![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır... Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz:) Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı:))... Eklenti 591887 Bir de kış gelince accık soğuk gördüğü zaman yaprakları kızarıyor, çiçek açmasalar da bana bu güzellikleri yetiyor:p |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.
|
Merhabalar Buket Hanım. Ben de yeni üye oldum. Kalanchoe'lar çiçeklerini dökünce sardunya gibi baştan mı fidelemek gerekiyor acaba
|
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.
|
Alıntı:
Aslına bakarsanız ben de torf kullanıyorum, önerebileceğim toprak seçeneği pek yok. Bitkinize gübre verebilirsiniz. Ben de enzim veriyorum genelde, siz de yapıp kullanabilirsiniz. Buradan enzim hakkında bilgi edinebilirsiniz:) |
Alıntı:
(Benimki de yeni oldu sayılır, artık verebilirim. ;) ) Bir de toprağına yıkanmış, kurutulmuş inşaat kumu karıştırılabilir, geçirgenliği artsın, bitki çürümesin diye.. :) |
Tesekkur ederim sayin jakin ve mucevher calisi.verdiginiz bilgileri deneyecegim.
|
Kalanchoe
Alıntı:
|
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba. 8 saksı kalanşom bir ay önce bitlendi. zeytinyağı sarımsak ve arapsabunu karıştırıp sıkıyorum ama hiç etkili olmadı. tomurcukların içinde koloni şeklideler,tomurcuklar açamadan ölüyorlar. tomurcuklara zarar vermeden bitleri öldürecek bir ilaç söyleyebilir misiniz? bol çiçekli olsunlar diye aylardır gözüm gibi bakıyorum tam çiçeklenmeye başladılar böyle oldu çok üzülüyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.
|
Sayın sena bonyoya götür bir güzel tuşaldır bunu iki üç defa tekrarla.
|
Alıntı:
Minik yaprak yerine dev, at nalı:dilli: gibi yaprak istiyorum, evet!:) Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor. Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor. Da, işte milyorlarca;) kalanşoiye yerim yok. Bir formül bulacağım artık. Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu? |
Alıntı:
Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı... 1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı... Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor;) Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde). Saygı ve sevgilerimle... |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da benim güzellerim. Umarım doğru yükleyebilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Sarı renk yeni açmaya başladı.
|
yozgattan çiçeklerrr
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim çiçeklerim. her yıl yeni sürgünlerin uç kısımlarını alır ekerim, kalan kısımlarını atarım. bu sayede gençleşmiş olur. daha iri yapraklar ve bol çicek alırım. güneşi çok sever. ayrıca toprak GÜBRESİZ,bahçe toprağı olursa iyi olur.
|
çiçekleriniz güzel ama nisan veya mayıs ayında yeni sürgünlerini kullanarak, yenide dikim yapın , yaşlanmış gibi biraz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dün yapılan Eskişehir toplantısına Sevgili aleydi'nin yardımıyla gönderdiğim bitkilerden bir iki tanesi de kalanşoi idi . 2 tanesi epey uzundu, onları da 2'ye keserek ayırdım. Bende kalan kısmı da şu an budanık;) vaziyette duruyor, bir ara onun da resmini koyabilirim belki. kafama göre budamış oldum yani, ilk kez kalanşoi budadım açıkçası. Sukulent grubunu pek bilmiyorum. Benim genel olarak bitkilerde budamaya yaklaşımımın çıkış noktası gül ve sardunya aslında:) Hayatımda gül budamadım, gül çeliği almadım o ayrı da. Sardunya budamasında ne yapıyorsam diğer bitkilere de aynısını tatbik ederim, ilkelerimden taviz vermem:dilli: Kalanşoide de aynısını yapmaya kalktım, bilmem doğru mu yaptım. Fotoğrafını bir ara ekleyebilirsem daha net olur. |
Nihayet...! Sabahtan beri 50 ve üzeri sayfa okudum,bu bitkinin adı nedir bölümüne girdim,bir türlü resim yukleyemedim derken bendeki bitki de kalanchoe imiş,an itibariyle hemen içeri aldım aslında üstüne kar bile yağmisti,ozenmiyordum zorla vermislerdi☺ uçları hep tomurcuk,zavallicik hep açmaya çalışıyordu demek uzatmadan sorayım,bendekinin gövdesi sari krem arası yaprakları (sadece 2 tane) parlak değil yani ölucekmi acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Elimde iki farklı türü var. Biri çiçeğe hazırlanırken diğeri başını almış gidiyor:)
|
..........
5 Eklenti(ler)
Üç yıldır birlikteyiz.
|
Kışın kalanchoe, elimdeki sukulenti ve 2 kaktüsümü hep içeri alıyorum. Ancak ne yazıkki evimin içi oryantasyonundan dolayı çok güneş görmüyor. Bu nedenle sukulentimin ve kalanchoeların formu iyice düştü. Bunları tekrar ne zaman dışarı alabilirim? Tekrar toparlamaları ne kadar zaman alır?
|
Sayın hobiciakvarist.
Havalar güzel bana kalsa dışarı çıkarın derim benimkiler hep dışarda. tabi ben izmirdeyim. ilkim farkımız var. |
Kalanchoelere Çiçek Açtırmanın Sırrı
Alıntı:
Merhaba...Aranıza yeni katıldım..Ben de sizlerle kalanchoeler hakkındaki kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur... Kalanchoelerin çiçek açmaları için, onları güneş görebilecekleri bir pozisyona yerleştirin. Ve şimdi geliyoruz kalanchoeleri çiçek açtırma sırrına: Kalanchoeleri 1 litreye 0,25 veya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırılmış suyla akşamdan fısfıslayın.Birkaç gün böyle yapın...Bir müddet sonra kalanchoeniz tomurcuklanıp ,nihayetinde de her tarafından bol miktarda çiçekler açarak sizi sevindirecektir...Bu yöntemle büyük kalanchoelerde, dallarda köklenme de oluştuğunu, tespit ettim.Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz ve kalanchoelarınızı yeni bir saksıya köklendirip isteyen arkadaşlarınıza da hediye edersiniz.. Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim... |
2 Eklenti(ler)
Merhaba. Benim kalandivalarım ocak gibi bütün çiçeklerini döktüler. Ben normal olduğunu düşündüm ama hala bu durumdalar. Pencere önünde güzel gunes alan bir yerdeler ama başka ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim minikler.
|
1 Eklenti(ler)
merhaba,
aranıza yeni katıldım :) sorum şu ki kalanşo çiçeğime çok severek bakıyordum. ama şu an boyları uzadı eski güzel şekli gitti. tüm dallar ayrık duruyor birbirinden... çiçek de açmıyor. sizce ne yapmalıyım?:( |
1 Eklenti(ler)
Nihayet açmaya başladılar.
|
Kalanchoeler açtı açacak diye sevinirken hem böceklendiler hemde tomurcuklar kurudu. Tomurcukların kuruması neden olur acaba.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Cicegimi üretmek istiyorum bu çiçekli dallarından koparsam saksiya diksem olumlu sonuç alır miyim
|
1 Eklenti(ler)
Acaba bu da mi bir kalonche bilen var mi?
|
sayın farukk bence çoğaltmak için çiçeğinin bitmesini bekleyin.o zaman dalları biraz daha büyür.altakide kalonche çiçeği
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025