![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Maşallah Konuk80. Tablo gibi derler ya,aynen öyle. Ankara'da olduğuna göre çorumda da olur sanırım. Edinmek için takipte olacağım.
|
Alıntı:
|
Euphorbia trigona'nın yeşil renkli olanı var bende. Hızlı büyüyen bir bitki. Görüntüsü de çok güzel. Kırmızısından istiyorum. Sanırım kolay bulunmuyor.
|
Merhaba,
Benim süt ağacim yapraklarını dokuyor,özellikle yeni çıkan yaprakları sararıp,dökülüyor, sebebi ne olabilir? |
Yazdan sonbahara girince veya kışın ortalarında da benim süt ağacım yapraklarının bir bölümünü döküyor, hatta bağzı yıllar tamamen yaprak döktüğünü üzerinde 1 tane bile yaprak kalmadığını iyi hatırlıyorum bence bu bir sorun değil soğuk aylarda gayet normal bitkimiz dinlenmeye çalışıyor. Bahardan itibaren durumu düzelecektir endişelenmeyin Sn. Crocus Şen.
|
İçimi rahatlattınız,sevgili Lusoari..Çok teşekkür ederim
|
Rica ederim severek cevapladım. ;)
|
50 cm'lik bir süt agacı dalım var, böylece dikmek dogru olurmu yoksa kesmemi mi tavsiye edersiniz. Hadi ustalar acil bir cevap bekliyorum, ona göre hareket edecegim.
|
Hiracim ben kesmeden dikmiştim şuan 2m e yaklaştı.
|
Diktiğim süt ağacı çeliklerinden biri hayatını çoktan kaybetti, diğer çelik aylarca aynı şekilde durdu derkeen bi baktım tavşan kulaklarını göstermeye başladı. Seyretmek için artık balkona almalıydım ve aldım fakat ertesi gün, yani bugün tam o uzayan kısmını kırdım çok üzgünüm :( umarım kaybetmem bunu da.
|
Kaktüsüm Ölüyor Çare
5 Eklenti(ler)
Yaklaşık 8 yıllık kaktüsüm son 1 ay içinde kökten siyahlaşarak çürümeye başladı bazı dallar yumuşadı fakat kök ve diğer yan dallar sağlam müdahele etmessek büyük ihtimal çürüyecek lütfen yardım edin ne yapmalıyım ne almalıyım çok sevdiğim bir çiçekti 8 yıldır benimle beraber. Kurtarmak istiyorum.
|
Sn. vatan68;
Konuyu yanlış yerde açmışsınız. Hastalıklarla ilgili yerden bilgi alabilirdiniz. Bitkiniz kaktüs değil. Sütleğengiller familyasından. İlgili konu başlığı burada. http://www.agaclar.net/forum/sukulent/4269.htm Kökten kuruma bende nedense atlaslarda meydana geliyor. Üst dallarda bir şey yok. İstediğiniz kadar çelik alıp birkaç gün kesilen yerlerin kurumasını bekleyip dikebilirsiniz. Ortası sert olup kesmesi zordur. Bağ makası var ise kolayca kesebilirsiniz. Kestiğiniz yerlerden beyaz bir sıvı salgılar. Ben bir miktar bekleyip yıkayıp kurumaya daha sonra bırakıyorum. İlgili başlıkta oldukça fazla bilgi bulunmakta. İyi günler. |
1 Eklenti(ler)
Acaba benimkide kırmızı olandan mı bilginiz varmı umarım kırmızı çıkar☺
|
Euphorbia trigona (Süt Ağacı ) Çelikle çoğaltma - 1
|
Euphorbia trigona Süt Ağacı Çelikle çoğaltma - 2
|
Üzerinden 10 yıl geçmiş, umarım bitkiniz tutmuş ve kocaman olmuştur..
