agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

adneser 24-01-2013 22:29

3 Eklenti(ler)
Beyaz ve kırmızı ilk kalanchoelerim yaklaşık beşinçi sezon çiçeklenmeleri ana kök olarak kullanıyorum.

Eklenti 364139

Eklenti 364140

Eklenti 364142

YeniBON 25-01-2013 00:35

[QUOTE=adneser;1091104]Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)

Sayın Adneser çiçekleriniz tablo gibi maşallah. Özellikle turuncu ve pempe olanlar müthiş.Çiçeklerinize baktıkça insanın içi açılıyor.

En azından onların tohumlarından edinmek isterim.

İyi günler.

adneser 25-01-2013 00:43

[QUOTE=YeniBON;1091169]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1091104)
Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ;)

Sayın Adneser çiçekleriniz tablo gibi maşallah. Özellikle turuncu ve pempe olanlar müthiş.Çiçeklerinize baktıkça insanın içi açılıyor.

En azından onların tohumlarından edinmek isterim.

İyi günler.

Sayın YeniBON

Teşekkür ederim

Tohum olarak değide ( ben çelikleme şeklinde çoğaltıyorum)alabileceğim çelik çıkarsa memnuniyetle gönderirim.

Rana+miraç 27-01-2013 21:55

2 Eklenti(ler)
Merhaba.. Yaz sonunda baumax'tan çiçeksiz ve biraz bakımsız kalmış haliyle 1 TL'ye aldığım çiçeğim sonunda açtı. Galiba ismi K.Mangini ,eski mesajlarda buna benzer bir kalanche görmüştüm.

lusoari 28-01-2013 10:19

Sevgili adneser kalanchoelerinize bayıldım özelliklede turuncu ve beyaza benimde birçok rengim var eger degiştokuş yapmayı düşünürseniz seve seve hazırım :))) ama size bir soru sormak istiyorum nasıl bir bakım uyguluyosunuz ki alt taraftaki kellik sorunu hiç yok benimkilere nekadarda özen göstersem alt taraflardaki yapraklar sararıyor bazen kuruyor nasıl bir yol izlemem lazım ?

adneser 28-01-2013 11:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1093046)
Sevgili adneser kalanchoelerinize bayıldım özelliklede turuncu ve beyaza benimde birçok rengim var eger degiştokuş yapmayı düşünürseniz seve seve hazırım :))) ama size bir soru sormak istiyorum nasıl bir bakım uyguluyosunuz ki alt taraftaki kellik sorunu hiç yok benimkilere nekadarda özen göstersem alt taraflardaki yapraklar sararıyor bazen kuruyor nasıl bir yol izlemem lazım ?

Sayın lusoari

Öncelikle övgü dolgu sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim kalanchoeler buranın iklimi dolayısı ile hep dişarıda duruyor ve farklı birbir bakım yapmıyorum.
Benimkilerde bozuluyor, kök çürümesi yapıyor fakat ben devamlı yeni çelik alıyorum yeniliyorum aradabir'de sıvı organik gübre veriyorum ve tabi bol bol güneş hepsi bu, sizinkilerin durumnu bilmiyorum dediğim gibi güneşi çok suyu az seviyorlar.

Bol çiçekli günler

lusoari 28-01-2013 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1093074)
Sayın lusoari

Öncelikle övgü dolgu sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim kalanchoeler buranın iklimi dolayısı ile hep dişarıda duruyor ve farklı birbir bakım yapmıyorum.
Benimkilerde bozuluyor, kök çürümesi yapıyor fakat ben devamlı yeni çelik alıyorum yeniliyorum aradabir'de sıvı organik gübre veriyorum ve tabi bol bol güneş hepsi bu, sizinkilerin durumnu bilmiyorum dediğim gibi güneşi çok suyu az seviyorlar.

Bol çiçekli günler

Aslında dediklerinize katılıyorum dışardayken daha güzel yetişyorlar belki değişik bir bakım uyguluyorsunuzdur diye sormuştum sadece ama gerçekten güzel bir bitki en azından bana göre bakmaktan sıkılmıyorum :D

mozen 28-01-2013 19:26

Sayın adneser,
tüm fotoğrafları hayranlıkla seyrettim. hepsi birbirinden güzel.
acaba hiç topraksız ortamda da yetiştirmeyi denediniz mi?
ben bu hafta içinde bir çelik ile deneme yapacağım da.

adneser 28-01-2013 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mozen (Mesaj 1093330)
Sayın adneser,
tüm fotoğrafları hayranlıkla seyrettim. hepsi birbirinden güzel.
acaba hiç topraksız ortamda da yetiştirmeyi denediniz mi?
ben bu hafta içinde bir çelik ile deneme yapacağım da.

