agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

ankara 05-04-2011 15:03

Kalanchoelerim güneş alıyor,saksısının küçük geldiğini düşünerek büyük bir saksıya aldım.
Fazla sulamıyorum.Kapalı balkonda duruyor.Havalar henüz serin gittiği için dışarı almaya kıyamadım bir deneyim bakalım nasıl sonuç verecek.

Jezebel 07-04-2011 15:24

1 Eklenti(ler)
Komşumun Kalanchoe' si

Eklenti 201501

.

Tunatuna 08-04-2011 09:35

Merhaba arkadaşlar;

Evde adını bilmediğim çiçeğimin kalanchoe olduğunu sizlerden ve bu forumdan öğrendim. Sizlerden nisan da toprağının değiştirilmesi gerektiğini de öğrenmiştim. Yalnız son zamanlarda çiçeğimin yaprakları sararak dökülmeye başlamıştı. Bende toprağını değiştirmek için balkonuma aldığımda çiçeğimin kökünü çürüttüğümüzü gördüm. Çok fazla sulamışız. Malasef suyu çok sevmediğini de bilmiyordum. Toprak tamamen su içindeydi. Kökünü keserek temizledim. Geriye kalan sağlam kısımlarınıda tekrar diktim. Evim Kuzeye bakıyor, aydınlık ama çok güneş almayan bir cam önüne yerleştirdim. Umarım çiçeğimi kurtarabilmişimdir.

kucuk_ali 08-04-2011 15:48

merhaba arkadaşlar,
benimde bi kalonchem var çok güzel çiçek açıyor fakat yaprakları sarardı, acaba neden olabilir yardımcı olabilirmisiniz?? şimdiden teşekkürler..

mor-salkım 09-04-2011 14:08

merhabalar, geçen yıl 6cm lik boyuyla habire çiçek açan çiçeğim bu yıl açmıyor akşam güneşi alan pencerenin önünde duruyor. üstelik hiç gelişmediği gibi gerileme olduğunu da düşünüyorum. bugün söktüm bir kaşık ile zedelemeden fakat baktım ki hiç kökü yok. toprağında böcek falanda yok. acaba çok aşırı sulamış olabilir miyim? toprağı çamurumsuydu. bu sebeple kuru bir toprağa nakil yaptım. artık büyür mü acaba ?

Emre Kuzu 09-04-2011 14:13

Toprağı elinizden geldiğince havadar ve süzek bir karışımla hazırlayın.

izgi 14-04-2011 15:15

tam dört tane aldım ikisi pembe, biri katmerli kırmızı, diğeri de katmerli yavru ağzı hazır aldığım için bi sürü çiçek ve tomurcuk var üzerinde inşallah böyle devam ederler suyu az vermem gerektiğini okuyarak öğrendim bir de fazla güneşe koymazsam sanırım sıkıntı yaşamıycam. çiçekli iken sıvı gübre vermek uygunmu? yoksa çiçeklerini dökene kadar gübre vermeme gerek yok mu?

yigit666 17-04-2011 12:53

geçen yıl sayın çekirdek'in gönderdiği kalanchoe mangini

2 Eklenti(ler)
Eklenti 203794

Eklenti 203795

Jezebel 17-04-2011 17:23

1 Eklenti(ler)
Çok güzelmiş, K. mangini becerip de yetiştiremediğim bir tür.
Biz de klasik kalonşolarla teselli buluyoruz.

Eklenti 203866

.

nardane 18-04-2011 08:44

Yukardaki kolonşolar çok güzel.
Bende de iki yıldır hediye gelen bir kolonsom vardı.Turuncu çiçekleri çok güzeldi.
Bir ay çnce bu siteyle tanışmış olsyadım şimdi canlı olacaktı.
Yaprakları hastalandı ,bakmsım, önemsemedim daha doğrusu .İhmallikten kaybettim.
Şimdi tekrar yetiştirmek istiyorum inşallah.

Jezebel 01-05-2011 15:58

2 Eklenti(ler)
Kalanchoe tomentosa (Panda)

artık benim de var;)

Eklenti 207752

Artık tek buna bakmaktan kurtuldum.

Eklenti 207753

çelikten kendi üretimim.

selis 03-05-2011 13:07

1 Eklenti(ler)
Ben bu bitkiyle başa çıkamıyorum.. Her saksıda birkaç tane çıkmış..
O da yetmiyor dalında büyüyor :p

Sevgi Durul 03-05-2011 13:13

Çok güzel, hemen saksıya yerleşmeye hazır. Daha önce görmemiştim, adı nedir?

