![]() |
Pachyphytum compactum
1 Eklenti(ler)
Crassulaceae ailesinden bir sukulent olan Pachyphytum compactum, mavimsi yeşil renkli ve elmas kesimi gibi yapraklarıyla hoş bir görüntü verir.
Güneş ve yarı gölge ortamları sever. -6/-7 derecelere kadar soğuklara ve kuraklığa dayanıklı olup, su geçirgenliği yüksek ve kumlu karışımla hazırlanan toprağı kurudukça sulanmalıdır. Sarı ve/veya turuncu çiçekler açtığını okudum. |
1 Eklenti(ler)
Yaprakla üretimi yapılabilmektedir.
Eklenti 353043 Geçen sonbahar Coyote'den köklenmiş ve yavrulamış gelen bu yaprak 14 ay içinde yukarda görülen güzelliğe erişti. |
Yapraktan çok kolay üretiliyor. Düşen ya da kopardığım hiçbir yaprağın köklenmediğini bilmiyorum. Yaprağı öylece toprak üstünde bırakıyorum kökleri görünüp uzayınca 45 derecelik aaçıyla toprağa ittiriyorum biraz.
|
Bittim, hakikatten çok güzel biraz daha büyüyünce daha da güzel olacaktır , ama evde yer kalmadı,
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim yapraktan büyüttüğüm,annesinden epey iri oldu:) fotoğrafta pek anlaşılmıyor ama gerçekten büyük saksısı çorba kupası ve deviriyor desteklemesem.
|
Aaaa, yavrular nerelerden çıkmış öyle:) Peki o yavrular anneden ayrılsalar da tutarlar mı dersin.
Coyotecim, çiçek açtırabilmiş miydin? Açtıysa çiçeklenmiş fotoğrafın var mı? |
Tabi ki tutarlar;)) onlar da kopan yapraklardı.
Evet ya bu cicim yazın çiçek açmıştı echeveria çiçeğine benziyor çiçekleri ama çekip çekmediğimi bilmiyorum bakarım;) |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025