Sayın mozen

Öncelikle beğenileriniz için teşekkür ederim.

Çelikleri su içinde köklendiriyorum yaklaşık 30 ila 45 gün kadar suda iyice kök yapmasını (yaklaşık köklerin uzunluğu 4-6 cm olanakadar) bekliyorum ve topraklı ortama alıyorumsonuç gördüğünüz gibi.

Köklendirme için biraz daha beklemenizi tavsiye ederim,şu an bölge şartları uygun değil diye düşünüyorum tabi siz bilirsiniz.

polemos 30-01-2013 05:34

2 Eklenti(ler)
Ekim ayında anaç üzerinde köklendiği için anaçtan ayırıp kaktüs toprağında kök geliştiren kalanchoe yavrularımın sürgün uçlarında resimde görülen kurumalar meydana geliyor. Sizce bu bir hastalık veya zararlı mıdır? Yoksa ben bakımlarında bir hata mı yapıyorum?

selenn 31-01-2013 11:14

Sevgili polemos, unlu bitin vermiş olduğu zarar bu.

Uç kısmı tamamen kesin ve yaprak altları da dahil olmak üzere bütün bitkiyi unlu bitten arındırın. Bu iş için ben ucu pamuk sarılı olan kulak temizleme çubuklarını çok işe yarar buluyorum. Ama ardından ilaçlamanızda (Unlu Bitler için uygun olan ilaçla) fayda var. İlaç kutusunda yazan talimata göre birkaç gün sonra ilaçlamayı tekrarlamayı ihmal etmeyin. Aksi taktirde ilk ilaçlamada canlanmamış yumurtalar çatlayıp tekrar unlu bitle karşılaşılabiliyor.

Kimyasal ilaç kullanmak istemezseniz Ev Yapımı İlaçlar başlığını da inceleyebilirsiniz.

glcn06 05-02-2013 11:03

1 Eklenti(ler)
benimki sürekli boy atıyor. 2 senedir ilk kez açtı.

adneser 05-02-2013 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1097135)
benimki sürekli boy atıyor. 2 senedir ilk kez açtı.

Sayın glcn06

Kalanchoe'ler güneş istiyen bir çiçek, gördüğüm kadarı ile sizin kalanchoe salonun güneş almıyan yerinde duruyor ve çiçeklenme geçikmiş, güneş alan bir yere koyarsanız çiçeklenme çoğalacak ve hızlanacaktır.
Bol çiçekli günler

ilksenozturk 05-02-2013 13:28

iç mekan koşullarından uzun vadede pek hoşlanmıyor kalanşolar bence.
hani aldım geldim bir daha da çiçek açmadı yorumlarının sebebi bu gibi.

hberbul 05-02-2013 15:51

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl mayıs ayında bitlenen kalanchoem,

Eklenti 367406

Dipten budadıktan sonra bugün bu duruma geldi.Çiçek açmak üzere...

Eklenti 367407

selenn 05-02-2013 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1097205)
iç mekan koşullarından uzun vadede pek hoşlanmıyor kalanşolar bence.
hani aldım geldim bir daha da çiçek açmadı yorumlarının sebebi bu gibi.

Kesinlikle katılıyorum. İstanbul'da anneme bıraktığım Kalanchoelar çiçek tomurcuğundan geçilmiyorken Almanya'da kendi baktıklarım yeşil yapraktan ibaretler. Burada mecburen ev içerisindeler ama İstanbul'dakiler yılın karlı ayları dışında balkondalar. Bence de çiçeklenmeyi etkileyen bir durum bu.

Sudenur 05-02-2013 18:46

Sevgili hberbul, konumu nedir bitkinizin? Bahçenizde mi durmakta? :) - derecelerde kaça kadar dayanıklı, tecrübe ettiniz mi? :))

ilksenozturk 06-02-2013 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1097366)
Sevgili hberbul, konumu nedir bitkinizin? Bahçenizde mi durmakta? :) - derecelerde kaça kadar dayanıklı, tecrübe ettiniz mi? :))

sanırım ankara'da bahçede deneme niyetiniz var ;)
yapımarketlerde satılan türleri -lere dayanmıyor, başka türler daha dayanıklı olabilir ama bunlar pek değil.