CEBECİ 03-05-2011 13:14

sayın Jezebel komşunuzun kalanchoe çiçeği harikulade, onu gördükten sonra bu çiçek hakkındaki fikrim değişti.Zira üç saksı kalanchoe sahibiyim ama satın aldıktan sonra ikinci bir defa çiçeklerini görme şansım olmadı.Mesajları okuyunca ben de budayıp bahçeye çıkarmaya karar verdim.Acaba güneş durumu nasıl olan yere koymalıyım? Bahçeye ekebilirim değil mi?

selis 03-05-2011 13:24

SDurul halk arasında aşkın gözyaşı da deniyor sanırım.. Kalanchoe tubiflora

selis 03-05-2011 13:32

SDurul imkan olsa da sizinle paylaşsak.. O kadar çok var ki.. :)

Jezebel pandanız ne güzel.. Yapraktan üretim konusunda deneyime var mısınız? ;) Ben denedim çürüdüler de :p

Jezebel 04-05-2011 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 797106)
SDurul imkan olsa da sizinle paylaşsak.. O kadar çok var ki.. :)

Jezebel pandanız ne güzel.. Yapraktan üretim konusunda deneyime var mısınız? ;) Ben denedim çürüdüler de :p

Denemeyi düşünüyorum, dişli kum lazım...;)
Diğerlerini de deniyeceğim.
Komşunun coşmuş bitkisini gördünüz, ben de çok renkli meyve tabağı gibi bir kalanchoe saksısı istyorum.:p

Jezebel 04-05-2011 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CEBECİ (Mesaj 797094)
sayın Jezebel komşunuzun kalanchoe çiçeği harikulade, onu gördükten sonra bu çiçek hakkındaki fikrim değişti.Zira üç saksı kalanchoe sahibiyim ama satın aldıktan sonra ikinci bir defa çiçeklerini görme şansım olmadı.Mesajları okuyunca ben de budayıp bahçeye çıkarmaya karar verdim.Acaba güneş durumu nasıl olan yere koymalıyım? Bahçeye ekebilirim değil mi?

Kocaelinde dışarıda dayanmaz, 10 C üstünde sıcaklık sağlarsanız, bodrum, merdiven altı, apartman boşluğu...
İzmirin bile bazı bölgelerinde dışarıda olmuyor.
Sevgiler.

bettyycim 04-05-2011 18:40

Benimki bütün kış dışardaydı gayet iyi ve çiçekli durumda

selis 04-05-2011 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 798012)
dişli kum lazım...;)

Kum kullanmadığım için mi çürüdü yani? Hafta sonu dereden kum almıştım biraz.. Bu konuyu açıklarsanız, o meyve tabağından biz de yaratalım tecrübelerinizin bir katkısı olsun ;)

Jezebel 04-05-2011 19:01

;)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 798029)
Benimki bütün kış dışardaydı gayet iyi ve çiçekli durumda

Dediğim gibi aynı şehirin farklı bölgelerinde bile farklı dayanıklılık gösteriyor.
Sulama düzenine, rüzgara, toprağına göre değişir.
Kapalı balkondaki bir Kalanchoe'm öldü , yanında başka bir saksıda duran diğer Kalanchoe'm kırmızı açan minik...hayatta ve pürneşe.
Hani kural varsa ben bilmiyorum, ama sukulenttir, içinde su barındırır ve dona dayanıksızdır.

Begonyam 20-05-2011 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 223482)
Sn Maude ben hep dediğiniz şekilde çoğalttım kalanchoelarımı gayet güzel tutuyor. Sanıyorum sukkulent sınıfından bir bitki onun için çok sulamıyorum ben. Yaprakların diriliğinden anlaşılıyor su isteyip istemediği.( ben öyle yapıyorum)Bendekiler güneş alan balkonda bence sizdekile de güneş görse iyi olur. Zira güneş görmeyince cılız bir bitki oluyor.

