![]() |
Alıntı:
Saygılarımla |
Sayın johnny guitar ve izzet bey tavsiyeleriniz için çok teşekkürler,tavsiyenizi uyguladım inşallah kurtarabilirim.
|
adenium tohumu çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Forumda bu başlık altında görüp, beğendiğim adeniumla ilgili çimlendirme denemelerim devam ediyor. İlk çimlendirdiğim tohum gelişemeden kurudu. Şu anda iki tane çimlenmiş adeniumum var. Bunlardan birisinin tohum kabuğunu ben çıkarttığım için henüz yapraklarını göstermedi. Sivri bir uç şeklinde. Bu nedenle fotoğrafını çekmedim.
Eklenti 122027 Fotoğrafını çektiğim ise iki yaprak ve ortasından yeni bir yaprağa ilişkin minicik bir uç zorlada olsa görünüyor. Şu anki gelişimi normal gibi. Yalnız toprağı çabuk kuruyor. Bu nedenle aşağıda açıklayacağım yeni yöntemi bu adenium içinde uyguladım. Ayrıca aynı kabta çimlenme aşamasında olan bir tohum daha var. |
Adenium çimlendirmede yeni yöntem
2 Eklenti(ler)
Daha önceki adenium çimlendirme denemelerimdeki başarısızlıklarım ve başlık altında yazılan bilgiler (özellikle sayın Johnny Guitar'ın yazdıkları) nedeniyle nem ve ısı düzeyini ayarlayabilmek için yeni bir yöntem geliştirdim. Şu anda sonuçları alabilmek için erken.
Adenium ektiğim kabları, içi su dolu olan pet bardak üzerine yerleştirdim. Sulama suyu alttaki delikten pet bardağa akıyor. Pet bardak ise kalorifer peteği üzerinde duruyor. Böylece pet bardak içindesi su ısınarak buharlaşıyor ve ısınan buhar üstteki tohum ekili kabı ısıtıyor. Ayrıca su tahliye delikleri aracılığı ile üstteki toprağın nemli kalmasını sağlıyor. En azından ben bu sonucu alabileceğimi düşündüm. Eklenti 122030 Kalorifer peteği üzerinde içi su dolu pet bardak ve onun üzerinde tohum ekili kab. Eklenti 122031 Tohum ekili kabın üzerini havalanmayıda sağlayacak şekilde örttüm. Örtü alt kısmındaki nemlenmeyi, su kabarcıkları olarak bu fotoğrafta görebilirsiniz. Böyle bir yöntem ne derece başarılı olur bilemiyorum tabi ki! Bu yöntemden sonra sırada sayın Johnny Guitar'ın peçete ile çimlendirme yöntemi var. Önümüzdeki hafta üç gün il dışındayım. Dönüşte bu yöntemi uygulayacağım. |
Sayın Skaraca yönteminiz iyi fikir gibi görünüyor.Denemenizde inşallah başarılı olursunuz.Zaten değişik yöntemler çimlendirmeye açıktır.Peçete yöntemi ile çimlendirdiklerimin tamamını bugün ektim.tohumlar o kadar çimlenmiş ki peçeteden ayırmak zor oldu.Çimlenmeyen tohumlar da vardı aralarında.Elime aldığımda çürümüş olduğunu gördüm.Buda şunu gösteriyorki tohumların çimlenme kalitesi %90. 100 adet ten 10 adet fire verdim.Buda tohumun tazeliğine bağlı.Sizin gönderdiğiniz tohumlarıda peçetelere çimlendirmek için koydum.Pazartesi günü sonuçlar belli olur.Toplam 70 adet tohum vardı kendi incelememelerime göre 8 adet i cılız ve sağlıksız gözüküyordu.Buda %88 oranında çimlenecek gözüküyor.Tabiiki tahmin.
Saygılarımla. |
Peçetede adenium tohumu çimlendirme
2 Eklenti(ler)
Sayın johnny guitar'ın başarılı bulduğum peçetede adenium tohumu çimlendirme uygulamasını 22 Ocak Cuma akşamı evde denedim.
