agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sukulent (Succulent) Hakkında Genel Bilgiler (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/1780.htm)

serengeti 06-05-2007 16:25

Aloe

1 Eklenti(ler)
Bu cevaba çok sevindim, teşekkür ederim.
Yukarıda Sayın,Ali H.Ali Beyin resimlerinde benzerleri olan bir bitki daha edindim. Bunun sebebi de, bayan arkadaşlarım bunun yaprağını koparıp direk yüzlerine sürmeleri, içinde ne gibi etken maddeler var bilmiyorum. Doğrusu bende merak ediyorum. Ama Uçuk üzerinde denedim bayağı iyi geldi. Tam adını bilmiyorum, sadece ilk adı Aloe ama sonu ne?

ferdi binici 06-05-2007 19:23

ağlayan kız **** gelin

merhaba serengeti

Evet ülkemizde bu adla anılıyor ki bu ad ona çok yakışıyor.benimde çok hoşuma giden bir tür bende de aynısı var.Latince adını öğrenmek isterseniz adı kalanchoe daigremontianum ' dur.

ayrıca sonradan gönderdiğiniz bitki ise aloe vera galiba

memet 06-05-2007 20:16

Aloe veranın o kadar da masum olmadığı söylenmeye başladı.

serengeti 06-05-2007 22:20

Sayın, Ferdi Binici, Çok teşekkür ederim.
Resimlerinize baktım çoook güzeller, Ellerinize sağlık. Bulduğum ilk fırsatta Ünal Çiçekçilikte biraz resim çekip bende eklerim inşallah, Orada bulunan Kağan bey ve Haydar bey, Her soruma samimi cevap veriyorlar çok ilgileniyorlar birkaç soru biriktirdim, Sizinde sormamı istediğiniz birşey varsa memnuniyetle aracılık yaparım. Çiçeğimin ismini de iyi oldu öğrenmem kendisi çok yeni ama saksıyı yavru doldurdu onları bir atıyor ki toprağa onu izlemekten kendimi alamıyorum. Akıllı bıdık:)

Memet bey, Aloe vera çok yaygın olmasından endişe duyuyordum zaten. iyi oldu yasaklanması, Bilinçsizce yayılıyordu. Suyu bile fazla içsek zararı varken halkın böyle şeylere hemen sahip çıkması korkutuyordu doğrusu. Hiç kullanmadım ama gördüm.
Bu benimki Aloe vera deyil Aloe sı var soy adı ne bilmiyorum. Bayan arkadaşlar doğrudan yüzlerine sürüyorlan ben deneyim dedim bir kez, cildimde gerginlik ve hafif bir yanma gibi hissettim. Etken maddesi bilinmeden kullanılmaz diye düşünüyorum.
çiçek gibi sevgiyle kalın.

küpeli 20-05-2007 11:08

2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar... İnternette sucullentleri araştırırken fotoğraftaki bitki çok ilgimi çekti. Şu mimariye bakarmısınız... İnanılmaz bir güzellik bence... Paylaşmak istedim. Bu arada latince ismi "crassula pyramidalis" miş...

papatyam 26-05-2007 11:07

2 Eklenti(ler)
Bendekiler den bir kaç tanesi :)

nevsune 07-07-2007 13:41

Herkese merhaba

Sevgili Coyote bir kalanchoe göndererek beni de aranıza kattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Şimdi kalanchoemi nasıl bir toprağa ekmeliyim, nasıl bakmalıyım? Çok güzel güneş alan bir pencerem var oraya mı koyayım? Bu acemi kaktüsçünün yardıma ihtiyacı var.

ferdi binici 07-07-2007 22:07

merhaba

Kaktüsler ve succulentler kumlu toprakları severler.bu yüzden 3 e 1 oranında kum,1 oranında normal toprak ve 1 oranında torf kullanabilirsiniz.Güneş alan bölümler her zaman daha iyidir.umarım toprağını ve yerini sever.

nevsune 08-07-2007 12:01

1 Eklenti(ler)
Merhaba Ferdi Bey
Kaktüslerinize hayran oldum. Güle güle büyütün. Yaz geçip, sebze hasatı! bittikten sonra kaktüsler için bilgilerinize başvurabilirim.

