agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

ninina84 19-12-2008 21:33

Şimdi kesmek için sormadım. Bazıları kurumaya başladı da yanlış birşey yapmamak için sordum. İki küçük yaprağın üstünden kessem şekilsiz birşey olacakt,ı o yüzden bir danışayım dedim.

Sayın Nejla K. çiçekler tamamen kuruduysa tohum olması biraz zor gibi geliyor bana. Genelde tohum olduğunda çiçeğin hemen altı yeşil kalıyor.

burcuciner 20-12-2008 08:29

İki küçük yaprağın üstünden kesmiştim bir kere, çünkü nereden keseceğimi bilememiştim. Şimdi kestiğim yerden bir sürü küçük yaprak çıktı ve büyümeye devam ediyor.

ninina84 20-12-2008 11:20

O zaman sapı kısa olanları yaprakların üstünden geri kalanı dipten keseyim. Bakalım neler olacak. Teşekkür ederim.

Nariel 22-12-2008 21:22

2 Eklenti(ler)
İyi akşamlar arkadaşlar,
Sürekli çürüyen ve uçlarında kalan sağlam yerlerden büyüttüğüm kalanchoem nihayet açmaya başladı, açmayalı bir sene olmuştu. Ama ilk alındığına gül gibi katmerliyken, şimdi neredeyse yalınkat olarak açıyor, katmerli kalanchoeler genelde böyle midir?

Nariel 22-12-2008 21:43

Yanlış anlaşılmasın, iyi ifade edemedim, ilk resimdeki ilk hali, ikinci resim ise şimdiki hali.. İkinci resim yalınkat..

Nariel 22-12-2008 23:05

Aynı saksıda üç ayrı renk var ve onlarda da tomurcuk var, bakalım onlar nasıl açacak, ya da açabilecek mi..

susam 23-12-2008 11:36

Sevgili Nariel. Kalanchoelar bahar aylarında saksı ve toprak değişimi ister. Yapmışmıydınız. Belki de bu yüzden yalın kata dönüşmüştür.

Nariel 31-12-2008 22:26

1 Eklenti(ler)
Kalanchoemin son açan çiçekleri daha katmerli, giderek katmerlileşiyor yeni açanlar :p Bitkinin alttan açan tomurcuklarına bakarsanız göreceksiniz katmerlileşmeyi.

Hava soğudu diye içeri almıştık bitkiyi, içerde açanlar katmerli oldu. Ortam ısısının etkisi var mı bu olayda bilmiyorum.

Baharda ya da yazın saksı değişimi yapmamıştım ama yazın bol bol sıvı gübreli su vermiştim.

corail79 01-01-2009 11:31

4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, biraz önce yanlışlıkla odamda sandalyemi taşırken kalanchoemin iki dalını kırdım. :( Bu iki dalın sap kısımlarında şansıma kökler mevcut. Alttan bir kaç tane yaprağını da kopardım. Sizce bu dalları hemen başka bir saksıya diksem mi? Aşağıdaki fotoğraflara göre yardımcı olursanız sevinirim.
Dalları koptuktan sonra kalanchoemin son durumu:
Eklenti 57700

Köklerin durumu:
Eklenti 57701

Üzerindeki çiçekleriyle kopan dalların durumu:
Eklenti 57702

bitkiseli 01-01-2009 12:21

Kırılan dalı hemen toprakla buluşturursan hiç bir sorun olmaz, benim köksüz olduğu halde kısa sürede yeni yapraklar verdi.

corail79 01-01-2009 12:52

Teşekkür ederim, hemen dikeyim o zaman.

Özge Düzgün 07-01-2009 03:19

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ben kalanchoe mi yeni aldım, fakat saksısı bana biraz küçük gibi geldi. Saksısını değiştirmek istiyorum ama bunun içine en uygun zamanın bahar ayları olduğunu duymuştum. Şu an üzerinde tomurcukları ve katmerli çiçekleri var.Ayrıca torfa dikilmiş bu yüzden ben torf ve saksı da satın aldım. Normal toprağa mı dikiliyor bilmiyorum. Acaba daha geniş saksıya geçirsem çiçeğime bir şey olur mu?Tevsiyelerinizi bekliyorum. Resmini de ekledim.;)

burcuciner 07-01-2009 09:51

Sevgili Özge,Ben de aynı işlemi Aralıkta yapmıştım çiçeğim gayet sağlıklı.

cdemircioglu 07-01-2009 17:46

arkadaşlar benim bi sorom olucak .yaklaşık 5 aydır benimle olan kalachoem 2 defa çiçek açtı ama bir sorun var. aldığımda sayısız çiçeği olan kalanchoemun simdi sadece 2 tane çiçeği var.üstelik aldığım zamanki gibi katmerli de değiller.yapılması gereken her şeyi yaptığımı düşünüyorum ama çok çiçek vermiyor.neden olabilir sizce?