Sudenur 06-02-2013 11:21

;) Saksısıyla dışarı koyabilir miyim diye düşündüm.. :) :confused:

serkan_istanbul 06-02-2013 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1097677)
;) Saksısıyla dışarı koyabilir miyim diye düşündüm.. :) :confused:

balkona ankarada dayanamaya bilir. ben koca koca saksılarımdan birini içerde baktığımdan kaybetmedim balkonda sera yaptığım halde onları kaybettim aynı serada kaktüslerim çok sağlıklı. sevgiler.

ipektuğçe 06-02-2013 20:58

2 Eklenti(ler)
Çiçekçilerden yeni alınanalar dışardaki soğuklara dayanmıyor, bende 4 yıllık olan büyükler balkondaki soğuklara dayanıyor. Yalnız üzerine kar yağarsa ölüyor, çok soğuk bölgelerde kapalı balkonlarda dayanır diye düşünüyorum. Ben küçük bitkilerimi eve alıyorum,büyükler balkonda bir kenarda kışı atlatıyor. Eklediklerim evin içinden;)

nevsune 07-02-2013 17:42

1 Eklenti(ler)
1 yıldan fazla bir süre önce diktiğim kalanchoe yaprağının kök yumrusunu bir süre önce Sakdağ'ın başlığında görüntülemiştim. Bugün sularken ilk yavruları gördüm. Yapraktan yetişmesi oldukça uzun sürmüş.
Eklenti 367956

Katmerli sarı renkli bir kalanchoe idi, yanlış hatırlamıyorsam. Çiçeklenirse katmerli mi yoksa yalınkat mı olacağını merak ediyorum.

adneser 21-02-2013 13:07

4 Eklenti(ler)
Kalanchoe'ler havanın bir güneşli, bir yağmurlu olmasından istifade gelişmeleri ve çiçekleri mükemmel oldu :D

Balkondaki kalanchoe tarlası

Eklenti 371636

Kırmızılar

Eklenti 371637

Turuncular

Eklenti 371639

Açık ve koyu pembeler sarıda aradan kendini göstermeye çalışıyor:D

Eklenti 371638

sakdag 21-02-2013 13:13

Kırk bir kere maşallah. Forumda her bir çiçek ismi geçtiğinde insanın aklına öncelikle onu en iyi yetiştiren üye gelir. Kalanşo deyince sizi tek geçerim Sayın Adneser. Mükemmel görünüyorlar. ;)

adneser 21-02-2013 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1105885)
Kırk bir kere maşallah. Forumda her bir çiçek ismi geçtiğinde insanın aklına öncelikle onu en iyi yetiştiren üye gelir. Kalanşo deyince sizi tek geçerim Sayın Adneser. Mükemmel görünüyorlar. ;)

Sayın sakdag

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler, benim için'de kaktüs diyince siz gelirsiniz, zira kaktüslerinizin hayranıyım.

Saygı ve selamlar

ipektuğçe 21-02-2013 14:43

Sn.adneser, maşallah bayıldım renklerin güzelliğine emeklerinize sağlık, muhteşem görünüyor. Özellikle pembelerden gözlerimi alamadım, benim rengim, her tonunu çok seviyorum. :p

Sudenur 21-02-2013 15:05

:eek: On bin yüz bin kere maşallah. :) Nasıl da güzel nasıl da alımlılar renklerini sevdiklerim.. neyle besliyorsunuz bu güzellikleri adneser bey? Formülü nedir? Kaç yıldır sizinleler çok merak ettim? ;)

adneser 21-02-2013 18:13

Sayın İpektuğçe

Bu güzel ve samimi düşünceleriniz için teşekkürler.

Saygı ve selamlar

adneser 21-02-2013 18:21

Sayın Sudenur

Bol güneş, az su ve çok çok sevgi işte sırrı bu,öndeki ikisi ile yaklaşık dört yıldır birlikteyiz :D:D diğerleri onların yavruları

Saygı ve selamlar

incii 21-02-2013 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1105881)
Kalanchoe'ler havanın bir güneşli, bir yağmurlu olmasından istifade gelişmeleri ve çiçekleri mükemmel oldu :D

Balkondaki kalanchoe tarlası

Eklenti 371636

Kırmızılar

Eklenti 371637

Turuncular

Eklenti 371639

Açık ve koyu pembeler sarıda aradan kendini göstermeye çalışıyor:D

Eklenti 371638

Sayin Adneser, nedense kalancholer cok fazla ilgim yoktu arada evimde bulundururdum ama bir sekilde kayip ederdim:)) taaa ki sizin bu kalancholeri görene kadar :eek::eek:... birkac renk alip bir saksida denesem mi acaba diye düsündüm.
Kirk binkere masallah, ne kadar güzel renk cümübüsü olmus mükemmel ötesi birsey,....Ellerinize, emeklerinize saglik

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025