agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sansevieria (Paşakılıcı) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/3017.htm)

papatyam 12-05-2007 11:47

Elfogi o kenarı çizgiliden sana sözüm vardı ya :) dün kayınvalidemin evine gitmiştim çiçekleri sulamaya Kılıçlara ufak bir operasyon düzenledim:)) artık benim de var diyebilirsin :)))

Oğuzhan 12-05-2007 14:15

Teşekkür ederim.:)Yalnız kenarı çizgili olan Yapraktan çoğaltıldığı zaman düz çıkıyor. Kenarı sarı olması için Çıkan köklü yavrulardan almak gerekiyor.İnşallah yavru kök almışsındır.

papatyam 14-05-2007 08:42

Evet kök aldım :))

Oğuzhan 14-05-2007 09:00

Harikasın.Diyecek bir şey yok.

papatyam 14-05-2007 09:03

:)) teşekkür ederim

ataser 23-07-2007 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 76280)
Resimde ki Kılıç'tan ve kenarı sarı çizgili Kılıç'tan 4 yıldır evimde var evim çok güzel güneş alıyor ve çok sağlıklılar çiçek açtığını ve çok güzel koktuğunu duydum inşallah benim Kılıçlarım da çiçek açar, suda bekleyen köklenmiş hatta yeni sürgünler vermiş olanlar da var , Elfogi istersen gönderebilirim :)

ben isterim valla isterim hem de çok isterim:)

Oğuzhan 29-09-2007 13:27

1 Eklenti(ler)
Papatyam'ın gönderdiği Paşa kılıçları

menekşemehtap 03-11-2007 16:06

Off ne kadar güzeller ya benimde olurmu bilmem annemde aynısından var ve boyu 1 metre olmuştur nerdeyse onlar ankarada ben tokatta ve burda çiçekçiler bile parmakla sayılacak kadar az.En güzeli çok güzel bir bitkidir dayanıklı diye biliyorum hayal meyal hatırlıyorum annemin paşa kılıcını ilk diktiğini cam kenarına koymuştu şimdi koca bir birey.

fevziye 29-11-2007 18:31

Herkesin paşakılıcı açıyor, benimki neden açmıyor hala anlamadım. Elfogi Papatyamın size gönderdiği paşa kılıçları çok sağlıklı. Kısa boylular çok çabuk yavruluyor, bende yıllardır var herkese dağıttım, çoğu kişiye verdiklerim açtı, benimkiler bir türlü açmıyor.

ecegül 01-12-2007 18:34

Kılıç

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,
Kılıç bitkisi hakkında öğrenmek istediğim birkaç soru var. Yardım edermisiniz? Kılıç bitkisi çiçek açarmı? Her kılıç çiçek açarmı? Açması için neler yapmalıyız? Şimdi aşağıda da eklediğim üzere benim arkadaşımın kılıç bitkisi çiçek açmış ve çok güzel kokusu varmış ben ilk kez bu bitkinin çiçek açtığını duydum ve gördüm bunu hemen burdan paylaşmak istedim. Paylaşımlarınız için teşekkürler.
Bol bitkili mutlu günler...

Eklenti 25830

Eklenti 25831

guler64 24-12-2007 19:46

Merhaba Ecegül, Benim kılıcım bir metreyi geçti. Halk arasında kılıç çiçek açarsa, ev sahibi olunurmuş diye bilinir. Benim kılıcım on yılda bir açıyor .Açtıgı zaman evime bereket geliyor.

Seninkide bir gün açar,çiçekleri hanımeline benziyor çok güzel kokusu var. Saygılarımla

günsu 07-01-2008 18:21

Bu sayfada paşakılıcının çiçekli halini görerek hayran olmuştum arkadaşımada gösterecektim.Ama yok:(bu sayfada gördüğüme eminim.

Oğuzhan 07-01-2008 19:12

Açması için toprağın komple kök olması gerekiyor.Saksıda sıkıştığı zaman çiçek veriyor.Çok da güzel kokar .Ballı çiçekleri tatlıdır.

fevziye 07-01-2008 19:19

Sevgili Elfogi, inan bana saksı kökten gözükmüyor, hele birde arkadaşımınkini bir görsen.! Onun paşa kılıçları neredeyse tavana kadar boylanmış, fideleri dağıta dağıta bir hal oluyor. Küçücük bir fide verdiği akrabasının kılıcı 2 ay içinde çiçek açtı, ama onunkilerde tık yok. Herhalde biraz kısmet işi.

günsu 07-01-2008 20:21

Yerini sevince açıyo galiba.

İklimsiz 14-01-2008 23:36

Paşa kılıcının ne hünerleri varmış meğer:D Gerçekten çiçek açıyor mu arkadaşlar:confused:

fevziye 15-01-2008 06:17

Hem de mis gibi kokulu sevgili İklimsiz.