Bunun için daha önceden ayırdığım marketlerde peynir paketlemekte kullanılan kapaklı kablardan kullandım. Kapak üzerine havalandırmayı sağlamak için birkaç delik açtım. Sonra peçetenin yarısını kabın alt kısmına serdim ve tohumları aralıklı olarak yerleştirdim. Diğer yarısını da tohumların üzerine kapattım ve peçeteyi nemlendirdim. İki günde tohumlar şişkinleşti ve birkaçı üzerinde bulunan kabuğu yararak beyaz kısmını gösterdi. 15 tohum kullanmıştım deneme için. Belki bir ikisi çimlenmeyebilir. Ancak henüz bunu söylemek için erken. Çünkü genel olarak baktığımda tüm tohumlarda nem nedeniyle şişme oluşmuş durumda. Eklenti 122940 Tohum kabının genel görünümü. Salon pencere tarafına koyduğum ve burası biraz serin olduğu için, kabı kalorifer peteği üzerine koyduğum gazete üstüne koydum. Petek üzerinde varsa mermer veya fayansta kullanılabilir bunun için. Bu yöntemi uygulayacak arkadaşların aşırı ısınma ve dolayısıyla tohumların haşlanmamasına dikkat etmesi gerekir. Ev ısısı iyi olan uygulayıcılar bu yöntemi uygulamayabilir. Eklenti 122941 Peçete içerisinde yer alan tohumların görünümü. Sadece bir tohum fotoğraf karesine girememiş. 14 tohumda genel olarak şişme mevcut. İkisi tohum kabuğunu bile yarmış. |
Satılan tohum paketlerinin üzerine bakarsanız hiçbirinin üzerinde % 100 çimlenme oranı yoktur. Çimlenme oranı % 1-2 gibi daha düşüktür. Bu nedenle rahat olmanız gerekir. Ben çok gayret göstermeme rağmen, iki yıl bu tohumu çimlendirmeme rağmen, sizin başardığınız oranda çimlendirme oranına erişemedim. Sanıyorum bu, satılan tohumların çimlendirme oranlarından kaynaklanıyor.
Yasalara göre , tohumları tek tek satan kişiler, tohum çuvalını veya paketini açıp tek tek sattıkları zaman tohumun sertifikasyonu ile ilgili bilgilerin olduğu kağıdın bir fotokopisini alıcıya vermek zorundadır. Bize bu verilmedi. Dolayısıyla da çimlenme oranlarını bilmiyoruz. Bu nedenle başarılı olduğumuzu sanmamız gerekir. Herkese başarılar diliyorum. |
Alıntı:
saygılarımla |
Adenıum katalog resimler
Selamlar
Adenium catalaog resimleri hazırlamıştım.Bunları burada sunarak diğer arkadaşlara yardımcı olabilir diye düşündüm. Saygılarımla http://www.ressim.net/out.php/i405112_adenium-1.jpg http://www.ressim.net/out.php/i405113_adenium-2.jpg http://www.ressim.net/out.php/i405114_adenium-3.jpg http://www.ressim.net/out.php/i405115_adenium-4.jpg http://www.ressim.net/out.php/i405116_adenium-5.jpg http://www.ressim.net/out.php/i405117_adenium-6.jpg http://www.ressim.net/out.php/i405118_adenium-7.jpg |
Alıntı:
|
Sayın sagdil, bu konuda üzülmeyin. Ben belki 100 tane tohumu suda bekletip, toprağa ektim. Şu anda elimde kalan sadece bir filiz var. Ben elimdeki tohumları bitirmeden, sayın johnny guitar bu başlıkta peçete ile çimlendirme yöntemini açıkladı ve bu sayede deneme yapabildim. En son önceki yöntemlerle ektiğim altı adet tohumdan hala ses seda yok.