ayhat 08-01-2009 08:48

Kalanchoe nun kış şartlarına dayanacağını düşünerek ve gömme balkonuma güvenerek içeriye almadan hergün sayısız tomurcuklarına merakla bakıyordum, geçtiğimiz cumartesi yakınına gittiğimde gayriihtiyari dokunmamla beraber etli ve sağlıklı yaprakları bir bir elimde kaldı yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatamam. Tabi hemen içeri aldım tomurcukları zarar görmemiş ama bir tane bile yaprak kalmadı üzerinde, 2 adet te büyük vardı onların durumu biraz daha iç açıcı. Sorum şu; başına gelen var mı **** çiçeklerinin açıp açmayacağı veya şu anda yapmam gereken bir işlem olup olmadığını bilen varsa söylesin, çok moralim bozuldu.

günebakan 08-01-2009 09:08

2 Eklenti(ler)
Buda benim kalanşom çiçeklerini döktü şimdi yeni tomurcuklar veriyorum:)

Eklenti 58348

Eklenti 58349

ardaçiğdem 08-01-2009 10:25

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bütün formu baştan sona okudum. Benimde bir kalanchoe çiçeğim var ve bilinmesi gereken her şeyi sizlerin sayesinde öğrendim. Bir tanede çelik aldım ve torfa diktim bakalım sonuç ne olacak...
Sayın Günebakan çiçekleri solduktan sonra budamışmıydınız.
Bu da benim kalanchoe çiçeğim ama çiçekleri çok küçük.
Eklenti 58361

günebakan 08-01-2009 10:34

Evet çiçek saplarını budamıştım ayrıca kalanşonuzda çok güzel güle güle büyütün Ardaçiğdem:)

ayhat 08-01-2009 15:57

Benim yapraklarını döken zavallı kalanchom için bir yorum yapmak isteyen yokmu, en azından tomurcukları açar mı ?

Minem 08-01-2009 16:07

Sayın ayhat; kalanşonuzun fotoğraflarını eklerseniz yardım edecek arkadaşlar çıkabilir.

binnazyagci 10-01-2009 10:19

Merhaba
Bana Ekim ayında hediye Kalanchoe gelmişti. Üzeri somon katmerli çiçeklerle kaplıydı. Fakat şu anda geniş yapraklarının hepsi döküldü minicik minicik yaprakları çıktı. Sizce sorunu nedir ?
Ne yapmam gerekir? Eve gidince resmini de yüklerim yardımlarınızı bekliyorum.

züleyha 11-01-2009 18:16

Sonunda yıllar sonra benim de bir kalanchoe'm oldu çok şükür. Dün dayanamayıp kırmızı katmerli bir kalanchoe aldım. Süper gorunuyor ama evde nereye koyacagıma karar veremedim bol güneş mi ister, yoksa sadece aydınlık yeterli midir?

Penelophe 11-01-2009 22:57

Camönü iyi bir yer diyebilirim, güneş alıyorsa daha iyi olur.

züleyha 12-01-2009 00:15

Teşekkür ederim sayın Penelophe, mutfak camımın önüne yerleştirildi bile. Böylelikle her sabah kahvaltıda bize eşlik de etmiş olacak, süper...:)

binnazyagci 13-01-2009 09:15

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi binnazyagci (Mesaj 342982)
Merhaba
Bana Ekim ayında hediye Kalanchoe gelmişti. Üzeri somon katmerli çiçeklerle kaplıydı. Fakat şu anda geniş yapraklarının hepsi döküldü minicik minicik yaprakları çıktı. Sizce sorunu nedir ?
Ne yapmam gerekir? Eve gidince resmini de yüklerim yardımlarınızı bekliyorum.

İşte buda resmi;

Nariel 14-01-2009 12:27

Binnaz Hanım, bence pek anormal bir durum yok. O upuzun ve cılız dalları budayın, budadıklarınızı da toprağa dikin. Güneş görebileceği bir yere koyun, kalanchoeler güneş sever. Ara sıra bitki besini de verebilirsiniz.

binnazyagci 14-01-2009 16:58

Kocaman yaprakların hepsi bir ayda dökülünce korkmuştum. Anormal bir durum olmamasına sevindim :D En tepedeki uzun dalın ucunda bir iki tomurcuk var onuda budayayım mı ?
Not : İlginize teşekkürler Nariel

Nariel 14-01-2009 17:03

Bence onu da budayın, şekil almış olur kalanchoeniz. Büyük yapraklar kısa sürede mi döküldü, uzun sürede mi? Kısa süredeyse bir problem olabilir ama zamanla döküldüyse normaldir.

binnazyagci 15-01-2009 08:21

Ne yazık ki kısa bir sürede döküldü.

binnazyagci 15-01-2009 13:15

Toprağıyla saksısınımı değiştirsem acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025