Kum koymamıştım toprağına, şimdi kökleri incitmeden biraz kum karıştıracağım. Bol güneş alan pencerenin içinde, suyunu sanırım az vereceğim değil mi?Teşekkür ederim.

ataser 21-07-2007 00:12

sayın papatyam'a

sukulentlerinizi son resimde tek bir saksıda topladığınızı gördüm de acaba bu bir sorun oluşturmuyor mu diyecektim. birbirlerini sıkmaları **** alan kullanmalarına izin vermemeleri gibi. benim evimde de 4 çeşit var ve ayrı ayrı yerlere koymak zorunda kalıyorum bir araya getirmek mümkün olabilir mi acaba.

COYOTE 13-08-2007 14:04

Ben de Carruanthus peersi diye tahmin ettiğim sukullentimin açmasını bekliyorum heyecanla. Şöyle bir site var bendeki bitkilerin bazılarının adlarını oradan öğrenebildim nihayet. Kolay gelsin epey vakit alıyor.;)
http://www.cactuspro.com/

memet 08-09-2007 12:50

2 Eklenti(ler)
Eklenti 20330 Eklenti 20331

Bu sene çok çiçekli.

saydemir 08-09-2007 18:09

Benim kaktuslerim. Huernia ve tavaresiam açmış ben tatildeyken. Çok güzel çiçekleri var. Ama göremedim.

öğretmen 21-10-2007 22:45

Kedi tırnağı,Emel Hanım diye bildiğim çiçeklerin adını sizden öğrendim..Teşekkürler..Bir de yaprağından filiz verip çoğalan ( en son 53. mesajda gördüm) çiçeğe Aksaray'da "Peygamberimizin gözyaşları" derlerdi.Odunsu, kalın bir gövde oluyor.Tam uç kısmından da tıpkı Kalanchoe gibi çiçek açıyor...Ahhhh ahhhh.Memur olunca maalesef bazı şeyleri bırakıp gitmek zorunda kalıyorsunuz...Ben de o güzelim çiçeğimi bırakmak zorunda kalmıştım...
Değişik renklerde olduğunu düşündüğüm Kalanchoe'larım var..Güzel yer örtücü olan kedi tırnağı ve o türde çiçeklerim de var( Sedum mexicanum,diğerinin adını bilmiyorum)...Bahar gelsin resimlerinden gönderirim...Selamlar..

caretta 14-11-2007 15:53

53 numaralı yorumun birinci resimdeki çiçeğine, yaşı büyük bir arkadaşım "Şahın Gözyaşı diyor" o zamanlar Şah Rıza Pehlevi ve Süreyya aşkı gündemdeymiş ve Şahın gözyaşları o yüzden denmiş diye anlatmıştı.(muhtemelen 60-70 lerden bahsediyor :)

57 numaralı resimdeki çiçeğe ise Geyik Boynuzu diyor :)

Bahçe ve çiçek bilgilerimi ilk ondan aldığımdan bende öyle diyorum.

mehtap051 15-11-2007 16:38

Benimde sukkulentlerim var.Arkadaşlarımızdan biri 1 litre suya bir nohut büyüklüğünde limon tuzu atın ve bu suyu sukkulentlere dökün demişti.Bunun sukkulentlere ne faydası var?
Bu suyu şişeye koyup sıksak daha mı faydalı olur direk mi döksek faydalı olur?
Bilgilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

Engin 30-11-2007 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 (Mesaj 173335)
Benimde sukkulentlerim var.Arkadaşlarımızdan biri 1 litre suya bir nohut büyüklüğünde limon tuzu atın ve bu suyu sukkulentlere dökün demişti.Bunun sukkulentlere ne faydası var?
Bu suyu şişeye koyup sıksak daha mı faydalı olur direk mi döksek faydalı olur?
Bilgilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

Merak edip araştırdım.Kireçce zengin musluk suyu zamanla toprağı alkaline hale getirebiliyormuş ve succulentler asitli veya nötr toprak sevdiklerinden suyu asidik hale getirmek için citric asid (limon tuzu) kullanmak gerekebiliyormuş.

Ancak kireçsiz yağmur suyu,içinde tül çorap içersinde turba bekletilmiş su, kaynatılmış soğutulmuş su ya da kireç yumuşatıcı ilaçlar gibi alternatifler de eklenmiş.Bana pek gerekli gibi gelmedi açıkçası.

memet 30-11-2007 19:46

haydarserkan, tohuma gerek yok, sukulentlerin yaprakları düştüğü yerde kökleniyor. Hatta betona düşse, neredeyse orada köklenecek.
Yanlız, sitemizde bir geleneğimiz var.
Arkadaşlar birbirleriyle tohum, çelik, fide paylaşırlarken, bunun karşılıklı olması, daha çok hoşumuza gidiyor.