Sayın İzzet Erişen, dediğiniz gibi çimlenme oranının %100 olması doğal olarak mümkün değil, benim şu an önceki ektiğim ve çimlenen üç tohumdan elimde kalanda bir tane. Bunun için belki 100 adet tohum harcadım. Sonunda sayın johnny guitar'ın yöntemi ile yüksek çimlenme oranını yakalayacağım diye düşünüyorum. Sayın Johnny Guitar, peçete ile çimlendirme yönteminde şu an ikinci gündeyim. Sizin eklediğiniz son fotoğrafta tohumların kök uçları çıkmıştı. Peçete ile çimlenen tohumlar ekilmeden önce hangi aşamaya gelmeli? Yukarıda verdiğiniz bilgiye göre, peçetede iken tohum kabını atmasını beklemem gerekiyor sanırım. |
Alıntı:
|
Teşekkürler sayın Johnny Guitar,
Şu an ikinci gün olduğuna göre birkaç gün daha bekleyebilirim. Karışım derken siz ne tür bir toprak kullanıyorsunuz? Kendiniz mi hazırladınız, hazır mı aldınız? Benim kullanacağım toprak burada bitki satan bir seradan aldığım, kendi hazırlamış oldukları karışım. Kum, toprak, kestane toprağı ve küçük ağaç kabuklarından oluşuyor. Geçirgen bir karışım. |
Alıntı:
Hep karışım diye bahsettim .Toprak ve torf demedim çünkü bunları kullanmıyorum.Karışımı kendim hazırladım.Kestane toprağı çimlendirmede değilde sonraki şaşırtma ve büyütme dönemlerinde daha iyi olur. Karışım.%50 Dere kumu 3 mm kalınlığında elenmiş yıkanmış ve steril edilmiş. %30 yaprak çürüntüsü.(bir yıl önceden kendim hazırladım) %15 cocapeat ve %15 perli veya vermikülit.Fındık kabuğunun krılmışınıda karışıma karıştırabilirsiniz.Dikkat edilecek bir husus ta ekim kabına karışımı yerleştirdikten sonra karışımı ıslamıyorum.Tohumları yerleştirdikten sonra 1 cm kadar üzerlerine karışım tabakası yaptıktan sonra tahta yardımı ile karışımın üst kısmını hafifçe bastırıp düzeltiyorum.Sonra spreyleme ile üst kısmını nemlendiriyorum.Streci kapatıp 2 gün sonra açıp her gün havalandırıyorum.Karışımım tamamen steril olduğundan mantar ilacı kullanmıyorum. Not:kestane toprağı bünyesinde aşırı nem bulundurur.menekşe açelya bitkilerinin en sevdiği çürüyüktür.Bağzı bölgelerde kestane toprağını farklı yorumlandığını bilirim.Kimi yerlerde kestane nin yaprağının çürüyüğüne kimi yerlerde ise kestane ağacının uzun yıllarda çürüyerek gövdesinden alınandır.Siyah renk olanı makbül olanıdır .Kahverengi olanı makbül değildir.Eğer kestane yaprağının çürüyüğü ise tohum çimlendirmede kullanılabilinir. Saygılarımla |
Teşekkürler ek bilgi için sayın johnny guitar.
Perlit ve vermikuliti yapı marketlerde bulunur dediler. Eskişehir'de bulamadım. Hatta inşaat mühendisi bir arkadaşa sordum. Perlitin şu anda kullanılmadığını, piyasada olmadığını söyledi. Yaprak çürüğünü burada Anadolu Üniversitesinin bahçesinde bulmuştum. Bir miktar alıp, kendi karışımlarımda kullanmıştım. Benim aldığım kestane toprağının hangi tür olduğu konusunda net fikrim yok. Ancak görünüm olarak siyah ve torfa göre daha ince yapılı. Ben inşaat kumu almıştım bir inşaattan karışımlarda kullanılmak üzere. Pek yararını göremedim. Yaptığım karışım birazcık kurudumu sertleşiyor. Toprağı biraz bol tutmak gerekiyor gibi. Hazır aldığım karışım bu durumda biraz daha uygun olacak gibi. Oranlar sizin belirttiğiniz gibi olmasada, su tutmuyor, gevşek bir yapıya sahip. |
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1264426152
Büyük olanlar yazın ektiğim adeniumlarım, diğerleri 3-4 aylıklar ve sanki yavaş gelişiyorlar... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler sayın verdoque,
Bauhaus Eskişehir'de yok. Olan yapı markette de perlit-vermikulit yok. Ankara'da da bugüne kadar gitme fırsatım olmadı. Birde nadiren geldiğini belirtmişsiniz. Belki denk gelirse bulabilirim sanırım. Birde burada Üniversite ve belediyelerden araştıracağım artık. Umarım bulurum. |
Sayın kalambaklı, sayın rrumeysaa,
Her ikinizinde adeniumları çok güzel olmuş. Umarım yukarıda fotoğraflarını aktardığım peçetede çimlendirme yöntemi sayesinde aynı güzellikte adeniumlara bende kavuşurum. |
Selamlar
Aşağıdaki linkte hepsi mevcut. http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=205 Geçen sene tüm karışımları bu yolla temin etmiştim.Ziraat tarım satışlarda malesef bu tür ürünler bulunmuyor. saygılar |
Ben bir türlü çimlendiremedim elimde kalan 2,3 taneyi de bahar da deneyeceğim o da olmazsa sn. Johnny guitar'ın kapısını çalacağım:)
|
Alıntı:
Saygılarımla |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Lonicera'nın verdiği Adenium pink tohumlarından üç tanesini 8 Ocak'ta ektiğimi burada yazmıştım. Tohumlardan yalnızca bir tanesi çimlendi ama diğerleri de ölmemiş, şişkin şişkin duruyorlar.
