![]() |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
Benim kalanşoma bir şeyler oldu.Geçer diye bekledim biraz daha ilgi gösterdim ama nafile.Sürekli yapraklarını dökmeye başladı.cılız bi gövde, sadece uçlarında yaprakları kaldı.Diğerlerinde herhangi bir şey yok. sadece bunda var dökülme.Bu konuda bi fikri olan var mı? |
Alıntı:
|
Sevgili acemifüsun,
(diğer forum sayfalarındaki yazılarınızı da ilgi ile takip ediyorum. Aslında ustalığa çoktan geçmiş olmalıydınız bana göre);) Size bazı sorularım olacak vakit bulur yanıtlarsanız çok sevinirim. Çiçeğinin rengini çok begenerek sarı bir kalanchoe almıştım. Bu bitkinin yaprak ve gövde formu da farklı. Değişik bir tür diye düşünmüştüm. Ancak aldığımdan bu yana minik yaprak sürgünleri vermeye başladı. (resimde göreceğiniz gibi) Acaba gövde formu değişime mi uğruyor:confused: Pempe kalachoe formunamı girecek yoksa, ne dersiniz:confused: Şimdiden yanıtınız için çok teşekkürler. Selam ve sevgilerimle Asu |
Sevgili Manolya;
Sarı kalanchoenuzun bence yeni yapraklar, sürgünler vermesi bitkinin yeni yerini, şartlarını sevmesi ile ilgili. Sanıyorum sarı ile pembe aynı cins, farklı renkler, sadece büyüme farklılıkları. İkisi de çok güzel ve sağlıklı, ellerinize sağlık, bol bol çiçeklerini görün:) Sevgiler. |
Alıntı:
|
Sevgili acemifüsun
Alıntı:
Pembe olanı önce almıştım. Formu değişmedi. Sarı olanı çok sonra aldım farklı tür düşüncesi ile güya;) Ama olsun, iki farklı renkten kalanchoe'm olmuş oldu.:D Selam ve sevgilerimle.. Asu |
Alıntı:
|
sayın kalanchoe severler yardımlarınıza ihtiyacım var.Bende yaklaşık 3 hafta kadar önce A.O.Ç den aldığım kalanchoe bitkime galiba iyi bakamadım.Şimdi formdan okuyup anladığıma göre tomurcuklanması ve çiçek açması biraz zaman alan ve kolay olan bişey değil galiba.Bende çiçeğimi aldığımda bayağı çiçek ve bolca tomurcuklu halde idi,ancak fazla su vermememe rağmen(toprak nemi ideal kalacak şekilde) tomurcuklarım açmadan kurudu sebebi ne olabilir? neyi yanlış yapmış olabilirim? bitkime nasıl davranmam gerekiyorki tekrar tomurcuklanıp açsın bilgi verirseniz sevinirim
|
Sevgili sabırsız0606,
aramıza hoş geldiniz.Çeşitli formlarda mesajlarınızı okuyorum. Bitkilere olan ilginiz merakınız çok hoşuma gidiyor. Ben de çok eski bir üye değilim. Bitkiler konusunda benimde öğrenmem gereken çok şey var. Ben şunu yapıyorum genelde. Bir konu hakkında sorularım varsa öncelikle ARAMA bölümünden arattırıyorum. O bölümü en başından sonuna kadar okuyorum. aradığım konuya rastlayamıyorsam, ozaman uzman arkadaşlara soruyorum. Yanlış anlamayın sakın bu size akıl vermek gibi gelmesin. Sadece kendi yöntemimden bahsettim Kalanchoe sorunuza gelince, Dediğim gibi uzman birisi olmadıgım için, sadece yaşadıklarımdan size seve seve bahsetmek isterim. Genelde bitkilerin hepsi, bulunduğu ortamı değiştirdiklerinde. Yeni ortamına adapte olabilmek için bir durgunluk dönemi yaşamaktalar. Ben bunu gözlemledim. Sonra yerini begeniyorsa başlıyor coşmaya. Zannediyorum sizin kalachonizde bu adaptasyon döneminde. Bazı arkadaşların kalancholerinin açık balkonda olduklarını da gördüm. Fakat benim kalanchoem mutfak penceresinin önünde yani nemli bir ortamda. Umarım karınca kararınca yardımcı olabilmişimdir. Ama en dogrusu elbette uzman arkadaşlarımızın önerileri. en kısa zamanda kalanchonezin bol bol çiçeklerini görmeniizi temenni ediyorum. Selam ve sevgilerimle Asu |
Merhabalar,benimkisi okadar çok yapraklandı ve gürleşti ki görmelisiniz yani çok keyifli görünüyor ancak çiçek açmıyor,sıkıntı ne olabilir sizce?
|
Alıntı:
Suyunu çok vermişsiniz gibi..Biraz susuz bırakın hatta tamamen susuz kalsın toprağı takır takır olsun. Öleceğini zannedip çiçek açmaya başlar. |
Arkadaşlar size kalanchoe lerimin resmini çektim ama teknolojinin azizliğine uğradım, yükleyemedim, görseniz öyle uzadılar ki.
İlk aldığımda sarısıda vardı ama kuruttum. Sonrasında kırmızı ve pembe kaldı elimde onlarıda saksı değişiminde öylesine çeliklerinden diktim, hiç suya bile koymadan hemde. Şimdi boylar uzadı ekstra birşey yapmıyorum hiç sadece su veriyorum birde camın önünde duruyorlar. Resimleri yükleyeceğim. |
Merhabalar benim sınıfımda bir tane vardı. Alıp eve götürmeyi düşünüyordum. Çelikten köklendirmeye karar verdim. yarın Nasıl bir dal koparıp yapayım sizce?
|
Alıntı:
bazı bitkilerin köklenmesi için toprağı uzaktan görmesi yeterli, kalanşolar o bitkilerdendir :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 265666 ilksenozturk Sizin için tek bir yaprak bile yeterli olur sanırım ;) Eklenti 265667 |
[QUOTE=selis;903269]Siz fotoğraf eklediğinizde bendeki de tomurcukluydu.. Halen açmadı.. Sizinki ne durumda?