Merhaba sayin coyote benimde katmerli acan iki tane kalnchoem var pembe ve Somon rengi dediginiz gibi bende Sabah gunesi goren bir cam kenarina koydum fakat topragi nemli oldugu halde yapraklari soldu yumusadi ve yukarida dogru kivrilmaya basladi bende kuruyacak diye korktum ve yerini degistirdim simdi ise tulden suzulerek Gelen gunes isiklarindan faydalaniyor ayricada biryerde okumustum fakat Internet sayfasini suanda hatirliyamiyorum kaynak belirtemeyecegim , kalanchoe'lerin Kaktus sinifindan bir bitki oldugunu ve diger kaktusler gibi Aspirin ' i sevdiklerini okumustum yarin Aspirin'li su yapip onunla suladim ve tekrar yapraklari dämlich ve etli Formunu kazandi

ipektuğçe 21-05-2011 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi csydn (Mesaj 807302)
Diplerine de kestiğim yapraklardan birer parça diktim tutarsa diye, henüz bir hareket yok..!

Sevgili csydn, kalanchoe yapraktanda çoğalıyor.Ben denedim ama çok uzun sürüyor,yaklaşık 2,5 ay ve sonrasında yeni yaprak vermeye başladı.Yani sabredip beklemek gerekiyor,şu anda 3 yaprak köklenip büyüyüp çoğaldı.:p diğer yapraklarda sırada bekliyor,eğer yaprak kurumayıp sağlam kalırsa bilinki köklenecek.:p sevgiler...

ilksenozturk 23-05-2011 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altayx (Mesaj 807908)
Sevgili csydn,kalonche yapraktanda çoğalıyor.Ben denedim ama çok uzun sürüyor,yaklaşık 2,5 ay ve sonrasında yeni yaprak vermeye başladı.Yani sabredip beklemek gerekiyor,şu anda 3 yaprak köklenip büyüyüp çoğaldı.:p diğer yapraklarda sırada bekliyor,eğer yaprak kurumayıp sağlam kalırsa bilinki köklenecek.:p sevgiler...

ben de yaklaşık 3,5 ay önce kırılan iki yaprağı toprağına saplamıştım, öylece duruyorlar hala, yeni yaprak da vermediler, solmadılar da. bekliyorum umutla...

ipektuğçe 24-05-2011 01:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 808643)
ben de yaklaşık 3,5 ay önce kırılan iki yaprağı toprağına saplamıştım, öylece duruyorlar hala, yeni yaprak da vermediler, solmadılar da. bekliyorum umutla...

Solmadılarsa muhakkak köklenmiştir,benim 3 yaprak 2,5 ayda köklendi,diğer 3 yaprak şu anda 5. ayda ve hala yaprak vermedi ama yerlerini değiştirmiştim, köklenmişler.Şimdi ara ara sıvı gübre veriyorum,onlardan da ümitliyim:p bende sabırla bekliyorum.

Emre Kuzu 26-05-2011 20:41

4 Eklenti(ler)
Sürekli güneş aldıklarında bayağı kızarıyorlar.

DilSe 28-05-2011 20:34

5 Eklenti(ler)
Merhabalar...:)
Bunlar da benim yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk kez açan Kalanchoe'larım. :D Şimdi hafif hafif kuruma aşamasında çiçekleri. Alır almaz bu saksılara geçirmiştim onları. Sanırım büyük geldi, açmama sebebi de bu olmalı.
Bu bitkiyi çok buduyorum ben. Budadığım dalları saksının içinde bir yere çeliklediğimde hemen hemen hepsi tutuyor. :eek: Yapraktan da denedim ama başaramadım.
Arada sırada da unlu bitle karşılaşıyorum, görür görmez o yaprakları, dalları buduyorum hemen. Ama bu sefer çiçek saplarında da oldu kurumaya yakın, yapraklarda da. :(

DilSe 28-05-2011 20:50

Bunlar da diğer renklerim

5 Eklenti(ler)
Geçen gün sarı çiçekli olanın bir iki yaprağında tırtıklı kabartılar farkettim, yaklaşık olarak pirinç tanesi kadar, tümsek şeklinde. Yıllardır ilk kez görüyorum böyle bir şey, neden olabilir acaba? :( (Resmini çekmeye çalıştım ama ışıktan pek belli olmadı.) Benzer bir durumla karşılaşan var mıdır :confused:

Ahsen 28-05-2011 21:25

Çok güzel görünüyorlar rengarenk, bende de kırmızı ve turuncu var, turuncuyu yapraktan yetiştirdim henüz çiçeksiz. Sanırım diğer renklerini de edineceğim, sizin güzelleri gördükten sonra...

izgi 28-05-2011 23:12

1 Eklenti(ler)
Eklenti 217868
Bu da benim sağ kalan yalın katlım
İki saksı katmerliyi maalesef yaşatamadım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025