![]() |
Sn.nkoksal,
Asıl anlamadıgım kökler dısarıda olacaksa bitki ölmez mi?:o Ama yine de denemek istiyorum. Bakalım ne olacak zamanı gelince riske girecegim.Belki uygulamalı olarak gorsem daha kolay olurdu ...;) |
Selam,
Benimde sadece 2 tane adenium tohumum vardı biri çimlendi galiba diğeride yolda dolayısı ile o bahsettiğiniz bonsai tekniğini uygulamaya cesaretim yok.Peki çimlenen tohumlara hiç dokunmasam ölece saksılarında büyürlermi?Özel istekleri varmıdır?
|
Bir Soru daha
İkisinide ayrı saksılaramı almalıyım?
|
Bu sayfadaki, 49 no.lu mesajın ilk paragrafında sorularınıza cevap var sevgili burcin :)
|
Teşekkürler Güler Hanım
Peki bonsai uygulamazsak acaba neye benzer?Fikriniz varmı?Ayrıca bu tohumlar sizin bana gönderdiğiniz tohumlardır.Birde ben çiçeklerime sevdiğim bende hatrı olan kişilerin,arkadaşlarımın,dostlarımın ismini koyarım bunlardan ilk çimlenenede müsadenizle adınızı koydum;)
|
Adenium yetiştirmek sanıyorum hepimiz için yeni bir deneyim. O yüzden, neye benzediğini zamanla gözlemleyeceğiz.
Çiçeklere ve tohumlara, gönderdiği kişinin adlarını vermek ise yaygın bir uygulama :) |
Alıntı:
Benim şaşırtmadan sonra 7 adedi öldü. şaşırtmayı yaptıktan 1 hafta kadar sonra hava yağışlı ve oldukça serin oldu. Bu yüzden. |
Adenium yetiştiriciliği ile ilgili bir sitede genç fideler 6 yaprak olunca ya da 1 ay sonunda fidelenmeli deniliyordu. Bence buna dikkat edin sn.uzman16
|
adenium ların
büyümeleri hızlı olduğu için mi ? şekilleri itibariyle karmaşık görüntüleri mi ? yoksa dayanıklı bir bitki olduğu için mi? bonzai ye uygun .... |
Adenium tohumları eken arkadaşlar, bitkiler ne durumda?
Bir durgunluk var sanki bu başlıkta:) |
Benim şimdilik iki tanesi yaşıyor ve durumları gayet iyi fakat dört taneyi kaybettim dibinden kararma başladı ve öldüler onlar farklı yerlerdeydi yaşayanlar bol ışık alan ve nemli ortamda yani şimdilik mutfaktalar haziran ayında bir kaç tohum daha ekeceğim ve yaşayan iki fideciği de balkona alacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Benimkiler de böyle. Sanırım ayırmanın, teker teker saksılara almanın zamanı gelmiştir.
|
1000 taneside tuttu hepsi Sayın iklimsizin durumuna geldi hepsi sağlıklılar hatta benim diktiğim yerler dağ yakınında olduğundan gece 5-6 dereceye bile düştüğü oluyor ama MaşaAllah ve Elhamdulillah fidelerime hiçbir zarar gelmedi, şimdi havalar sıcak.
|
Alıntı:
|
Benim adenium tohumu katlemelerim :eek: sonucu ,kalan 10 fide kimisi yavaş gelisiyor.2 yapraklısı da ,4 yapraklısı da var simdilik iyi durumdalar ancak şaşırtmada kaybetmek istemiyorum sanırım biraz daha büyümeliler....resimlerim birara...:(
|
Adenium tohumlarını 15-20 gün önce ektim.
Adenium obesum pink'ler hemen çimlendi, diğerleri daha yavaş çimleniyorlar. 2 şer tohum ektiğim Asian star, Dance of butterfly, Small red plum, Dark forest başlarını gösterdi. Big chubbines'te henüz bir hareket yok. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 38944 |
3 Eklenti(ler)
Ektiğim diğerleri ise şöyle:
A.arabicum ve pink durdu. A.arabicum'da gövdede kalınlaşma iyi ama uzama hiç iyi değil. Saat 12:00'a kadar güneşte, akşama kadar da gölgede. pink hepten durdu. Eklenti 38945 A.arabicum Eklenti 38946 pink ama diğerleri çok iyi gidiyor,beşinci çift yapraklarını çıkarıyorlar. Adında süper olanlar gerçekten süper gidiyorlar. Super platinum, super studdet sky, super noble concubine çok güzel gidiyor, havaların ısınmasıyla birlikte hızlı gelişmeye başladılar. Eklenti 38947 diğerleri. Adenium tohumunu eken arkadaşlardaki çeşit bazında gelişmeleri merak ediyorum. Bildirirseniz çok sevinirim |
Ben karışık diktim, ve de hala 10mm'yi aşmadılar :)
|
Galiba en şansız benim. Mutlaka hatalı bir şeyler yaptım güler hanım verdiğiniz hiç bir tohumu çimlendiremedim ve bu başıma ilk kez geliyor. Ne kadar bozulduğumu tahmin edersiniz. Neyseki emre imdadıma yetiştide "benimkilerden paylaşırız kardeş" diyerek yüreğime su serpti.
