agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4210.htm)

Sevgi Durul 07-09-2010 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cellin (Mesaj 691392)
Sevgili Mavisedir benim anneminde vardı. 3 sene sonra iyice yaşlandı ve çiçekleri eski güzelliğini yitirdi. Bu çiçek yaşlandıkça yaprak renkleride koyulaşmaya başlıyor.
En güzeli her sene olgun yapraklardan **** dallardan çelikler alarak çiçeği tazelemek. Senin çiçeğin daha yeni meraklanma hiç birşey olmaz. Birde bu çiçek dışarda bırakıldığında çabuk bitleniyor ve ölüyor. Çiçeğinin suyunu iyi ayarlarsan yerinide severse her sene açar.

Sevgili cellin, benim kalanchoelerimin en yaşlısı bir yaşında, o yüzden yorumunuz hakkında bilgi sahibi değilim.

Ancak benim gözlemlediğim; çiçek ve yapraklarındaki koyulaşma, aldığı güneş ışığıyla alakalı. Örneğin yukarıdaki turuncu, kışın açtığında içerdeydi ve rengi sarıydı. Havalar düzeldiğinde balkonda daha çok ışık alınca rengi böyle oldu.

Link vermeyi bilmiyorum önceki sayfalarda, aynı kalanchoemin sarı açmış hali mevcut. Tam da sarı değil, açık bir renk.(21. sayfa-609. mesaj)

umutyolcusu 10-09-2010 13:24

Benim kalanşolarım en az 4 yaşında ve yaprakları koyu renkte.Her yıl buduyordum birde şu yapraktan köklendirmeyi denemek lazım.Bakalım nasıl olacak?

ahmeter 10-09-2010 14:37

1 Eklenti(ler)
Katmerlisi

Sevgi Durul 12-09-2010 19:17

[QUOTE=cellin;693725]Selamlar Sdurul
Kalonçonun çiçek renginin güneşte değiştiğini ilk kez duydum.

Ben, bizzat gözlemledim. Değişiklik derken, pembeyse mavi olmuyor. Sadece rengi koyulaşıyor.

Sevgi Durul 13-09-2010 14:39

Yerlerini değiştirdiğimden beri tekrar içeri almadım. Yazı balkonda geçirdiler. Havalar soğuyunca tekrar içeri alırım.

kalonçe 15-09-2010 21:53

Arkadaşlar birçok kişi sanırım kalanchoeleriyle ilgili ufak tefek sorunlar yaşıyor. Ben 13 dönüm serada kalanchoe yetiştiren bir şirkette ziraat teknikeri olarak çalışıyorum. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardım etmek isterim =)

aygün 15-09-2010 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalonçe (Mesaj 694713)
Arkadaşlar birçok kişi sanırım kalanchoeleriyle ilgili ufak tefek sorunlar yaşıyor. Ben 13 dönüm serada kalanchoe yetiştiren bir şirkette ziraat teknikeri olarak çalışıyorum. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardım etmek isterim =)

Sevgil kalonçe, avuç kadar bir çelikten geçen yıl yetiştirmeye başladığım, şimdilerde boyu bir karışı geçkin iki daldan oluşan ve dibinde de beş altı sürgün vermiş bir kalonşem var. Henüz çiçeklenmedi ve yapraklarında sararmalar ve dökülmeler başladı. Bunu engellemenin ve özellikle de çiçeklendirmenin yollarını paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...

Jezebel 21-09-2010 17:08

Kalanchoe fedchenkoi

1 Eklenti(ler)
Bu da yapraktan üreyen Kalanchoe fedchenkoi .
Ebruli yaprakları oluyor .

Eklenti 172265

Yavrular şimdilik tam krem / beyaz ;)

ahmeter 21-09-2010 17:31

1 Eklenti(ler)
katmerli

deryai 22-09-2010 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalonçe (Mesaj 694713)

3 ay önce aldığım kalanşom şimdilerde sürekli yeni yapraklar çıkarsa da çiçek açmasına yönelik hiç bir tomurcuk göremiyorum. ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen....

deryai 22-09-2010 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cellin (Mesaj 697310)
Bunlar yeni aldığım kalonçolarım. Renkleri pembe ve beyaz. Üzerlerindeki mavilikler ilaçlamadan kaynaklı oldu. Çiçeği aldığımda etrafında sarılı kağıttan pek birşey görünmüyordu. Eve getirdiğimde gördüm ki dibinde ufak bitler cirit atıyor. Tabi hemen ilaçladım. Anında hepsi öldü ama ilaç biraz fazla kaçtı galiba bazı yaprakları kurudu. Kuruyan yaprakları temizledim şimdi eskiye nazaran daha iyi durumdalar.