Bu meraklıyı ayırıp yeni saksısına koydum. Diğerleri hala duruyor. Keri kalan beş tohumu da sevgili Johnny Guitar'dan esinlenerek (intihal değil:p:p) ıslak peçeteye koydum. Sanırım yaşayacak bu ufaklık ama şapkasını çıkarmamakta diretiyor:p. Açıkçası ellemek de istemiyorum. Bu defa büyüme ucunu koparırırm falan diye korkuyorum. |
Alıntı:
kolay gelsin değerli malbman |
Adeniumda meyve ve soğuğa dayanım
2 Eklenti(ler)
Benim adeniumlarım güneye bakan balkonda. Kasım-Aralık ayından beri bir kısmının (Pink çeşidi) üzerinde tomurcuklar ve çiçekler var. 8 gün önce bir saksımı kalorifer olan bir yere aldım. Dün baktım ki üzerinde meyve oluşmuş. Adalet Hanım, sizinkilerde bir şey var mı?
Eklenti 123206 Balkonda bulunan Adeniumlarıma ekim ayından beri gübre vermedim. Amacım kışa dayanıklı olmaları için idi. Dün www.accuweather.com sitesinde Ortaca'ya baktım. Dün gece yazan gece sıcaklığı -2 idi. Adeniuımlarımın bir kısmını her ihtimale karşın içeri aldım. Bir kısmını dışarıda bıraktım. Sabah ve akşam baktım. bitkilerde bir etkilenme görmedim. Bu gün seralarda gezdik. Seracılara sordum. Gece 23:00 sıraları sıcaklık sera içinde 3 dereceye düşmüş. dışarda demek ki -2 olmuştur. Gece yağmurlama yapılmıştı ve sera diplerinde aşağıdaki görüntü vardı : Eklenti 123207 25.01.2010 Demek ki -2 gerçekleşmiş. yağmurlama yöntemi ile dondan korunan bir seradan akan sular bir bitki üzerinde buz tutmuş . Garanti -2 olmuş diyebiliriz sanıyorum. Demek ki bitki kışa iyi hazırlanırsa -2 derece olan soğuktan zarar görmeyecek. Ama yine de bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların böyle bir şey var diye soğukta bırakmamaları gerekir. |
Sayın izzeterisen, siz adeniumlar konusunda tartışmasız söz sahibisiniz, neden der iseniz!...Yapmış olduğunuz çalışmalarınız bize her zaman yol gösterici olmuştur.;)
Son mesajınız da buna bir örnek teşkil etmektedir.:) Bir atasözümüzü tekrarlamak istiyorum, bakarsan bağ olur bakmaz isen dağ olur, (gerisi yalan olur) Sevgili dostum sağlıcakla kal, |
Sayın izzeterişen, meyve dediğiniz nedir? Bu bitkinin meyvesi de mi var yoksa:confused:
|
Sayın İzzet bey,
Gerçekten çok ilginç. Minik bir muza da benziyor. Yanlarda yeni tomurcuklar var gibi. Çiçek açmış mıydı? Acaba çiçekten sonra oluşan tohum keseciği olabilir mi? |
Bitkinin meyvesi zakkumun meyvesi gibi. Kapsül şeklinde olan meyvesi (internette pot olarak geçiyor) içinde tohumları olacak.