İklimsiz 01-12-2007 19:20

Al gözüm seyreyle:)

http://www.pbase.com/plants_etc/succ...other&page=all

sempe 08-12-2007 09:02

1 Eklenti(ler)
Haworthia cymbiformis ismi doğru yazdığımdan emin değilim. Çiçecek açacak desem pek çiçeğe benzemiyor. Ne yapmaya çalışıyor? :confused:

mehtap gürbüz 08-12-2007 10:50

Sevgili Sempe, çiçek açıyor pek gösterişli olmasada.biraz zayıf büyümüş daha ışıklı bir yere almalısın. Selamlar.

sempe 08-12-2007 11:02

Doğuya bakan pencerede ama kış güneşi yetmiyor. Bir de dillerinden yeni yeni anlamaya başlıyorum. Teşekkür ederim.

menekşemehtap 15-12-2007 01:34

Sevgili caretta'nın bana göndermiş olduğu sukulentlerin isimlerini araraken bu siteyle karşılaştım ve hemen paylaşmak istedim. Sukulentlerin doğal ortamı diyorum ben buna muhteşemler.

http://davarree.free.fr/la_rocaille_...embre_2005.htm

Bu arada sitede ismini öğrenmek istediğiniz butün sukulentlere ulaşabilirsiniz harika türler varmış.

menekşemehtap 15-12-2007 01:38

3 Eklenti(ler)
Bunlarda bana gelen sukulentler henüz ikisinin ismini bulabildim.
1-Sedum treleasii
2-Aloe arborescens

menekşemehtap 15-12-2007 01:40

Bu arada arkadaşlar en alttaki tür sanırım echeveria daha önce bu şekilde dikip sulamıştım ama yaşamamış erimişti.Bu sefer dikip sulamadım sizce doğru olmuş mu? Ve ne zaman su vermeliyim?

fevziye 02-01-2008 12:46

Sevgili Sempe Haworthia cymbiformis çiçeğini açtıktan sonra resmini eklemediniz. ! Çiçeği nasıldı, kokusu varmıydı?
Bu çiçekten bende de var ama çiçek açtıramadım bir türlü.

fevziye 03-01-2008 18:05

minik sukkulentim

2 Eklenti(ler)
Bu kadar güzel sukkulentin yanında benimkinin lafı bile olmaz ama işte benim minik sukkulentim.:D

sempe 09-01-2008 20:22

Sevgili Fevziye haworthia cymbiformis çiçek açtığı zaman fazla bir değişiklik olmadı. Minik beyaz çan şeklinde çiçekleri oldu. Kokusu yoktu ve 1-2 günde soldu.

COYOTE 01-03-2008 11:54

Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim ama senecio rowleyanus ve diğer kaktüs ve sukullentlerin bazılarında ağlar keşfettim bugün:(. Ortada görebildiğim bir örümcek de yok. Ne olabilir acaba ve ne yapmam lazım?( arap sabunlu su işe yarar mı?):confused:Endişelendim açıkçası, bir kaçında olması yakında hepsinde olması demek çünkü hepsi içeride aynı masanın üstünde duruyor.:(

Engin 01-03-2008 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 209390)
Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim ama senecio rowleyanus ve diğer kaktüs ve sukullentlerin bazılarında ağlar keşfettim bugün:(. Ortada görebildiğim bir örümcek de yok. Ne olabilir acaba ve ne yapmam lazım?( arap sabunlu su işe yarar mı?):confused:Endişelendim açıkçası, bir kaçında olması yakında hepsinde olması demek çünkü hepsi içeride aynı masanın üstünde duruyor.:(

Ağlar bildiğimiz örümcek ağı gibi mi yoksa yaprak bitlerinin yaptığı pamuksu topaklar şeklinde mi? Yaprak aralarını,filizlerin olduğu taze yaprakların aralarını ya da mammillaria varsa onların aralarını dikkatlice inceleyin bakalım bulabilecekmisiniz yaprak biti.