çiçekleriniz çok güzel benim çiçeğim 3 aydır budanan yerlerden sürekli yeni yapraklar çıkarıyor ancak hiç tomurcuğu yok. böyle güzel çiçrk açması için ne yapmalıyım *

Jezebel 23-09-2010 07:16

Kalanchoe fedchenkoi

3 Eklenti(ler)
Kalanchoe fedchenkoi

Genel görünüm ;)

Eklenti 172483

Bazı dallar albino olarak çıkıyor ...

Eklenti 172484

Olağan halleri böyle;)

Eklenti 172485

Çiçeğini görmedim , ama doğadaki her bitkinin bir çiçeği var , bu da bir gün açacaktır .

Jezebel 23-09-2010 09:10

Kalanchoe ' yi açtırmanın iki yöntemini paylaşmak isterim .
Biri Giberelik asit uygulanması , diğeri de kısa gün uygulanması .
Kısa gün uygulanması bitkiye 14 saat boyunca suni ışıksız ortam sağlanmasıyla olur .
Bir nevi 14 saatlik " karartma " . Bu uygulama 20 gün boyunca devam edilir .
Daha sonra bitki aydınlık bir yere alınır .
Saygılar .

a1919 23-09-2010 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 697728)
Bu da yapraktan üreyen Kalanchoe fedchenkoi .
Ebruli yaprakları oluyor .

Eklenti 172265

Yavrular şimdilik tam krem / beyaz ;)

Bu yaprağı toprağın üzerine yatay mı koydunuz sayın Jezebel. Ben yaprakları saksıya batırmıştım. En küçük olan yavru verdi ama büyük yapraklar yavrulamadı henüz. Ama köklenmişler tutunca çıkmıyor saksıdan. Acaba sizin yöntemle daha çabuk mu yavru veriyor?

Jezebel 23-09-2010 09:51

Bunu tesadüfen sularken kırılmış ve saksı toprağına düşmüş buldum .
Kendiliğinden bu hali almıştı , özellikle dikmedim .
Sonra kedi kumunun ( saf dolomit minerali içeren marka , topaklanma yapmıyacak )
sukulent ve kaktüsler için uygunluğunu denemek için bu bardağa aktardım .
Bir haftadır orada , ben de azıcık çektim gelmiyor ;)
Bu yöntemin Kalanchoe Blossfeldiana' da işe yarayacağı konusunda fikrim yok .
Ama denemekle ne kaybedersiniz , bir yaprak sadece ;)

Diyarıdeşt 28-09-2010 11:01

kısa gün uygulaması

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 698115)
Kalanchoe ' yi açtırmanın iki yöntemini paylaşmak isterim .
Biri Giberelik asit uygulanması , diğeri de kısa gün uygulanması .
Kısa gün uygulanması bitkiye 14 saat boyunca suni ışıksız ortam sağlanmasıyla olur .
Bir nevi 14 saatlik " karartma " . Bu uygulama 20 gün boyunca devam edilir .
Daha sonra bitki aydınlık bir yere alınır .
Saygılar .

sayın jezebel; 14 saatlik suni ışıksız ortam için hangi saatler uygundur.kaçtan kaça kadar karanlıkta olmalı

Jezebel 28-09-2010 11:44

akşam 18.00 den ertesi sabah 08 .00 uygun bence...

mavisedir 28-09-2010 12:31

Sayın Jezebel, yeni ekilmiş çeliklere bu yöntemi uygulayabilirmiyiz?

