:
Saygılarımla. |
Periş
dilekleriniz için teşekkürler bu arada düzeltme yapayım Ağaçsevdalısı olacak ağaçsever'i nerden uydurduysam orucun etkileri sanırım :) neyse benim tohumlarda 3. gün olacak bir hareketlilik göremedim nemlendirmeyi iris41 uyarısı ile(sağolsun) bende fark ettim biraz daha arttırdım hatta gün içine yaymayı düşünüyorum inşallah çıkarlar sağlıklı büyütmeler |
Alıntı:
|
arkadaşlar benim tohumlar 5. gününde daha çıkmadılar endişeleniyorum hergün en az 2 defa fısfıslıyorum direkt güneş almayan yerdeler toprağı sürekli nemli beklemedeyim ama sıkıntılı dönem başlıyor bakalım hayırlısı herkese iyi bayramlar
|
Alıntı:
tiyo dur. İstediğin kadar sula :))) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
merhaba; sayın ağaçsevdalısının sayesinle edindiğim adeniumları, ayın 19 unda ektim. Bugün adenium yellow dream den 2si, duble white dan 1 i çimlendi, diğerleri hala beklemede. işte miniklerin resimleri pek net deıller ama yınede belli oluyor :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 243349
herkese merhaba. iyi bayramlar. bunlarda benim yavrularım 18.gün hepsi güzel bir şekilde büyüyorlar şimdilik sağlıkları yerinde. saygılar |
Kolitedon dışında iki buçuk yaprak olmadan şaşırtmayın. Tayland'da sekiz yaprağa kadar bekliyorlarmış. Ama yastıklama yapıyorlar onlar.
Sulamayı azaltın. Çimlenene kadar yaptığımız gibi sürekli nemli olmasın. Kurumaya başlarken yeniden sulayın. Kök çürümesi riski olabiliyor. |
Benim de Zengardenden aldığım 10 tohumdan çimlenen 3 bebem var, 8 yaprak olmadan şaşırtmayacağım. Yastıklama ne demek?
|
voillere değil geniş kaplara tohumlar bir arada dikiliyor.
Mine Pakkaner ikibuçuk yapraktan sonra şaşırtma yapın diyor. Tayvan 'da neden öyle yaptıklarını bilmediğimden, bildiğimiz yola gitmek daha iyi. Sadece bilgi olsun diye yazdım yaprak konusunu |
Benimkiler de geniş kapda çimlendiler, şu an 4 yapralılar.
|
16 tohumdan 5 tanesi çimlendi 6. günündeler ancak önceki mesaj da tohumlar yanyana günde iki kez fıs fıs ile nemlendiriyorum çimlenen için çürüme riski olabilir mi çimlenmeyenler kurumasın diye yağıyorum
|
Sayın aukesen 4 5 yaprak cıkarana kadar azar azar sulayın kurutmayın topragını böylece gec cimlenen olursa onlarada bir şans vermiş olursunuz . Benim son diktigim 1 tane cıkmış kalan 4 tanesini 1 hafta daha hafiften topragını sulayacagım sonra 2 günde bir sularım eylül sonu iyice suyu kesecegim .forumda sıkca yazışılmış , gecmiş yazılarda kışı nasıl atlatılmış okumak gerek :p kastamonudan dere kumu getirdim gelen soruyor giden soruyor :D bu kumu napıcan
|
Biriktirip gökdelen yapacam ....desydiniz....(Zaten adımız çokmış 9 a, inmez 8 e)..:))))
|
şu an zaten toprağı kurutmamak adına bir kaç defa fıs fıslıyorum ayrıca çimlenenlere gelmeyecek şekilde diğerlerini de biraz fazla fısfıslıyorum bakalım hayırlısı
|
herkese merhaba benim fideler 22.gündeler 4.yapraktalar şimdilik durumları iyi
|
Nilgün hanım benim gibi tohumdan yetiştiremiyen biri bile becerdiyse sizde becerebilirsiniz . Size tavsiyem adanium başlıgını baştan sona sıkılmadan usanmadan okumanız inanın başaracaksınız.
agozce yazıpta sildiginiz gözümden kactı sanmayın :D |
10 gün oldu 4 çimlenen var birisi gidici gibi 10 tane duruyor biraz daha beklemelimiyim yoksa kürdan operasyonuna başlayayım mı acaba :))
|
Operasyon yapmayın. On gün biraz fazla olmuş ama, çok geç çimlenen tohumlar da oluyor. Nasıl bir karışıma ektiniz tohumları.
|
Ben ilk seferde fazla sudan 1 tanesi tamamen kök cürümesi yapmış dibinden kestim 2 aydır cok saglıklı gec büyüyor digerlerine göre ama yaşıyor .yinede aceleci olmamak ve toprak su ilişkisine önem vermek gerekiyor birde bol güneş .Son aldıgım tohumlardan sadece 1 tanesi cıktı ve cok saglıklı .havalar soguk bununda etkisi var sanırım
|
karışım da orkide toprağı,bahçe toprağı,vermikülit bulunmakta hergün fısfıs yaptım günde 2-3 defa ilk gün çürümesin diye 1 defa bol yapıyodum ama sonradan arttırdım
|
Sayın aukesen köklerde su tutacak hic bir karışım kullanmamanız gerekiyor . Torf ve orkide topragı cok kolay cürütür kökleri ve tohumları :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025