Bitkim kasım ayından beri tomurcukta. Çoğu tomurcukları soğuk nedeniyle öldü. şimdi sıcağı buldu. Dallanıyor ve her dalı çiçek salkımı oluşturuyor. Yakında üzerinde en az 20 kadar çiçek olacak sanıyorum. Adalet Hanım, sizinkilerde bir gelişme yok mu? |
Alıntı:
Hepsi de bir kaç yaprağını kaybetti ama baharda canlanacaklar sanırım, burada gece ısısı 9 °C altına düşmedi, buna güveniyorum biraz da. Yaz sonu açan çiçeklerin tohum zannettiğim kısımları da canlı olarak beklemede, hava ısındığında inşallah onlar da sizinkiler gibi meyve olurlar. Sizin adeniumların yaprakları çok sağlıklı maşallah, dışarda kaldıkları zaman biraz matlaşıyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Adeniumlar çimlenmeye başladı.Dış sıcaklığın aşırı düşmesinden kaynaklanan sıcaklık farkı ile bu sefer 6 günde çimlenmedi biraz uzun sürdü.29 aralık ta ekilenler 6 günde çimlenmesine rağmen aynı tohumlar ocak 12 de ekilenler ise 10 gün ile 12 günü buldular.Malesef bir kaç tohumda peçete ile çimlendiği halde karışımın ısslak değilde nemli olmasına rağmen çürüdüler.Sayın skaraca sarı kaptaki ler sizin tohumlar dün 4 adetti bu gün ise 6 ama devamı da geliyor.Kapta 12 ader tohum vardı.29.aralık 2009 da ekilenler 4 yaprağı tamamlayıp 6 yaprağa geçtiler.Bugün ilk sıvı organik gübrelemelerini yaptım.
Bu arada deneme olarak yaptığım adenium pink e smal red plum ise üst yaprakları büyümeye başladı.üst kesimleri yaptılarımda gayet iyi gelişiyorlar. Adenium konusunda bildiğim ve tecrübelerime dayanarak tüm yardımlara ve paylaşımlara açığım. Saygılarımla |
Ama, ama benimkileri en uzağa koymuşsunuz sayın johnny guitar.
Hiç görünmüyorlar ki. Zaten şimdi miniciktirler. Alt sol kenar kısımda sanki çizgi gibi birşey gördüm sadece. 12 taneden altı tane. Şimdilik! İyi iyi, iyi gidiyorsunuz sayın johnny guitar. Maşaallah. Nazar değmesin, elinizin uğuru eksik olmasın. Bu arada en son fotoğraf aşı sanırım. Deneme olduğunu belirtmişsiniz. Alt kök kısmını keserek, üstüne başka cins dalımı aşıladınız? Aşı olarak hangi yöntem kullandınız? Bir ara fotoğraflar yayınlamıştınız sanırım. Yarma aşı benzeri bir yöntemdi. Onu mu uyguladınız? |
Peçetede çimlenen tohumların toprakla buluşması
4 Eklenti(ler)
22 Ocak tarihinde sayın johnny guitar'ın peçetede adenium tohumu çimlendirme yöntemini, elimde bulunan tohumlardan 15 tanesi için uygulamıştım. İki gün sonraki gelişimlerinide bir önceki sayfada fotoğrafı ile göstermiştim.
Hafta sonu 4 gün süreyle il dışına çıkmam gerektiği için, sayın johnny guitar'ın önerisi üzerine tohumları toprağa ekmeye karar verdim. Ancak bu işi yola çıkmadan önce Cuma günü yapmam halinde, nem-ısı durumu gibi etkenleri görüp değerlendirme ve gerekli düzenlemeleri yapma imkanım olmayacağı için ekim işini bugün yapmamın uygun olacağını değerlendirdim. Böylece Cuma gününe kadar nem-ısı etkenlerini gözleme ve gerekli düzenlemeleri yapma imkanım olacak. Peçetede çimlendirilen adenium tohumlarının ekim öncesi görünümleri. Eklenti 123322 İki tanesi oldukça belirgin olmak üzere üç tanesinde kök uçları çıkmış durumda. İlginçtir büyüklerden birisi hariç, diğerlerinde de tohum kabında şişme sonucu yarılma var. Sol üst başta görülen tohumda şişme olmasına karşın tohum kabında yarılma oluşmamış. Eklenti 123323 Tohumların toprak üzerine yerleştirilmelerinden sonraki görünümleri. Sol kenardaki dört adet tohum, yer ayarlaması yapılırken nem nedeniyle toprak bulaştığı için biraz zor görülüyor. Eklenti 123324 Tohumlar toprağa yerleştirildikten sonra üzerlerine