Oğuzhan 15-01-2008 08:36

Sevgili Fevziye güneş gören bir yerde durursa kesin açar.:)Güneşe alın bir de sulama süresini uzatın.Toprak iyice kurusun az sulayın .:)

fevziye 15-01-2008 10:30

Teşekkürler sevgili Oğuzhan, inşallah dediğiniz gibi benimkisi de açar.

fevziye 15-01-2008 10:31

Sevgili Oğuzhan, Elfogi olduğunu şimdi farkettim. Kusura bakma. :o

İklimsiz 15-01-2008 11:42

Gerçekten ilginç, insanın inanası gelmiyor:eek: Ama çiçek açıyor, hem de mis gibi kokuyor diyorsanız bunu görmek, hissetmek lazım. İyice kök sarmalı saksıyı diyorsunuz, derhal saksı küçültmeye:p:p

fevziye 15-01-2008 12:27

Şu anda saksı değişimi yapmanızı hiç tavsiye etmem sevgili İklimsiz. Ben bir iki saksımı değiştirdim ve kılıçlarımın sulanmasına neden oldum. :(

günsu 15-01-2008 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iklimsiz (Mesaj 194373)
Gerçekten ilginç, insanın inanası gelmiyor:eek: Ama çiçek açıyor, hem de mis gibi kokuyor diyorsanız bunu görmek, hissetmek lazım. İyice kök sarmalı saksıyı diyorsunuz, derhal saksı küçültmeye:p:p

Sevgili iklimsiz bu sayfada açmış hali vardı ama şimdi yok, hanımeline benziyordu:cool:

İklimsiz 15-01-2008 20:20

1 Eklenti(ler)
Uyarınız üzere saksı değişimini erteledim Fevziye hanım, bahara çok kalmadı şunun şurasında:p

Sansaveria çiçek açıyormuş gerçekten de :eek:

günsu 15-01-2008 21:31

Evdeki bitkilerimiz başlığı altındaki kılıç bitkisi sayfasındaki hali daha güzel ve net çıkmış :rolleyes:

ARTER 15-01-2008 22:44

benim diktiğim paşakılıcım köklenemeden çürüyor ikinci denemem ama hala başarısızım yardım edebilecek birileri varmı*

çekirdek 16-01-2008 01:48

Sevgili Arter,
Paşakılıcı suyu ya da çok suyu sevmiyor. Farkettiysen yaprağın kendisi çok sulu zaten.
Yapraktan köklendirmeye çalışıyorsun değil mi? Toprağa diktiğinde diğer bitkilere verdiğimiz kadar çok can suyu verme. Hele bu mevsimde buharlaşma da olamayıp çürütüyordur. Toprağın kurumasından korkma.
Yaprakları bir de suda köklendirmeyi dene. Her üç yapraktan ikisi mutlaka kökleniyor.

Bir de;
Forum ana sayfasındaki yeni üyeler bölümünde kendini tanıtırsan çok daha kolay iletişim kurabilirsin.

durakkan 20-01-2008 13:04

Sanseveria'm...

3 Eklenti(ler)
Merhabalar bitki dostları,
Merhaba Ece...
Ne kadar güzel bir bitki olmuş,kılıç'ın çiçekli halini görebilmek çok güze olsa gerek...
Benim de gözbebeğim var,bi kılıcım...

Eklenti 28675

Eklenti 28676

Eklenti 28677

Temmuz 2006 san beri benimle güneş görmeyen evimde bana arkadaşlık yapıyor...İlk resim 2006 Aralıktan,son resimse 2007 Ocaktan...Epey yol katettik ama acaba boyu tavana ulaşır mı ve de en umutla beklediğim acaba çiçek açar mı...? :)

Ece çiçek açmışi olan bu kılıç'ın daha başka fotoğrafları var mı?Ve de ev sahibi yetiştiricilik periyodu hakkında bize püf noktası sayılabilecek bilgileri paylaşabilir mi?Teşekkürler

hosseda 31-03-2008 17:43

Merhabalar,
Sanırım 1980 li yılların ortaları idi. Bu çiçeği alanın ev sahibi olduğunu ve bu sebepten halk arasındaki adının " ev yaptıran " çiçeği olduğunu işittim ve hiç vakit geçirmeden ufak bir saksı alarak ona gözüm gibi bakmaya başladım. Çiçek bir kaç yıl içinde büyüdü ve serpildi. Çiçeğin boyu bir metre kadar olmadan, biz de kirada olduğumuz evden, kendi yeni evimize (1988 yılında) geçmiş idik.

Onun her bahar başında saksısını yeniledim. Budadığım yapraklarını saksılara diktim ve çoğaltarak yakınlarıma da verdim ve hep dedim ki, bu çiçeği sevin ve ona iyi bakın ve de inanınki sizin ev sahibi olmanızda kesin katkısı olacaktır. Şu anda evimizde 2 adet büyük saksılarda baş köşedeler ve evvelki sene bir tanesi yukarıda yer alan fotoğraflardaki çiçeklerden açtı. Saksılarımdan bir tanesinin resmini en kısa zamanda buraya eklemeye çalışacağım.

lazuribo 28-06-2008 19:44

Kılıç bitkisinin yaprakları neden dik durmuyor?

evet bu neden olabilir aşırı sulamadan olabilir mi? nasıl bakmam gerek bu bitkiye bilen varsa daha doğrusu hangi koşullarda daha iyi olur

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025