Eklenti 265666 Sizin ki gibi aynı şekilde duruyor selis:) Fotoğrafını çeker yüklerim:) |
Bana onbir ay çiçeği diye vermişlerdi nette ararken kalanchoe olduğunu anladım katmerli beyaz birazı açmış birazı tomurcuk ne zaman araştırmadan çiçek alsam aldığım çiçekle aldığımı sandığım çiçek başka çıkıyor ağaçlar net olmasa :confused:,neyse önemli değil hoş bir çiçek bu gün baktığımda sanki tomurcukların uçları kuruyacak gibi sararmış kapalı balkonda ne yapmalıyım.
|
2 Eklenti(ler)
Fotoğrafı bu gün çektim, tomurcuklar gelişemedi.
|
3 Eklenti(ler)
sevgili kalonşe severler buda benim kalonşem.Aldıktan sonra adaptasyon zorluğu çekmesi çiçek ve tomurcuklarının kurumasına sebep oldu. Şimdilerde ise öbekli açık yeşil minik yapraklar çıkarmış ve ben saksısı çok küçük olduğu için nefes alamaz diye alt yaprağından birini başka saksıya çeliklemiştim biraz pörsüdü çelik, ama hala yeşil.bugün ise yazılanları okuyup çiçeğim nefes alsın diye yine kalın olan gövdesine yakın bir yerden sap kestim onu da çelikledim sap keserken gövesi üzerinde 1 cm kadar kaldı tarçın sürdüm acaba gövdeden tamamenmi ayırmalıydım:confused: Çiçeğim fazla uzun değil hatta bodur ve çok kalın gövdesi dalları var.Yapraklardan sulayamıyorum o derece yapraklı.Saksısını bir kaç gün içinde değiştireceğim.Benim sorunum kestiğim yerden 1 cm kalan kısımdan itibaren kuruyup çiçeğim ölür mü diye endişelendim şimdi.
|
5 Eklenti(ler)
kesip tarçın sürdüğüm kısım.Pek net değil ama belki anlaşılır.
|
4 Eklenti(ler)
bunlarda çeliklerim.Umarım tutarlar:rolleyes:
|
acemifüsun hava çok soğuk.. Etkilenmemesi imkansız.. :rolleyes:
sabırsız0606 Aynı bitkinin fotoğrafını defalarca eklemişsiniz.. Bu konuya dikkat ederseniz kendi adıma çok sevinirim.. |
dün kalanchoemin bir dalı kırıldı :(
dalı suya koydum ama direk toğraga diksem tutar mı ? |
Suda köklenebiliyor.
Fakat ben kırılan yaprağı bile topraga diktim o bile köklenmiş. Tercih sizin |
Kalanchoe'ler suda da kökleniyor,toprağı nemli tutarsanız toprakta da kolay kökleniyor.Hatta tek yaprakla dahi kökleniyor,hepsinide denedim.Zor bir bitki değil,kırılan dalı,yaprağı köklendirmek çoğaltmak çok kolay.
|
1 Eklenti(ler)
kırılan dal ve ve fidelemeyi düşündüğüm saksı bu sizce ideal mi yoksa daha büyük bir saksıya mı ekim ?
çiçeğide 1 hafta önce halam bakamadığı için bana vermişti dalları çok cılız kalmış |
3 Eklenti(ler)
Çeşitli renklerdeki Kalanchoelarımı yaz sonu büyük bir dikdörtgen saksıya fideleyip, gençleştirdim. Şimdi hepsi tomurcuklu, en küçüçüğü bile:)
|
Maşallah sn. acemifüsun ne guzel hepsi açdı açıcak. Benimkilerde tomurcuklanmışdı bekliyodum.Ama kardan nasibini aldılar.Sogukdan et gibi oldu dalları pörsüdü.
Ben ne yapmalıyım şimdi. O dalları budamalımıyım. Budanan dallar tekrar canlanır mı sizce.. Fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Jezebel çok güzelmiş güle güle büyütün.. Mangini sandım ama değilmiş.. Merak ettim ben de bu güzeli ;)
|
5M Migrosta ;) 9.9 T.L.
Alacaksanız ön taraftaki süslü standa bakmayın, çıkışa yakın sarkan saksılar var, oraya gidin. Ben de alışveriş bitince çıkışta fark ettim, geri dönmek zorunda kaldım. |
Sayın Jezebel,adres için teşekkürler.Kalanchoe tessa olabilir mi güzeliniz?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Geçen seneden köklendirdiğim Kalanchoe'ler (önde kasa içerisindekiler)yeni, epeyce sarı var
269593[/ATTACH] Bunlarda balkondakiler (aşırı derecede yağmur olduğundan içeri aldım) Eklenti 269594 Eklenti 269595 |
Benimde ateş kırmızısı var budadım köklendi yeniden diktim bakalım ne zaman açacak jezebel sizin çiçeğiniz daha bir güzel,
adneser sizinkilerde çok güzelmiş ..:) |
Alıntı:
|
buda yeni kalanchem
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar praktikerden yeni aldığım kalanche yaprakları tırtıklı ve çiçekleri bordo çok güzeldi ama şimdi çiçekleri bitti tekarar açınca sizlerle paylaşıcam
|
İyi geceler GÜLSEN,çok güzel görünüyor.İlk defa tırtıklı görüyorum:)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025