COYOTE 01-03-2008 13:41

Vallahi ağlar aynı bildiğimiz örümcek ağı şeklinde. Mesela aloevara gibi bir bitkim var onun bir yaprağının ucundan diğer yaprağına geçmiş. Uzun dikenli bir kaktüste de bir dikenden diğerine geçmiş. Bildiğimiz ağ da ortada ağa sebebiyet veren şey yok:( ya da ben göremiyorum.

Engin 01-03-2008 15:35

Belki bildiğimiz örümcektir.Kırmızı örümcekler nasıl ağ yapar bilemiyorum hiç görmedim.

Tuba 28-03-2008 14:34

Merhaba,

Kakatüsüm olsun istiyorum. Ama çiçek açanlardan. Şirketteki odamın camı oldukça müsait küçük küçük kaktüsler için. Birkaç sorum olacak:
*** Koçtaş gibi biyerden kaktüs alıp bakmak mı daha mantıklı tohumdan ekmek mi?
*** Çiçek açsın istiyorum. Başlangıç için hangi türü edinmek en doğrusudur?
*** Sukulent ve kaktüsün bakımı arasında çok fark varmıdır?
Teşekkür ederim...

COYOTE 01-04-2008 16:59

Karınca70 den aldığım sedum tohumları üç günde çimlendi. Gözlerime inanamadım. Haftalardır ektiğim diğer tohumların çimlenmesini beklerken hoş bir süpriz oldu bana:D

Koyu yeşil 01-04-2008 17:46

Merhaba Tuba, marketlerden alacağın kaktüslerde silikonla yapıştırılmış sahte çiçekler olmamasına dikkat etmelisin. Belki bir serayı tercih etmen daha sağlıklı bitkiler edinmeni sağlayacaktır.

Tuba 03-04-2008 11:40

Sn. Koyuyeşil,
Bende aynı nedenle buradan bilgi almaya çalışıyorum. Daha önce bırakın silikonu çiçeği topluiğneyle kaktüse batırılmışlarını gördüm. Elinizle çiçeği tutup çekiyorsunuz altından iğne geliyor:(
Bunu 2,5 sene evvel görmüş ve yeni yeni oluşan kaktüs ilgimi bu mevzu alıp götürmüştü. Kaktüslerin gerçekten çiçek açmadığını zannediyordum. Burada göre göre tekrar heveslendim ama beklemeyi tercih ettim. Ne oluyor ne bitiyor bakayım öyle karar vereyim dedim. Zannediyorum artık başlayabilirim:)
Teşekkürler

Tuba 08-04-2008 11:30

Evet hem forum açıldı hem de ben sukulent ve kaktüslerime kavuştum. Sn. Caretta'nın dediği gibi "bebek oturtur gibi" oturttum toprağa ve camın önüne koydum güneş alsın diye. Tabii bu kadar çok olacaklarını tahmin etmediğim için hazırlıksız yakalandım. Bakalım uzun sürede köklendiklerine göre acele etmeme gerek yok, her birine uygun saksıyı zaman içinde ayarlayabilirim zannediyorum. Evden apat topar çıkınca resim çekemedim. Artık ayrına. Gerçi makinenin de ara kablosunu bulmak lazım... Oyy ne zaman bu kadar dağınık oldum ben? Hah gördüm 19.04.2007... :D

Maude 14-04-2008 12:20

1 Eklenti(ler)
Önce "Echeveria" zannettiğim sukkulentimin adını öğrendim. Bu sefer de bakımı konusunda pek bilgi edinemedim. Adı: "Graptopetalum pentandrum" imiş. Yaklaşık 3 haftadır bende, toprağa diktim, çok çok az su verdim. O gün bugündür de pek su verdim sayılmaz. Sabah güneşi alan bir pencere önünde duruyor. İki yaprağı alttan yumuşadı ve koptu. Onun dışında ne kötü ne iyi bir gelişme yok. Bu minik sukkulentin büyüdüğünü ve çiçeklendiğini de görmek istiyorum. Bir bilenin yardımına ihtiyacım var :).

caretta 14-04-2008 17:30

Bu konuda çok bilgili değilim ne yazık ki ama bu sukulent hakkında tek bildiğim iyice kurumuş toprak seviyor :) çok az sulayınız..

Maude 14-04-2008 19:11

Caretta, ilginiz için çok teşekkür ederim. Sulamıyorum. Ölmediğine göre yazdığınız gibi, uzun süre susuz bırakmak iyi geliyor bu sukkulente.
Bakalım, biraz daha bilgi edinebilirim belki.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025