Jezebel 28-09-2010 14:29

Kök yeteri kadar gelişmeden hiç bir şey uygulamayın ,;)

Ceren K. 03-10-2010 12:58

Dün ben de bir kalanchoe aldım.Minik sarı çiçekleri ve tomurcuklarıyla harika.Şimdilik yerini sevdi gibi bakalım salonun baş köşesine konunca :)
Umarım diğer tomurcukları da patlar kısa sürede.Yeni neşem onu gözlemlemek olacak. ;)

merlict 03-10-2010 16:32

Merhaba arkadaşlar

Kalanchoe'lerimi balkondan odaya alma vakti geldimi sizce, (İzmirde) havalar soğumaya başladı da. Ne dersiniz ?

Jezebel 03-10-2010 20:26

Henüz çok erken .

Hhatice 05-10-2010 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 701253)
Merhaba arkadaşlar

Kalanchoe'lerimi balkondan odaya alma vakti geldimi sizce, (İzmirde) havalar soğumaya başladı da. Ne dersiniz ?

Evet daha erken ,sabah güneşi alsınlar ,benim kalanchoe'larım tekrar
çiçeklenmeye başladı .Geçen sene yaprak olarak gelenler şimdi yavruladı .Bakalım ne rank açacak .

merlict 05-10-2010 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 701999)
Evet daha erken ,sabah güneşi alsınlar ,benim kalanchoe'larım tekrar
çiçeklenmeye başladı .Geçen sene yaprak olarak gelenler şimdi yavruladı .Bakalım ne rank açacak .

hımm.. teşekkürler arkadaşlar.
Kalachoe tecrübem bu yıl ilk olacak o sebeple heyecan ve titizlik var.2-3 fakrklı yerden çelikler aldım ve tutturdum, bakalım çiçekler nasıl olacak.
Birde hanımı bu işe alıştırabilsem süper olacak.

Mehmet

Jezebel 17-10-2010 09:15

Yapraktan Kalanchoe

2 Eklenti(ler)
Benm yapraktan mamül Kalanchoeler henüz renk almadılar , albino olarak yollarına devam ediyorlar ...

Eklenti 175445

Anneleri

Eklenti 175446

;)

acemifüsun 17-10-2010 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 705814)
Benm yapraktan mamül Kalanchoeler henüz renk almadılar , albino olarak yollarına devam ediyorlar ...

Eklenti 175445

Anneleri

Eklenti 175446

;)

Bunlar hiç açtı mı canım, nasıl açıyorlar?:)

doğaadamı 31-10-2010 19:54

2 Eklenti(ler)
Selamlar. Bende ki bu "kalanchoe" hakkında soru sormak istiyorum.

1) İkinci resim de de belli oluyor, dalları çok sarkmış durumda. Acaba onları keserek yeni bir toprağa koysam yaşama şansları var mı?

2) Bu "kalanchoe" lerden bazılarını keserek bahçeye eksem yaşayabilirler mi? Yoksa sadece saksıda ve içeride mi kalsınlar?

Bir de tam olarak bu çiçeklere kalanchoe mi deniyor. Gene forumda okurken katmerli kalanchoe diye yazılmış. İlginize şimdiden teşekkürler.

a1919 02-11-2010 15:09

Sayın doğaadamı dallardan kesip toprağa dikerek çoğaltabilirsiniz. Ancak bunun için uygun mevsim midir bilmiyorum. Benim yazın koparıp diktiklerim tuttu isterseniz bir tanesini deneyin. "Katmerli kalanchoe" çiçeklerinden dolayı öyle yazılmıştır. Çiçekleri tek kat ya da çok katlı olan cinsleri var kalanchoenin.

Eser İlhan 07-11-2010 21:51

2 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu Beylikdüzü Bauhaus'da dolaşırken şimdiye kadar sadece kitaplarda görüp çok beğendiğim Kalanchoe tomentosa'ya rastladım. Ama saksısındaki toprak dökülmüş, susuzluktan yaprakları pörsümüş, ,adeta ölmek üzereydi. Cesaretimi toplayıp bitkiyi aldım. Önce ümit yok gibi duruyordu ama bu sabah kalktığımda onu canlanmış buldum.:p
Zor çiçek açan bir tür olduğunu biliyorum ama olsun, bu haliyle de çok güzel.Yeter ki büyüsün ..

Hhatice 07-11-2010 21:55

Eser'cim çok değişikmiş ilk defa bu türü gördüm .Çiçeği nasıl olacak bakalım .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025