Bu bitkiden çok köklendirip dağıttığım için kendi tecrübemi paylaşmak istedim sizin mesajınız üzerinden.. Uzun yıllar önce ben de birkaç çelik edinip toprağa dikmiştim, ancak hepsi (defalarca) yumuşayıp çürüdü, köklenmedi... O zamanlar sükulanların kesildikten sonra birkaç gün kurutulmaları gerektiğini de bilmediğim için sadece euphorbia'larım değil, kaktüs çeliklerimde genellikle köklenmiyor, toprağa temas yerlerinden çürüyorlardı... Sonra kurutma yöntemini öğrendiğimde euphorbia'lara uyguladım, ancak kaktüslerde nerdeyse % 100 olumlu sonuç vermesine rağmen euphorbia'larda işe yaramadı.. (Bazı arkadaşların toprağa doğrudan dikerek köklendirdiklerini okudum, ancak birçok kez denememe rağmen bende sonuç hep olumsuz oldu).. Sonra bir arkadaşım euphorbia'ları suda köklendirip çoğalttığını söyleyince bu yöntemi uyguladım... O gün budüngür ürettiğim ve eşe dosta dağıttığım euphorbia trigona'ların haddi hesabı yoktur... Güneş alan bir cam kenarına (yazın) bardak veya kavanoz içinde suya koyuyorum ve birkaç hafta içinde hiç istisnasız hepsi kökleniyor ve ardından toprağa dikiyorum.. Kesin sonuç veren bir yöntem.. Bence hiç riske girmeyip suda köklendiriniz... Alıntı:
|
Euphorbia trigona (Süt Ağacı ) Toprakta Çelikle çoğaltma - 3
|
Harika hepsi tutmuş. Videolarınızı izlemiştim. İçlerinde bekletmeden diktiklerinizden de tutan varmı? Benim süt ağacımda tek daldı hep boyuna gidiyordu yeni sürgünler versin diye budadım kestiğim parçayıda 3 gün bekletip diktim. Her sabah fısfıslıyorum 1 hafta oldu dikeli. Umarım tutar ve diğeride sürgün verir yoksa yazık olacak güzelim bitkiye.
|
Hepsi tutuyor. Sizinkiler tutmazsa yollarım:)
|
Teşekkür ederim çok naziksiniz:)
|
Bu sütleğen yoğun güneş ışığı altında kaldığında yavaş yavaş kızarıyor...
Fazla ışık almadığı ortamlarda yeşil oluyor.. Aynı bitkiden çoğalttığım euphorbia trigona'larımdan balkonda durup yaz boyu güneş alanlar kızıl/mor renkteyken, içeride duranlar yeşil renkte... Alıntı:
|
2-3 hafta olmuş hala köklenme yok ve tepesinde kararma başlamış:( tutmayacakmı acaba... çokta sulamadım diğer kaktüslerimi sularken onada bikaç fısfıs yapıyordum. normalde kaç haftada kökleniyor süt ağacı çeliği? 3 haftayı geçmez herhalde.. acaba söküp suyamı koysam...
|
Sn. bergenia, en erken buyume ibaresini 2 ayda gorursunuz. Eger celiginizi koklenip koklenmedigini gormek icin saksisindan sik sik cikarirsaniz kilcal koklere zarar vereceginiz icin curuyecektir. Suyu gecirgen ve havadar bir saksi harci kullanmadiysaniz da curume sansi artar.
|
Alıntı:
Peki budadığım trigonanın yeni sürgün vermesi ne kadar sürer? |
Alıntı:
|
Kes kes çoğalt ! ( Trigona )
|
Çeliğim kararıyor tutmayacakmı acaba derken meğer rubraya dönüşüyormuş:D
https://i.hizliresim.com/9D8p98.jpg Budanan da uçlarında iğne ucu kadar filizler vermeye başladı. Çok güzel bir deneyim ya:) https://i.hizliresim.com/6y76Q9.jpg |
Büyüyoruz;)
https://i.hizliresim.com/jQYbgD.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025