|
Adenium
5 Eklenti(ler)
İnternette Adenium ile ilgili gezerken bir sitede bonsai yapmak için bir yöntem gördüm. Burada bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların da görmesini istedim.
Eklenti 39437 Eklenti 39438 Eklenti 39439 Eklenti 39440 Eklenti 39441 |
Sanırım ortam aynı , köklerin yanlara yayılması, derine gitmemesi için ince bir elek teli kullanmışlar. sonra da biraz daha ortam eklemişler, köklendikten sonra da altından onu almışlar. Görünüm o olsa gerek.
|
Evet kökün aşağı yönlü gitmemesi için elek kulanıp, ki bu elek sanırım dikatli seçilmeli.
Çapı büyük olursa kökün doğrusal ilerlemesi zorlaşabilir. Ama benim genel bi sorum olacak. Kökünü her daim kesebilirmiyiz??? |
adeniumda kazık kökleri kestim
2 Eklenti(ler)
Ben kendi kendime olumlu sonuç vereceğin düşünerek bir şey yapayım dedim ve yaptım.Adenium'lar ilk gerçek yapraklarını çıkarırken, bitkileri söktüm, kazık köklerini kestim ve yeniden diktim. Bu nedenle yan köklerde çok iyi gelişme sağladım. Kesmediklerimde (fotoğraf ekleyemedim) kazık kök çok kuvvetliydi, ama yan kökler zayıftı. Keserek diktiklerimi altına çakıl taşı koyarak tekrar diktim. Bakalım ne olacak hep birlikte göreceğiz.
Eklenti 39658 kazık kökü kesildikten sonraki köklenme durumu Eklenti 39659 Taş üzerine dikim |
Saksılara aldığım adeniumlarım da hiç bir gelişme yok. Hala 6 yapraklı ve cüceler.
|
Sıcaklar başladı, bitkilerin gelişmesinde yavaşlama olması normaldir. Saksıya aktarmanın sarsıntısı geçsin, toparlanır.
|
3 Eklenti(ler)
Mucip abinin serasından adenium görüntüleri. Muhteşemler değil mi?
Maşallah... :rolleyes: Eklenti 41787 Eklenti 41788 Eklenti 41789 |
Evet ilkin harika görünüyor hepsi de. Benim adeniumlar hala ense yapıyorlar. Kullandığım perlit çok inceydi. Sebebi nedir bilemedim ..
|
Benimkiler de aynen öyle habibe hanım, hala 2 yaprak ama Mucip Abi'ninkileri gördükten sonra sabır dedim kendime biraz. Ustalarınki gibi olması mümkün değil. Bol güneş, az vitamin ve az su istiyorlarmış... ;)
|
Benim super noble concubine ile super platinum dallanmaya başladı ama sadece birer tanesi. Serada olsa neler olacakmış kimbilir.
|
arkadaşlar, sizin tohumlar direk güneş alan ortamdalarmı?
|
Evet ama maalesef böyle değiller.
|
Arkadaşlar, ektiğim adenium tohumları çıktılar.Şu an 2 yaprak halindeler,güneşe ne zaman çıkarmalıyım,6 yaprak olmadan çıkarılabilirmi?(şaşırtmadan önce)
|
Evet benimkiler tüm gün güneş altındalar. Sulamasını 3 günde bir yapıyorum. Vitaminden söz etmişsin ilkin. Ne vitamini bu?.
|
Benim adeniumlar tüm gün güneş altındalar fakat hala küçükler bir kaç tohum da kardeşim ekmişti cumartesi günü gördüm öyle büyümüşler ki çok sağlıklılar bir parmak boyunda ve kalınlığındaydılar :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da fotoğrafı, 16 yaprağı var:)
|
İlk adeniumu eken arkadaşlar, fideleriniz ne durumda? Adenium tohumlarım, bugün elime ulaştı. Ekmek için özel bir zamanı yok sanırım.
|
2 cm kadar oldular, iyiler :)
|
Ekebilirsin Gülşen, çok çabuk çıktı benimkiler.3 cm kadar oldu boyları.Güneşede koydum artık.
|
Benimkiler de 7-8 cm. kadar var.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025