yaklaşık bir cm kadar toprak örtüldü ve fısfıs ile sulamaları yapıldı. Eklenti 123325 Sulama işlemi sonrasında ise ekim kabının kapağı örtüldü, kapak üstünde bulunan hava delikleri, iki tanesinden kısmen hava alacak şekilde streç ile kapatıldı. Böylece nemin ekim kabı içerisinde kalması ve toprağın kurumamasının sağlanması planlandı. İş bitimi ekim kabı kuzey tarafa bakan pencere önünde aşırı ısınmayı önleyecek şekilde fayans ve iki kat oluklu mukavva konulmuş kalorifer peteği üzerine konuldu. Tohum çimlendirme sırasında kab aynı şekilde petek üzerine konulmuştu ve oluşan buharın kabın kapağında su damlalarına dönüştüğü, ortamın nemli kaldığı, ısının ise 25 derece civarında olduğu gözlenmişti. |
sevgili skaraca bu sefer tohumlar hayırlısı ile olacaklar çok güzel patlamışlar ,ben de yarın Tekirdağa gideceğim tabi kar yağmazsa ve tohumlarıma kavuşacağım aynı sistemle çimlendireceğim bu en güzel yol sanırım çimlendirmede sayın johnny guitara teşekkür ederiz :)
|
Sayın Skaraca siz işi çözmüşsünüz.Tebrik ediyorum sizi.Sizin kabınızı en arkaya koydum ki peteğe yakın olsun üşümesin diye.Aşı yaptığım adenium ise kök pink üstteki smal red plum.Aşı yöntemi ise internetten indirdiğim tüm adenium videolarını takip ederek ve bunları tercüme ettirerek edindiğim bilgilere dayanarak yaptım. Bağzılarını ise belli yükseklikten kestim bunu da yanlardan dallanarak bir köke 4 veya 5 çeşit aşı yapmak.Tabiiki bu yıl aşı yapılacak kalınlığa erişebileceklermi.
Adeniumlarıın geç çıkmasınıda çözdüm.Peçeteleme yöntemi ile çimlenen bitkileri zaten kök kısmı belli olduktan sonra neden yatay ektikki.(peçetedeki resminizdeki kabuktan çıkan ince kısım kök kısmı)Dikey olarak ekecektik gecikme bu yüzden oldu.Sakın ektiklerinizi karıştırıpta bunu denemeyiniz.4-5 gün bir gecikme olcaktır.Yani 6-8 günde çimlenecekler 10 veya 12 gün arası olacaktır. Saygılarımla |
Sayın Hhatice hanım,
Teşekkürler iyi dilekleriniz için. İnşallah bu kez çimlenme oranı yüksek olacak. Tohumları aldığınızda isterseniz bir kısmını peçete ile çimlendirin, bir kısmını ise geleceğini belirttiğiniz tohum çimlendirme makinesi için saklayın. Ben elimdeki tohumların az bir kısmını kendime bırakıp, kalanını sayın johnny guitar'a biraz fazla olmak üzere ve size göndermiştim. Sayın Dudi hanıma tohum verdikten sonrada elinizde yeterince tohum kalır. Çimlendirme ve ekim aşamasında kabı ısı için petek üzerine koymayı düşünürseniz, kaba fazla ısı geçişini önlemek için petek üstüne varsa 1,5-2 cm kalınlıkta mermer veya iki kat fayans koymayı unutmayın. Ben bir fayans ve üzerine iki kat oluklu mukavva koydum. |
Teşekkürler sayın johnny guitar,
Kutlamanızı yinede kabul edeyim ama sizin peçetede çimlendirme yönteminiz sayesinde olacak sanırım bu kez. Adeniumların topraktan geç çıkma sorununa gelince, bırakalım yavaş yavaş gelişsinler. 2-3 gün geç çıkmasından birşey kaybetmeyiz, tam kök gelişimlerini tamamlamadan çıkmasınlar. Birde benimkilerden zaten üç tanesi kök ucu çıkartmıştı ancak tohum kabuğu tam açılmamıştı. Belki sizin eklediğiniz fotoğraftaki tohumlar için o yöntem uygulanabilirdi ama benim tohumlara uygulanamayacağını düşünüyorum. Sizin tohumların bir kısmı neredeyse peçetede tohum kabuğunu bırakacak halde idi. |
Alıntı:
Sayın skaraca ve johnny guitar sizleri çok kıskanıyorum çooook.....:mad: |
Adı çöl gülü olan bir bitkinin kışın en soğuk günlerinde tohumunu çimlendirmek çok uygun bir koşul sağlanamayacağı anlamına geliyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025